Бути жінкою – це справжнє мистецтво! Адже тільки ми можемо з нічого зробити салат, скандал та капелюшок. Тримати спину прямо, не спотикаючись на підборах. Радувати і надихати себе, родичів і близьких, увесь світ і Всесвіт, навіть якщо за вікном дощ, гроза і заметіль. А якщо мова йде про красу, то і в цьому нам рівних немає! Як зберегти свіжість і молодість шкіри, якщо вам трохи за 30? Пропонуємо надихатися нашими простими, але діючими порадами!

Краса – зсередини: світлі думки та правильне харчування

Психологи запевняють, що за станом шкіри можна визначити не тільки звички, але і характер людини. Шкіру можна спокійно назвати лакмусовим папірцем наших міркувань, емоцій, а також загального стану здоров'я. Напевно, ви не раз помічали, як після вибуху гніву або вази з’їдених цукерок, на шкірі виступали подразнення, з’являлися прищі та запалення. Також не секрет, що зморщок більше у неспокійних, нервових та дратівливих людей.

Дівчина на велосипеді і корисна їжа

Якщо хочете мати здорову, пружну та красиву шкіру, в першу чергу, подбайте про душевну рівновагу, повноцінний сон і правильне харчування. Аби мати свіжий вигляд, як після відпочинку, лікарі рекомендують спати 7-8 годин щодня. Також не слід нехтувати помірними фізичними навантаженнями, якщо хочете мати здоровий колір обличчя і ніжний рум'янець.

Стосовно харчування, то жінкам за 30 важливо внести до свого раціону багато вітамінів, мінералів, білків і жирних кислот. Їжте фрукти, овочі, каші, горіхи, бобові, біле м'ясо та рибу. Також вживайте щодня молочні продукти, в яких багато білка і кальцію. А щоб підтримувати зволоженість і пружність шкіри, важливо щодня випивати 1,5-2 л води.

Без ліні, з натхненням: очищення

Очищення, тонізація, зволоження та живлення – 4 кита, на яких впевнено тримається краса і молодість нашої шкіри. Для щоденного очищення і демакіяжу використовуйте чудовий інноваційний продукт - міцелярну воду. Сучасні засоби для зняття макіяжу не тільки ефективно очищують шкіру від косметики та забруднень, але і тонізують, зволожують і омолоджують її. Наприклад, міцелярна вода від української торгової марки Amrita містить екстракти рослин, гіалуронову кислоту і запатентований комплекс Fitomelanin®. Ці високоактивні компоненти дбайливо очищують, заспокоюють і зволожують шкіру, надаючи антиоксидантну та омолоджуючу дію.

Після використання міцелярної води багато жінок вважають за краще не вмиватися. Але якщо ви використовуєте водостійку косметику, на обличчі можуть залишитися сліди декоративних засобів і неприємна липка плівка. Тому на другому етапі очищення рекомендуємо використовувати спеціальні засоби для вмивання – пінки, гелі, молочко. Віддавайте перевагу засобам з рослинною, гіпоалергенною формулою, в складі яких є натуральні екстракти, а також пом'якшувальні компоненти – пантенол, гліцерин та ефірні масла.

Крім щоденних очищувальних засобів, у вашому арсеналі також повинні бути скраби, пілінги і маски. Саме вони сприяють глибокому очищенню шкіри від ороговілих клітин, а також її оновленню та регенерації. Один-два рази на тиждень робіть маски і пілінги для шкіри обличчя. Такі нехитрі процедури не тільки глибоко очищають і освіжають дерму, а й підтримують її тонус і еластичність.

Крок 2: тонізування та зволоження

Після очищення шкіри не нехтуйте тонізуючими засобами – тоніком і лосьйонами. Вони ефективно звужують пори, освіжають шкіру, готуючи її до нанесення зволожуючих засобів. Відомо, що жінки 30+ зустрічаються з першими ознаками старіння шкіри в зоні навколо очей. Темні кола під очима, дрібні мімічні зморшки, судинна сіточка – перші дзвіночки, з яким потрібно і можна боротися.

Аква-флюїд навколо очей Amrita – інноваційний засіб від провідного українського виробника натуральної косметики Amrita, який не містить парабенів, силіконів, мінеральних масел, SLS і SLES. Продукт на основі Фітомеланіну, екстракту слизу равлика і гіалуронової кислоти розроблений спеціально для ніжної, чутливої шкіри навколо очей і губ. Аква-флюїд інтенсивно зволожує, усуває темні кола і набряклість, скорочує мімічні зморшки, а також активізує природні процеси відновлення шкіри.

Аква-флюїд навколо очей, Денний аква-флюїд і Нічний крем-сорбет від Амріта

А для зволоження шкіри обличчя вибираємо легкі по консистенції креми або флюїди, які не обтяжують дерму, але містять комплекс високоактивних антиоксидантів, які уповільнюють процеси старіння. Чудовим варіантом може стати ще один б'юті-продукт серії "Природна краса 30+" від торгової марки Amrita – денний аква-флюїд для обличчя. Засіб збагачений гіалуроновою кислотою, екстрактами бамбука і слизу равликів, а також протеїнами мигдалю. Такий багатий склад сприяє глибокому зволоженню і розгладженню шкіри обличчя, відновлює здоровий колір і тонус шкірного покриву.

Нічний догляд: природне відновлення

Якщо ви хочете вранці мати свіжий і відпочив вигляд, подбайте про це ввечері. За дві-три години до сну використовуйте нічний крем, розроблений спеціально для відновлення шкіри. Як відомо, саме вночі відбуваються процеси регенерації шкіри, тому важливо забезпечити шкірі правильний догляд. Натуральний нічний крем-сорбет для обличчя з запатентованим комплексом Fitomelanin – це ефективний засіб для інтенсивного живлення, заспокоєння і відновлення шкіри під час сну.

Дівчина в полі з хризантемою в руці

Крем також містить гіалуронову кислоту і екстракт слизу равлика, які розгладжують і відновлюють шкіру, скорочують зморшки, усувають сліди втоми, а також підтримують гідроліпідний баланс в клітинах. Крем-сорбет з високоактивною рослинною формулою уповільнює процеси старіння шкіри, додає обличчю здоровий, доглянутий і відпочилий вигляд. Завдяки легкій, невагомій консистенції, крем миттєво вбирається, не залишаючи липкої плівки на шкірі.

PS: замість підсумку

Легенда моди та стилю, одна з найелегантніших жінок планети Коко Шанель вважала, що лише дурна жінка може погано виглядати до 30 років. Аргументуючи це тим, що ниточка перлин і вміло зшитий по фігурі костюм може перетворити будь-яку жінку у витончену леді. Ми ж вважаємо, що розквіт краси та жіночності у жінок починається з 30 років. І щоб підтримувати свою неповторну привабливість, досить жити за законами світобудови – любити і піклуватися про себе, а значить – про світ і людей. Їсти здорову їжу, користуватися якісною натуральною косметикою і ... думати про хороше!