Отримати добову норму всіх корисних мікронутрієнтів тільки з їжею – завдання складне. Тому так важливо приймати вітамінно-мінеральні комплекси. Вітаміни для волосся і шкіри – не виняток, адже немає жінки, яка не мріяла б зберегти красу волосся і молодість шкіри на довгі роки. Допоможе в цьому важливий мікроелемент – біотин, вітамін групи В.

Що таке біотин і для чого він потрібен?

Біотин (вітамін В7) - це високоактивний водорозчинний вітамін, що входить до складу ферментів, які регулюють і нормалізують білковий і жировий баланс. Він є джерелом сірки, яка бере участь у синтезі колагену.

Користь біотину для волосся і шкіри

За даними деяких досліджень біотин корисний для волосся, він сприяє їх росту і збереженню здоров'я, можливо, тому його ще називають «вітаміном краси». Недолік цього мікронутрієнта пов'язують з ослабленням і надмірним випадінням волосся.

Оскільки вітамін В7 бере участь в ліпідному обміні, його дефіцит підсилює вироблення шкірного сала. В результаті волосся стає жирним і слабкими, його структура стоншується. Порушення жирового обміну призводить до появи висипань і лущення шкіри.

Відновлення рівня біотину допомагає запобігти ризику появи лупи, відновити жировий баланс шкіри та позбутися акне та дерматиту. Також вітаміни для волосся отримали гарні відгуки за сприятливий вплив на структуру і здоров'я нігтів. Вони запобігають розшарування нігтьової пластини, зміцнює нігті та прискорює їх ріст.

Біотин вплив на організм

Роль біотину в організмі людини дуже багатоспрямована. Біотин застосовується для підтримки здоров'я і профілактики хвороб. Він корисний для травлення, підтримання здоров'я шкіри та волосся, імунітету і підтримки здорового м'язового тонусу. Він також може допомогти за проблем з артеріальним тиском, цукровим діабетом і ожирінням.

Поповнити запаси біотину в організмі можна за допомогою певних продуктів або вживати вітамінну дієтичну добавку.

Дефіцит цього елемента часто спостерігається у людей з проблемами здоров'я кишківника. Тому перед вітамінною «прокачкою» важливо проконсультуватися з лікарем і виключити захворювання. Користь застосування дієтичних комплексів в тому, що капсула добавки вже містить денну норму споживання речовини. Який спосіб підвищення рівня вітаміну В7 ви б не вибрали, пам'ятайте, що мікронутрієнт повинен надходити в організм щодня.

Дієтологи радять вживати вітамін один раз на день під час або після їди, запиваючи великою кількістю води. Добова норма В7 для дорослого – 50 мкг, а для дітей – від 10 до 50 мкг в залежності від віку.

Салат з продуктів, що містять біотин

ТОП-7 продуктів з високим вмістом біотину

Якщо ви вирішили приймати вітамін В7 в його природній формі, хорошим рішенням буде додати до щоденного раціону такі продукти:

  1. Яловича печінка і м'ясо. У 85 г готової яловичої печінки міститься близько 30 мкг корисного мікроелемента, а 85 г свинячої відбивної – 4 мкг.
  2. Яєчний жовток. Одне яйце містить близько 10 мкг біотину.
  3. Дріжджі. Наприклад, 7 г пивних дріжджів містять від 1,5-14 мкг вітаміну В7. Не випадково так популярні домашні маски для волосся на дріжджовій основі.
  4. Горіхи та насіння цінних культур. Мигдаль, арахіс, волоський горіх найбагатші вітаміном В7, а 50 г смаженого насіння соняшнику містять 2,6 мкг. До того ж горіхи – джерело інших вітамінів групи В і мінералів для організму.
  5. Лосось. Крім того, що лосось багатий омега кислотами, 85 г цієї риби містять до 5 мкг біотину.
  6. Молоко, сир і кисломолочні продукти. Сир чедер містить 0,4 мкг цього мікроелемента на 30 г, склянка молока – 0,3 мкг, а 200 г йогурту – 0,2 мкг.
  7. Авокадо. Корисний фрукт містить важливий для здоров'я вітамін Е і близько 5 мкг вітаміну В7.

Вітамін В7 в харчових добавках

Спеціально для підтримки здорової краси зсередини експерти Амріта розробили вітамінно-мінеральний комплекс з біотином «Б'юті Баланс».

Дієтична добавка «Б'юті Баланс» – унікальна комбінація натуральних якісних компонентів, користь для жінок, краса та енергія зсередини. Для чого приймати цей ввітамінно-мінеральний комплекс? «Б'юти Баланс»:

  • контролює обмінні процеси в клітинах шкіри та зберігає її молодість;
  • покращує тонус, еластичність і колір шкіри;
  • сприяє зміцненню структури волосся;
  • робить волосся густішим, запобігає його надмірному випадінню;
  • надає волоссю силу і блиск;
  • зміцнює нігті, запобігає розшаруванню нігтьової пластини;
  • надає енергію всьому організму.

Крім позитивного впливу на стан шкіри та волосся, вітамін В7 покращує метаболізм, нормалізує мікроциркуляцію в м'язах і тканинах, а також прискорює їхнє загоєння в разі травм, позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, сприяє зниженню ваги та допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові.

Негативних відгуків або даних про небезпеку застосування навіть високих доз біотину немає, але його висока концентрація в крові може впливати на результати деяких лабораторних аналізів і давати помилковий результат. Зокрема, така властивість спостерігалася при дослідженні на тропонін – білок-маркер аналізу при підозрі на інфаркт міокарда. Помилковий результат при дослідженнях може привести до серйозних наслідків, отже, якщо ви приймаєте добавку з вітаміном В7, обов'язково повідомте про це лікаря.

«Вітамін краси» має накопичувальний ефект, тому вживати його краще курсами, і помітний результат проявиться вже через 60-90 днів після початку прийому.

Спробуйте «Б'юті Баланс» з вітаміном В7 від Амріта, та насолоджуйтеся енергією, впевненістю і бездоганною зовнішністю! Купити дієтичну добавку «Б'юті Баланс» за доступною ціною ви можете на нашому сайті або у магазинах Амріта.