Ми живемо в часи, коли до нас інформація надходить з усіх сторін і її треба структурувати та не забути найважливіше. Передозування інформацією іноді призводить до того, що ми забуваємо про дрібні речі, які є важливими в житті. Що ж робити, щоб поліпшити пам’ять та відновити мозкову діяльність?

Як покращити память?

Наша мозкова активність повністю залежить від загального стану нашого організму та способу життя. При погіршенні діяльності мозку виникає «забудькуватість» і, як наслідок, погіршення стану нервової системи в цілому. Щоб мозок працював на повну та пам’ятати про все необхідне, слід дотримуватись простих порад:

  1. Правильне харчування.

Обов’язково потрібно їсти фрукти, овочі, продукти з цільного зерна, макаронні вироби, бобові, горіхи та насіння. Також необхідні для вживання рослинні олії, жирна риба, птиця та молочні продукти. Вживання солодощів краще звести до мінімуму, оскільки солодке викликає сонливість та розслабленість.

  1. Здоровий повноцінний сон.

Коли організм не має повноцінного сну, мозок гірше працює та знижується рівень запам’ятовування. Норма сну 7-9 годин для відновлення організму. Також варто дотримуватись однакового режиму - щодня намагайтесь прокидатись та лягати спати в один і той же час.

  1. Активний спосіб життя.

Заняття спортом, пробіжки, відвідування танцювальних студій покращить кровообіг в організмі, і в головному мозку теж. Також кровообіг покращує психічні процеси, які відповідають за сприйняття інформації, опрацювання та відтворення.

  1. Тренування пам’яті.

Сьогодні в нас дуже багато підручних гаджетів, які нам допомагають у всьому, в тому числі й нагадують нам про певні події. Але, якщо не тренувати свою пам’ять, то до 50 років можна залишитись взагалі без пам’яті. Тому варто тренувати свій мозок на запам’ятовування: головоломки, вивчення іноземних мов, читання книг, вирішення математичних завдань тощо. Все це допоможе активізувати мислення і посилити запам’ятовування.

  1. Вживання вітамінів.

Ринок лікарських засобів пропонує багато препаратів для поліпшення пам’яті як хімічного складу, так і рослинного походження. БАДи для покращення пам’яті зараз набирають дедалі більшої популярності застосування. Також є багато вітамінних комплексів  для активізації мозкової діяльності та покращення пам’яті. Але перед застосуванням краще проконсультуватись з лікарем, адже лікування призначається після необхідного обстеження.

Як покращити пам’ять вітамінами?

Для того наш мозок працював ефективно, йому потрібне додаткове живлення спеціальними речовинами. Найважливішою для нашого мозку є амінокислота гліцин. Вона зменшує тривожність, підвищує розумову працездатність, нормалізує наш сон. Також дуже важливою складовою нашого мозку є лецитин - він складає 30%. Лецитин являється структурним компонентом клітин головного мозку і його дефіцит в організмі призводить до погіршення діяльності мозку та нервової системи. Для активної роботи мозку слід підтримувати нервову систему, оскільки вони прямо-залежні. В цьому найкращий помічник магній. Він відновлює та підвищує розумову та фізичну працездатність, прискорює відновлення після емоційних навантажень, а також покращує пам'ять та сприяє концентрації уваги.

Для комплексної підтримки мозку необхідно також вживати вітаміни. Вітамін С маючи потужну антиоксидантну дію, захищає організм від вірусів, бактерій та впливає на синтез гормонів, антистресових включно. Вітамін Е наповнює тканини киснем, впливає на тонус і проникність судин, стимулюючи утворення нових капілярів.

Препарат «Лецитин, селен та вітаміни» від Амріта має у своєму складі всі необхідні речовини для покращення пам’яті та уваги. Комплекс сприяє покращенню пам'яті, уваги, розумової працездатності. Включає обмінні процеси у мозку та сприяє відновленню структури та функції нервових клітин.

Дієтична добавка «Тирозин Актив баланс + ашваганда» містить у своєму складі корінь ашваганди, який містить адаптогени, які допомагають в регулюванні рівня стресу в організмі. Це має благотворний вплив на мозкову функцію, оскільки ефективне управління стресом підтримує здоров'я мозку та пам'яті.

Вживаючи натуральні препарати, забезпечується підтримка мозку і нервової системи на тривалий час. Але не слід зловживати допоміжними засобами, достатньо просто давати повноцінний відпочинок організму, вживати здорову їжу та дотримуватися активного та пізнавального способу життя.