В плані здоров'я 2020 рік виявиться доброзичливим до багатьох знаків зодіаку. Попри декілька потужних місячних і сонячних затемнень і «зоряного шторму» в середині літа, які провокують погане самопочуття у людей, прийдешній рік у цілому не несе серйозних небезпек. Але щоб мінімізувати вплив зірок, будьте уважнішими до свого здоров'я.

Кому наступний рік підкине ложку дьогтю, а кому залишить лише мед? Відповіді – у рекомендаціях від астрологів.

Овен

Завантаженість по роботі у 2020 році в Овнів буде настільки великою, що може позначитися на загальному самопочутті і нервовій системі. Постійний дефіцит часу і хаотичне харчування можуть спровокувати проблеми із травленням, що позначиться на фігурі та зовнішньому вигляді. Щоб цього не сталося, бережіть нерви, зберігайте баланс у роботі та відпочинку, дотримуйтеся режиму харчування і не забувайте доповнювати свій раціон корисними поживними добавками. Це попередить як проблеми із зайвою вагою, так і поганий настрій.

Тiлець

На ваше здоров'я будуть впливати різні небесні світила, але, щоб цей вплив приніс максимум користі, будьте дуже уважні до свого психологічного та фізичного стану. 2020 рік — прекрасний час, щоб почати вести більш здоровий спосіб життя, стежити за харчуванням, пройти медичний огляд. Дотримуйтеся помірності в фізичних і розумових навантаженнях, не доводьте організм до виснаження. Вживайте підтримуючі добавки для мозку і нервової системи, щоб уникнути емоційного вигорання.

Близнюки

У наступному році зверніть увагу на опорно-руховий апарат, особливо на суглоби. Астрологи не радять захоплюватися екстремальними видами спорту, оскільки існує ризик отримати травму. Давайте собі помірні фізичні навантаження, бережіть коліна та руки, а також регулярно вживайте вітаміни із вмістом кальцію. За умови правильного харчування та способу життя ваш імунітет зміцниться, а респіраторних хвороб вдасться уникнути.

Рак

Дівчина з яблуком і книгою

Зазвичай Раки не приділяють достатньо уваги своєму здоров’ю. Та в наступному році жодні відмовки не працюватимуть. 2020 рік – ідеальний час, щоб зайнятися своїм організмом як слід. В новому році ваш імунітет буде вразливим, тому його необхідно обов'язково підтримати. Спробуйте гартувати себе холодним душем (обов'язково починаючи з теплого). Не завадить пройти курс вітамінних комплексів або санаторно-курортне лікування. Для цього попередньо проконсультуйтеся зі своїм лікарем, які саме обстеження вам необхідно зробити.

Лев

Щоб наступний рік пройшов безболісно в прямому значенні слова, астрологи рекомендують Левам намагатися знаходити радості життя у простих речах і менше зловживати шкідливими продуктами, зокрема фаст-фудами і алкоголем. Адже в новому році печінка буде особливо чутливою до різних харчових і алкогольних навантажень. А щоб мінімізувати негативний вплив некорисної їжі на організм, пройдіть детокс-курс. Для цього відмінно підійдуть «Детокс Систем» або «Розторопша» від Amrita.

Діва

Пам'ятайте, що всі хвороби від нервів. Тому у 2020 році приділіть більше уваги саме психологічному самопочуттю. Не дратуйтеся через дрібниці, бережіть серце. Воно, як і нервові клітини, відновлюється дуже довго від перенесених стресів. Для емоційної рівноваги вживайте спеціальні природні комплекси, у складі яких присутні вітаміни групи B, магній, рослинний екстракт гінкго білоба, лецитин. А для заспокійливого та седативного ефекту підійдуть комплекси лікарських трав, які можна знайти в добавках «Антистресовий», «Нервостабіл Форте» або «Релакс Формула Готу Кола».

Терези

У 2020 році Терези, попри притаманне їм відчуття слабкості, виявляться одними із найздоровіших знаків зодіаку. Однак простудні та респіраторні захворювання підстерігатимуть вас і можуть застати зненацька. Тому дотримуючись режиму харчування і в цілому активного способу життя, ви забезпечите собі міцний імунітет до багатьох хвороб. Також астрологи радять намагатися добре висипатися, адже сон впливає на імунну систему не менш, ніж харчування і спорт.

Скорпіон

Пляшка для води, сантиметр, гантелі і яблука

Скорпіонам не доведеться стикатися з серйозними проблемами зі здоров'ям у 2020 році. Завжди енергійним і часто імпульсивним Скорпіонам, особливо метеозалежним, варто подбати про серцево-судинну систему. Слідкуйте за календарем сонячних і місячних затемнень, які мають потужний вплив на здоров'я. Не забувайте про чергування відпочинку з фізичною активністю, про повноцінний сон, щоб підтримувати свої судини в гарному стані. Для цього вживайте поліненасичені жирні кислоти омега-3, які містяться у риб'ячому жирі.

Стрілець

Астрологи рекомендують Стрільцям звертати більше уваги на стан нирок і сечостатевої системи. Будь-яке захворювання краще запобігти, ніж лікувати. Тому налагодьте свій режим і раціон харчування, пийте достатньо води та періодично проходьте профілактику відкладення солей. Вживайте курсами спеціальні трав'яні комплекси, у складі яких є шипшина, кукурудзяні рильця, спориш, нирки та листя берези тощо. Навіть якщо проблем із нирками наразі у вас немає, очистити їх від солей і налагодити обмін речовин ніколи не буде зайвим.

Козеріг

Завдяки своїй природній витривалості та високій опірності хворобам у новому році Козероги з легкістю впораються з будь-якими труднощами зі здоров'ям. Уразливими можуть виявитися суглоби, кістки, імунна система. Намагайтеся вести помірний спосіб життя, збалансовано харчуватися і знаходити час для відпочинку, якого вам буде бракувати в новому році.

Водолій

Саме час змінити свій спосіб життя в бік оздоровлення. Строгим і педантичним Водоліям не знадобиться багато зусиль, щоб навести лад у своїх харчових звичках, додавши у денний раціон більше вітамінів, клітковини та білків. А щоб проблеми травлення не позначилися на шкірі, астрологи радять підтримувати здоров'я зсередини прийомом природних комплексів для печінки, жовчного міхура, так і ззовні якісними засобами для догляду за шкірою.

Риби

Емоційно нестабільним і вразливим Рибам у наступному році важливо приділяти увагу психологічному стану та нервовій системі. Знаходьте радості в оточуючих вас речах, не концентруйтеся на проблемах, займайтеся улюбленою справою і більше відпочивайте. Саме відпочинок, позитивний настрій і повноцінний сон стануть вашими головними помічниками у зміцненні здоров'я у 2020 році.

Щоб наступаючий 2020 рік став роком нових можливостей і досягнень, подбайте, в першу чергу, про своє здоров'я.

Саме воно забезпечить вам надійний захист від впливу найбільш непередбачуваних планет і дасть заряд енергії для нових звершень.