Сьогодні весь світ святкує День сміху, а це значить – чудовий настрій, жарти, смішні картинки в соцмережах і месенджерах – гарний привід ще раз порадувати близьких і посміхнутися. Сміх і жарти – це прекрасно, але білизна та здоров'я зубів – речі серйозні, й до догляду за зубами слід підійти з усією відповідальністю.

Ось десять порад, які допоможуть вам вразити оточення сліпучою посмішкою та уникнути проблем зі здоров'ям зубів.

  1. Скоротіть споживання напоїв і продуктів з фарбувальною дією. Кава, міцний чорний чай, соєвий соус, червоне вино – ці продукти поступово забарвлюють зубну емаль. Щоб уникнути зайвого впливу на зуби, вживайте менше фарбувальних продуктів, а напої за можливістю пийте через трубочку.
  2. Відмовтеся від куріння. Смоли, що виділяються під час куріння, не тільки фарбують зуби в непривабливий жовтий колір, а й руйнують емаль. Це з часом призводить не тільки до естетичних проблем, а й погіршує здоров'я зубів і порожнини рота.
  3. Солодке – окремо, кава – окремо. Підвищений вміст розчинених цукрів допомагає бактеріям і фарбувальним пігментам закріпитися на зубній емалі. Це не привід зовсім відмовлятися від улюблених солодощів, просто не варто запивати їх кавою і чорним чаєм.
  4. Якщо відбілювання, то тільки професійне. В інтернеті ви можете знайти безліч порад, як відбілити зуби в домашніх умовах, але далеко не всі з них безпечні. Дотримуючись непрофесійних рекомендацій, дуже легко пошкодити емаль зубів.
  5. Використовуйте зубну щітку з жорсткою щетиною. Якщо ваша зубна щітка не справляється з видаленням нальоту – купіть жорсткішу, тільки пам'ятайте, людям з чутливими або проблемними яснами ця порада не підходить. Жорсткі щетинки можуть пошкодити ясна.
  6. Під час чищення зубів не забувайте про язик – на ньому теж накопичується наліт, а барвники, що залишилися після приймання їжі, продовжують впливати на емаль.
  7. Не забувайте про зубну нитку. Щітка не може якісно почистити важкодоступні ділянки між зубами.
  8. Їжте полуницю, огірки, яблука та моркву. Ці продукти позитивно впливають на колір зубної емалі та очищають зуби від нальоту. Полуниця, завдяки вмісту яблучної кислоти, не просто відбілює зуби, але й надає антибактеріальний ефект.
  9. Поставтеся до вибору пасти відповідально. Пасти з вмістом фтору добре зміцнюють емаль, але не підходять жителям регіонів, де вміст фтору у воді підвищений. Антибактеріальні лікувальні пасти найкраще купувати за призначенням лікаря, а відбілювальні – застосовувати курсами. Обрати відповідну пасту допоможе стоматолог.
  10. Використовуйте ополіскувач для порожнини рота. Ополіскувач допомагає запобігти розмноженню бактерій і зберегти відчуття свіжості після кожного вживання їжі.

Яскрава посмішка зі щитом

Зберегти зуби здоровими, а посмішку красивою допоможе сила рослин

Рослинні компоненти завжди були фаворитами в турботі про здоров'я зубів – і у наших далеких предків, і у розробників інноваційних косметичних засобів. Експерти Амріта об'єднали силу рослин в унікальних продуктах для гігієни порожнини рота.

Зубна паста «Яскрава посмішка» з лінійки Шанталь від Амріта багата екстрактами ялівцю, виноградних кісточок, ламінарії, алое та екстрактом лимона. Вона дбайливо, без пошкодження емалі, відбілює зуби, ефективно усуває зубний наліт, надає антисептичний і загоювальний ефекти. Завдяки ефірній олії м'яти паста має приємний смак і надовго освіжає подих.

Зубна паста «Захист ясен» – це чудова профілактика захворювань ясен! Завдяки екстракту полину гіркого, екстракту кори дуба та ефірній олії фенхелю в складі, паста має виражений протизапальний ефект. Вона зміцнює кровоносні судини, усуває кровоточивість ясен, запобігає появі зубного каменю.

На жаль, часто ми не маємо можливості подбати про здоров'я зубів та порожнини рота після кожного вживання їжі. На допомогу завжди прийде унікальний рослинний Ополіскувач для порожнини рота. Він запобігає появі карієсу, пародонтозу, кровоточивості ясен; підтримує баланс мікрофлори та забезпечує свіже дихання; зменшує появу зубного нальоту і зубного каменю.

Зубні пасти та ополіскувач з лінійки Шанталь не містять штучних барвників та ароматизаторів.

Натуральні засоби для гігієни порожнини рота – гарне рішення для турботи про здоров'я і білизну зубів. Купуйте зубні пасти та ополіскувач від Амріта, й будьте впевнені в бездоганності вашої посмішки!

Ополіскувач для порожнини рота і зубні пасти Шанталь від ГК Амріта