Якою б чудовою не була відпустка, вона закінчується. Та повернення з відпочинку, особливо, якщо він пройшов в теплих краях, серйозне випробування навіть для здорового організму.

За статистикою близько 40% відпускників, повертаючись додому, відчувають нездужання. Часто в перший тиждень після відпустки люди почуваються не так, ніби відпочивали, а навпаки — розбитими та втомленими. Багато хто замість виходу на роботу відправляється в ліжко — пити чай з лимоном і лікувати ГРЗ. Чому так відбувається? Акліматизація, в тому числі зворотна (коли ми з екстремальної спеки повертаємося до звичного клімату), нервове напруження, банальна фізична втома — ось основні причини ослаблення організму і зниження стійкості до вірусів.

Вирушаючи в подорож, не забудьте покласти в аптечку протизастудні препарати, та почніть їх прийом при перших проявах захворювання. Це допоможе не допустити розвитку ГРЗ або істотно прискорити одужання. А як не захворіти після повернення додому?

Включайтеся в робочі будні з турботою про здоров'я

Спіть довше.

У перші кілька днів після відпустки намагайтеся висипатися, спіть на годину-дві довше ніж зазвичай. Так ви швидше відновите сили та увійдете у звичний ритм дня.

Уникайте переохолодження.

Зміна клімату і часових поясів — серйозне навантаження для організму, тому навіть легке переохолодження може стати причиною нездужання та хвороби. Не сидіть під кондиціонерами в офісі та не полінуйтеся взяти на прогулянку легкий кардиган. Вересневі вечори прохолодніші за літні, хоча вдень різниця температур непомітна.

Не починайте дієту.

Навіть якщо під час відпочинку ви набрали кілька зайвих кілограмів, не поспішайте різко змінювати раціон. Істотні обмеження в їжі стануть для організму додатковим стресом. Намагайтеся збагатити раціон вітамінами, овочами та фруктами, їжте менше смаженого, жирного, скоротіть споживання алкоголю. Нормалізуйте харчування поступово, без радикального голодування та повного виключення звичних продуктів.

Щаслива дівчина з овочами і фруктами

Підтримуйте рухову активність

У відпустці ви напевно багато ходили пішки, плавали та займалися ігровими видами спорту. Постарайтеся і далі дотримуватися активного способу життя — гуляйте вечорами, купіть абонемент у басейн або на йогу.

Не сумуйте, що відпустка позаду.

Послабити організм можуть і прості переживання: попереду вихід на роботу, купа накопичених справ та навчальний рік у дітей. Знаходьте час для відпочинку, спілкування з родиною та хобі. А підняти настрій допоможе планування наступних подорожей.

Сплануйте повернення на роботу.

Набагато простіше включитися в роботу не в понеділок, а, наприклад, в середу або в четвер. Повний робочий тиждень після відпустки загрожує перевтомою навіть якщо ви палаєте ентузіазмом. Водночас кілька робочих днів і перерва на вихідні зроблять повернення до виконання робочих обов'язків легким і приємним.

Займіться профілактикою застуди.

Запобігти захворюванню завжди легше, ніж лікуватися. Тому подбайте про профілактику та оперативне реагування на перші симптоми застуди. Підтримати організм і не захворіти вам допоможуть натуральні рослинні препарати Амріта.

Дієтична добавка «Ісландський мох Форте» має потужну профілактичну та антисептичну дії, зміцнює імунітет і бореться з вірусами, пом'якшує сухий кашель і знімає подразнення горла.

Прийом рослинного комплексу «Антивір» зі шоломницею байкальською, бархатом амурським і елеутерококом варто почати, щойно ви помітили перші симптоми хвороби. Це допоможе прискорити одужання, легше перенести застуду та уникнути ускладнень.

Протизастудний крем «Арнізин» з ефірними оліями евкаліпта і сосни чинить легку зігріваючу дію, інгаляційний ефект, бореться з закладенням носа і полегшує сухий кашель.

Купуйте протизастудні засоби Амріта, насолоджуйтеся осінню та будьте здорові!