Нерви, недосип, шкідливі продукти, постійні перекуси на ходу, застосування лікарських засобів - все це погіршує роботу кишкового тракту людини. Як наслідок виникають проблеми з травленням та організму вцілому. 

Як покращити травлення

Травна система організму людини потребує дуже дбайливого догляду та є досить вразливою. Якщо не дбати про своє травлення, то це може призвести до проблем зі здоров’ям та потребуватиме лікарського нагляду. Тому щоб забезпечити гарне травлення без лікарських засобів, слід дотримуватись простих порад від фахівців.

Експерти Амріта рекомендують дотримання 10 правил для забезпечення здорового травлення:

  1. Знизити до мінімуму вживання штучних підсолоджувачів, трансжирів та харчових добавок. Це забезпечить захист від захворювань травної системи.
  2. Вживайте більше харчових волокон, щоб захистити товсту кишку від патологій. Для цього слід віддати перевагу геркулесовій каші, бобовим, горіхам, овочам.
  3. Обов’язково вживайте корисні жири при вживанні страв. Віддавайте перевагу насінню льону та чіа, їжте горіхи (особливо волоські), також вживайте жирні сорти риби та оливкову олію.
  4. Дотримуйтесь водного балансу в організмі. Необхідно пити щонайменше 1,5 л води за день, оскільки недостатня кількість рідини може призвести до закрепів. Також рекомендовано перед їдою випити склянку води.
  5. Старайтесь уникати стресу, або «не сприймати його близько до серця», оскільки стрес може викликати діарею або закреп, а також загострення виразкової хвороби.
  6. Їсти потрібно у спокої та не спішити. Слід також бути сконцентрованим на процесі, тому краще вимкнути телевізор, прибрати телефон, щоб уникнути переїдання. Також слід сидіти рівно, поставивши ноги на підлогу.
  7. Ретельно пережовуйте їжу, оскільки їжа має бути дрібною при попаданні в організм - це забезпечить легке перетравлення.
  8. Фізична активність допоможе уникнути закрепів. Навіть 30 хвилин прогулянки буде достатньо.
  9. Не слід заїдати емоції або просто щось «дзьобати», тому що хтось щось їсть. Їжте тоді, коли відчуваєте голод.
  10. Шкідливі звички такі як паління, вживання алкоголю, відвідування холодильника в нічні часи, можуть ускладнювати процеси травлення та шкодять вашому здоров’ю.

Дівчина обідає за столом

Як покращити травлення у дитини

Часто виникає проблема з травленням у дітей. Це виникає як наслідок різного приготування їжі, або вживання шкідливої їжі. Оскільки діти вдома звикають до певних страв та їх приготування, а в дитячому садочку чи у школі готують трохи інакше, як наслідок можуть бути розлади травної системи. 

Також діти зазвичай їдять швидко, поспішаючи до своїх справ, що навантажує процес перетравлення. Слід уникати перекусів на ходу, оскільки організм має бути у спокої під час прийому їжі. Після прийому їжі слід побути у спокої, пограти у спокійні ігри або переглянути улюблений мультфільм. Так процес травлення буде правильним, а енергія, що виробляється буде направлена на правильний метаболізм.

Варто бути дуже пильними та слідкувати за харчуванням дитини, а при перших ознаках неправильного травлення краще звертатись за консультацією до лікаря.

Як підтримати травну систему

Ігнорувати ознаки порушення роботи органів травлення не можна: справа не тільки в поганому самопочутті, від неправильної роботи травної системи страждає весь організм, і незначні збої з часом можуть призвести до хронічних захворювань. Якщо ви помітили у себе один або кілька симптомів, вам варто звернути увагу на свій раціон і підтримати травну систему дієтичними добавками.

Біфідо-лакто Компоекс та МКЦ Комплекс від Амріта

Експерти Амріта для підтримки травної системи рекомендують:

  1. «МКЦ Комплекс (целюлоза мікрокристалічна)» - містить харчові волокна, що нормалізують діяльність шлунково-кишкового тракту. Фітопродукт забезпечує природне очищення кишківника, очищує організм від шлаків та рекомендований до застосування у детокс-програмах. Також продукт додають до програм схуднення, оскільки він надає організму відчуття ситості.
  2. «Біфідо-лакто комплекс» - комплекс пробіотиків для нормалізації мікрофлори кишечника. Відновлює діяльність травної системи, оскільки безпосередньо бере участь у процесах травлення.
  3. «Флороцит» - націлений на покращення роботи системи травлення. Рекомендований при гастритах, проблемами з відведенням жовчі та функціонуванням підшлункової залози.

Не відкладайте турботу про здоров'я на потім, підтримайте та зміцните свій організм вже сьогодні!