Після 30 років в нашій шкірі починають відбуватися вікові зміни: знижується вироблення гіалуронової кислоти, уповільнюється утворення колагенових та еластинових волокон, порушується функція захисної гідроліпідної оболонки шкіри. В результаті цих змін шкіра втрачає все більше вологи, її тонус погіршується і з'являються перші зморшки.
Чим же ми можемо допомогти нашій шкірі, щоб уповільнити процес старіння? У цій статті ми виділимо головні аспекти догляду за шкірою після 30, які допоможуть нам довше виглядати молодою і красивою.

Після 30-річного рубежу наша шкіра виглядає настільки добре, наскільки уважно ми до неї ставимося. Важливо розуміти, що природний закономірний процес старіння у кожного виражений по-різному. Його інтенсивність залежить від наших звичок, спадкових особливостей, від якості догляду за шкірою, раціону харчування та ін. Тому, якщо хочете виглядати молодою – не лінуйтеся! Тепер комплексний і регулярний догляд за шкірою повинен стати вашою щоденною традицією. У цьому віці важливо розуміти, що тільки зволоження вже недостатньо. Шкіру потрібно ще відновлювати та захищати.

Кілька основних правил догляду за шкірою допоможуть надовго продовжити їй молодість і красу.

Щоденний комплексний догляд за шкірою повинен стати для вас «золотим» правилом і складатися з декількох етапів. Приділіть цьому всього 10-15 хвилин часу вранці та ввечері та результат не змусить себе довго чекати.

Правило 1: очищення і тонізування

Дівчина збризкує воду на своє обличчя у ванній

Перед нанесенням на шкіру будь-яких б'юті-продуктів важливо очистити її від забруднень і продуктів життєдіяльності сальних залоз. Якщо цього не зробити, то будь-який нанесений засіб буде абсолютно неефективним і навіть може спровокувати подразнення або запалення шкіри. Використовуйте для очищення міцелярну воду, спеціальний засіб для вмивання або молочко.

Піклуючись про обличчя, не забувайте про шкіру шиї та зони декольте. Шкіра тут тонка, ніжна і першою схильна до вікових змін, тому особливо потребує ретельного догляду.

По завершенню процедури очищення обов'язково переходьте до тонізування шкіри. При очищенні шкіри рівень її кислотності може змінюватися, тому тонізування допоможе нормалізувати рівень РН, видалити залишки забруднень, зменшити подразнення, вирівняти тон, привести шкіру в тонус і нормалізувати її водний баланс, усунути відчуття сухості і стягнутості. Для тонізування шкіри використовуйте тоніки чи лосьйони.

Правило 2: активний і основний догляд

Після очищення і тонізування шкіри можна перейти до активного догляду – нанесення сироватки. На відміну від крему, в сироватках концентрація активних речовин набагато вища, і вони набагато швидше проникають в глибокі шари шкіри. Застосовуйте сироватки курсами 1-3 місяці 2-3 рази на рік. Наносьте цей засіб на шкіру безпосередньо перед використанням крему – основним етапом догляду за шкірою. В залежності від часу доби та потреб шкіри вибирайте денний, нічний, зволожуючий, живильний, регенеруючий або захисний крем з SPF-фактором.

Регулярно, 1-2 рази на тиждень, робіть пілінги та маски на шкіру обличчя. І знову-таки, вибирайте засіб в залежності від потреб шкіри. Ці процедури допоможуть позбутися ороговілих клітин епідермісу, поліпшити кровопостачання, підсилити обмінні процеси в шкірі, утворення еластинових і колагенових волокон, підвищити пружність і тонус шкіри.

Правило 3: догляд за шкірою навколо очей

Шкіра навколо очей дуже тонка і ніжна, тому схильна до швидкого формування мімічних зморшок. Доглядати за цією зоною необхідно особливо дбайливо і ретельно. Використовуйте для цього засоби в залежності від існуючої проблеми: крем для шкіри навколо очей з ліфтинг-ефектом, аква-флюїди, а також засоби проти припухлості та темних кругів під очима. Наносьте засоби дуже обережно, не розтягуючи шкіру, вранці та ввечері на чисту шкіру.

Обов'язково 1-2 рази на тиждень робіть маски для шкіри навколо очей. Це допоможе повернути тонус і запобігти появі ранніх ознак старіння шкіри цієї зони.

Лінійка продуктів «Муцин», Сироватка Мульти-Актив, Міцелярна вода, Відновлюючий тонік від Amrita забезпечать вам комплексний догляд за шкірою обличчя, шиї та зони декольте.

Правило 4: масаж обличчя

Обличчя зі схемою масажних ліній для масажу в домашніх умовах

Після 30 років масаж обличчя — невід'ємна частина домашнього догляду за шкірою. З його допомогою клітини шкіри краще живляться та оновлюються, збагачуються киснем і корисними речовинами. Виконуйте його похлопуючими рухами подушечками пальців щодня зранку або на ніч по масажних лініях. Відмінний ефект забезпечує контрастний масаж з кубиками льоду — підтягує, покращує колір обличчя і підвищує тонус шкіри.

Правило 5: здоровий спосіб життя

Як би багато засобів по догляду за шкірою ми не використовували, все буде марно, якщо не подбати про свою зовнішність зсередини.

Пийте щодня достатню кількість води – 1,5-2 л, щоб забезпечити організму і шкірі нормальний гідробаланс. Не зловживайте рідиною на ніч. Інакше вранці набряклість обличчя і зони під очима вам забезпечені.

Вмивайтеся прохолодною водою – це відмінний спосіб вранці швидко привести вашу шкіру в тонус.

Відмовтеся від шкідливих звичок – ніщо так згубно не впливає на шкіру, як нікотин і алкоголь.

Дотримуйтеся режиму дня, висипайтеся і включіть заняття спортом у ваш повсякденний графік.

Намагайтеся хоча б раз на місяць відвідувати косметолога для професійного догляду за шкірою.

Дівчина розтягує м'язи правої ноги

Вживайте якомога більше свіжих овочів, фруктів і зелені. Вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які в них містяться, просто необхідні для молодості вашої шкіри. Високоефективний комплекс «Б'юті Баланс» від Amrita містить унікальну комбінацію біологічно активних речовин для бездоганної зовнішності, підтримує молодість і красу вашої шкіри.

Забезпечити грамотний і своєчасний догляд за своєю шкірою після 30 – першочергове завдання, навіть якщо ви ще не помітили жодної ознаки старіння на своєму обличчі. Дбайте регулярно про свою шкіру, і ви отримаєте те, на що заслуговуєте – свіжу і сяючу шкіру, ідеальний рельєф і пружність. Ну і, звичайно ж, ви будете виглядати набагато молодше та привабливіше!

Автор: Ольга Сарана, лікар загальної практики-сімейної медицини.