Сабельник болотний – трав'яниста багаторічна рослина родини трояндових з бордовими квітами з п'яти-семи пелюсток, поширене в сирій та болотистій місцевості. Сабельник має потужне, розгалужене кореневище, яке є особливо цінним і найчастіше застосовується для виготовлення ліків, хоча лікарськими властивостями володіють всі частини рослини.

Сабельник: що лікує родич троянди

Трава сабельника – це цінна сировина для чаїв, відварів і настоянок від різних захворювань. Листя та кореневище мають зв’язувальний та протизапальний ефект, допомагають зупинити кровотечі та загоїти пошкодження шкіри.

Настоянки та відвари в народній медицині застосовуються при збоях роботи травного тракту, при ревматизмі та інших порушеннях в роботі опорно-рухового апарату, при невралгічних захворюваннях, зубному болю, як знезаражувальний та жарознижувальний засіб.

Крем з сабельника у складі допомагає в лікуванні вивихів, розтягнень, болів в м'язах, остеопорозу та артрозу. Трава запобігає надмірному утворенню солей в організмі, зміцнює імунітет і пригнічує ріст патогенної мікрофлори.

Сабельник болотний для шлунку

Позитивний вплив фітопродуктів з цієї рослини на шлунок і травну систему можна розділити на кілька рівнів:

  1. Трава насичує шлунок клітковиною, рослинні волокна нормалізують перистальтику шлунку і кишечника.
  2. Настоянки та таблетки мають детокс-ефект, вони допомагають організму позбавитися токсинів і продуктів життєдіяльності. Сабельник обмежує ріст патогенної мікрофлори, усуває нудоту, завдяки дубильним речовинам в складі позбавляє від проносів, і навіть застосовується як допоміжний засіб при лікуванні дизентерії.
  3. Є хорошим жовчогінним засобом, покращує ферментацію та травлення, нормалізує апетит.
  4. Надає знеболювальний ефект і сприяє відновленню слизової шлунку, що особливо важливо при таких хворобах як гастрит і виразка шлунку.
  5. Надає онкопротекторну дію та знижує ризик розвитку пухлин шлунково-кишкового тракту.

Корисні властивості не обмежуються цим списком, рослина містить масу речовин, які впливають на роботу шлунку опосередковано. Наприклад, каротини в складі трави підсилюють захисні функції організму і стійкість до зовнішніх збудників хвороб, а терпеноїди знімають спазми. Таблетки сабельнику надають антибактеріальний ефект і стимулюють роботу всієї травної системи.

Дівчина на дивані з листям сабельника

Сабельник для суглобів

Креми, гелі, бальзами та дієтичні добавки на основі цієї рослини – відмінний засіб для оздоровлення суглобів і профілактики їх захворювань. Сабельник допомагає:

  • знімати запалення хрящової тканини;
  • нормалізувати процес виведення солей;
  • поліпшити проникність капілярів;
  • стимулювати вироблення колагену;
  • усувати набряклість;
  • відновлювати структуру кісткової тканини;
  • знеболювати та покращувати рухливість суглобів.

Лікувальні властивості трави вовчого тіла мають попит при:

  1. Артриті та поліартриті – захворюваннях суглобів запальної природи, причиною яких можуть стати інфекції, травми та порушення обміну речовин.
  2. Артрозі – деформації та пошкодження хрящової тканини суглоба, яка найчастіше розвивається з віком.
  3. Остеопорозі – зменшенні щільності кісткової тканини та крихкості кісток.
  4. Остеохондрозі – зміни в міжхребцевих дисках, приводять до тривалих і гострих болів.

Чоловік на прийомі у фахівця з опорно-рухової системи

Сабельник і позбавлення папілом

За даними медиків, на сьогодні виявлено понад 100 штамів вірусу папіломи людини (ВПЛ), деякі з яких, наприклад, 16 і 18 штами – онкогенні та збільшують ризик ракових захворювань в рази. Щоб уникнути страшних наслідків, лікарі рекомендують вакцинуватися від вірусу папіломи людини – це ефективна профілактика розвитку онкології.

Менш небезпечні штами також несуть неприємності – є ризик пошкодити папіломку та й виглядають, нехай і невеликі, шкірні нарости неестетично.

Оскільки папіломи викликані вірусом, їхня кількість і активність безпосередньо залежать від стану імунітету./p>

Причини активізації ВПЛ:

  1. Ослаблений імунітет. Якщо імунітет ослаблений, папіломавірус йде в атаку і на шкірі з'являються нові утворення. Причин ослаблення імунітету багато: сезонні захворювання, загострення хронічних хвороб, нездоровий спосіб життя, тривалий стрес.
  2. Вживання агресивних лікарських препаратів. Хімієтерапія або прийом сильних гормональних ліків можуть привести до сплеску активності вірусу.
  3. Вагітність. Організм майбутньої мами значну частину ресурсу віддає малюкові, тому навантаження на імунітет зростає.

Дієтичні добавки з сабельником болотним допомагають зміцнити імунітет, мають антиоксидантну та протизапальну дію. Прийом фітопрепаратів з цією рослиною допомагає зміцнити сили організму і підвищити захист від вірусів, в тому числі від вірусу папіломи людини.

Рослинні препарати при грижі хребта

Діагноз «міждискова хребетна грижа» зовсім не означає обов'язкову операцію. Якщо симптоми доставляють сильний дискомфорт і захворювання швидко прогресує, оперативного втручання не уникнути. Але якщо симптоматика не різко виражена, прогресу в лікуванні часто вдається досягти завдяки прийому ліків, масажу та лікувальної гімнастики.

Як допоміжний оздоровчий засіб при міжхребцевій грижі лікарі рекомендують спиртову настойку кореневища сабельника і дієтичні комплекси з цією рослиною. Настоянку можна купити в аптеці або виготовити самостійно, її вживають внутрішньо по 1 столовій ложці 3 рази на день до вживання їжі, запиваючи водою. Також настоянку можна втирати в проблемні зони спини. Як вживати дієтичні добавки? Дозування і схема прийому таблеток прописана в інструкції конкретного засобу.

Завдяки активним протизапальній та знеболювальній дії, сабельник істотно полегшує симптоми захворювання та прискорює одужання.

Сабельник при артрозі

Артроз – хронічне захворювання суглобів, яке виникає в літньому віці та з роками має тенденцію до погіршення стану. З віком організм людини виробляє все менше колагену – будівельного матеріалу для хрящової тканини та суглобів, зв'язки слабшають, корисні мікронутрієнти засвоюються гірше. Мають значення також спадковість та отримані в минулому травми. Це призводить до витончення, деформації та руйнування хрящів. А виявляється артроз болем і зниженням рухливості суглобів.

Чим допоможе сабельник?

  1. Стимулює синтез колагену, покращує регенерацію клітин, запобігаючи руйнуванню суглобової тканини.
  2. Запобігає запальним процесам в суглобах, нормалізує обмін речовин в суглобах і навколосуглобових тканинах.
  3. Стимулює мікроциркуляцію крові, запобігає відкладенню солей.

Таким чином регулярне застосування препаратів із сабельника допомагає уникнути виникнення артрозу або перемогти захворювання навіть у похилому віці.

Протипоказання та інструкція з застосування

Як у будь-якого фітозасобу, у препаратів на основі сабельника є свої побічні дії. Перше, що потрібно виключити – індивідуальну непереносність рослини. Також сабельник не рекомендований людям зі зниженим тиском. У будь-якому випадку перед застосуванням обов'язкова консультація лікаря.

Дієтична добавка «Сусталек Форте» від Amrita містить у своєму складі екстракт кореня сабельника та продається без рецепта. Вживати її необхідно чітко відповідно інструкції та рекомендаціями лікаря. Загальна схема прийому наступна: по 1 таблетці 3 рази на день під час вживання їжі, запиваючи достатньою кількістю води. Добавку необхідно вживати курсами по 1 місяцю, курси при необхідності можна повторювати 2-3 рази на рік.

Купуйте натуральний комплекс «Сусталек Форте» від Amrita за доступною ціною на нашому сайті, будьте здорові та активні в будь-якому віці!