Здоров'я – це найцінніше, що є у людини. Адже усі хочуть бути активними, молодими і енергійними у будь-якому віці! Попри безповоротність часу і генетичні особливості організму кожної людини, за допомогою простих, але ефективних дій, можна зберегти хороше самопочуття і ясний розум до глибокої старості. Навіщо ж нам потрібна профілактика здоров'я?

Причина 1: профілактика захворювань

За допомогою правильної профілактики можна не лише запобігти, але й зупинити розвиток хронічних захворювань. Для підтримки здоров'я важливо стежити за харчуванням, відмовитися від шкідливих звичок, а також не забувати про фізичні навантаження. Приміром, якщо у вас є схильність до гастриту, то навряд чи ви будете вживати багато смаженої та жирної їжі, а навпаки дотримуватиметеся здорової дієти. Така проста профілактика не лише зупинить розвиток хвороби, але й істотно поліпшить ваше самопочуття.

Продукти для збалансованого харчування

Причина 2: збалансоване харчування – хороше самопочуття

Малорухомий спосіб життя, нездорова їжа, зайва вага, шкідливі звички здоров'я не додають. Але за допомогою збалансованого харчування і самодисципліни можна скинути зайву вагу, поліпшити стан здоров'я і загальне самопочуття. Хочете у будь-якому віці почувати себе молодою і здоровою людиною – вживайте свіжі овочі, фрукти, зелень, рибу, крупи, горіхи, кисломолочні продукти й пісне м'ясо. Уникайте фаст-фуду, хлібобулочних виробів, майонезу, кетчупа, кави та цукру. До збалансованої дієти також можна додати дієтичні добавки – риб'ячий жир, вітаміни, натуральні олії та клітковина.

Причина 3: молодість шкіри, здоров'я зубів

Здорові зуби та красива шкіра – це головні показники хорошого самопочуття, молодості й здоров'я. І саме профілактика відіграє ключову роль у збереженні здоров'я зубів і молодості шкіри. Щоденна гігієна, вживання кальцію, правильне харчування, а також регулярне відвідування стоматолога допоможуть якнайдовше зберегти здоров'я зубів. А догляд за шкірою за допомогою якісної косметики повинен стати вашим щоденним ритуалом. Але окрім кремів і сироваток, лікарі радять вживати спеціальні комплекси на основі натуральних компонентів для тонусу й еластичності шкіри.

Причина 4: повноцінний сон – міцні нерви

Мабуть, ви помічали, який прилив сил і заряд енергії ми відчуваємо, коли добре висипаємося. Здоровий сон – це профілактика усіх хвороб, це наша молодість і краса, міцні нерви, хороша пам'ять і витривалість. Тому щодня треба спати не менше 7 годин: лягати не пізніше опівночі та прокидатися в 6-7 ранку.

Чоловік на природі

Причина 5: зміцнюємо серце і судини

Найкращі «ліки» для здоров'я серця і судин – це спорт. Спортивні навантаження підтримують фізичну форму і здоров'я, а також покращують настрій і допомагають подолати стрес.

Лікар загальної практики сімейної медицини Ольга Сарана радить дотримуватися таких правил здорового життя:

Зробіть помірну фізичну активність вашим щоденним правилом. Це найкраща профілактика серцево-судинних захворювань – однієї із найглобальніших проблем сучасної цивілізації і головної причини смерті у більшості країн світу. Вживайте корисні продукти, які дійсно принесуть користь вашому організму. Харчуйтеся часто і невеликими порціями, не переїдайте. Відмовтесь від фаст-фудів. Дотримуйтеся розпорядку дня.

Людина, як і усе живе на планеті, підпорядкована біологічним ритмам, тому для організму важливо лягати і прокидатися в один і той же час регулярно. Спати треба не менше 7-8 годин. Потурбуйтеся про свій психологічний комфорт, намагайтеся уникати стресів і нервового перенапруження. Адже стресовий стан послаблює захисні механізми організму, викликає різкий зрив у роботі усіх органів і систем, робить людину уразливою до хвороб. Дотримуючись цих простих рекомендацій, можна значно поліпшити якість і тривалість життя. Головне – перебороти лінь і почати роботу над собою.

Причина 7: покращуємо якість життя

Якщо ви хочете зберегти хороше самопочуття та ясний розум до глибокої старості, важливо комплексно стежити за своїм здоров'ям. Купуйте лише якісні, натуральні продукти, приймайте дієтичні добавки, вітаміни і мінерали, займайтеся спортом. А найголовніше – любіть і бережіть себе та близьких людей. Будьте здорові з Amrita!