Літні прогулянки – відмінний привід похвалитися розкішним волоссям, однак важливо пам'ятати, що влітку локони потребують додаткового захисту. Сонячні промені, спека і гаряче укладання негативно впливають на зовнішній вигляд і здоров'я волосся. Що робити, щоб вони були сильними та здоровими?

Захист

Прямі сонячні промені негативно впливають і на здоров'я, і на зовнішній вигляд волосся: тривалий вплив сонця призводить до сухості, ламкості, вицвітання локонів. Тому кожен день перед виходом на вулицю використовуйте захисний спрей.

У сонячну погоду обов'язково носіть головний убір. Стильний капелюшок або бейсболка захистять волосся та шкіру голови.

Гаряче укладання – не літній варіант

За можливістю відмовтеся від використання фенів, плойок, стайлер і інших пристроїв для гарячої укладання. Гарячий стайлінг – навантаження на волосся в будь-який час року, якщо без такої укладки ніяк – обов'язково наносите на локони термозахисний засіб.

Зволоження

Влітку волоссю особливо необхідно регулярне зволоження. Сонячні промені та солона морська вода сильно сушать волосся, в результаті – тьмяний вигляд і посічені кінчики. Справитися з проблемою допоможе використання зволожувальної живильної маски 2-3 рази на тиждень.

Живильна маска для волосся «Розкішний Прованс» з серії Шанталь активно зволожує волосся та насичує їх вітамінами, запобігає появі посічених кінчиків, надає локонам блиск і не ускладнює пасма.

Миємо голову за необхідністю

Через спеку сальні залози працюють активніше, і немає нічого дивного в тому, що волосся швидше стає жирним. Не обов'язково дотримуватися чіткого графіка – мийте голову за необхідністю.

Використовуйте легкі вітамінізовані та зволожувальні шампуні. Шампуні Шанталь з екстрактом виноградних кісточок не тільки чудово очищають волосся та шкіру голови, а й надають антиоксидантну дію. Приємний фруктово-квітковий аромат шампунів серії Шанталь перетворить кожне миття голови на справжнє задоволення.

Зачіска як фактор захисту

Власницям довгого волосся пощастило – локони, заплетені в коси або зібрані в зачіску менше схильні до прямого потрапляння сонячних променів, і, відповідно, пересушування. Експериментуйте – оригінальні зачіски – це не тільки красиво, але і корисно.

Дівчина на пляжі з персиками

Пийте більше води

Можливо, комусь ця порада здасться банальною, але в спеку волосся, як інші системи організму, потребують зволоження зсередини.

Скорегуйте свій раціон

Включіть в щоденне меню продукти, багаті білком і кальцієм – рибу, сир, пташине м'ясо, горіхи. Відмінний варіант для збагачення звичних страв – лляне масло. Масло холодного віджиму з насіння льону – лідер за вмістом Омега 3 серед рослинних жирів, воно надає омолоджувальний ефект і має прекрасний смак.

Купуйте засоби з догляду за волоссям Шанталь від Амріта і насолоджуйтеся красою та здоров'ям локонів!