Подорожі вихідного дня в гори або в ліс, велопрогулянки, ранкові пробіжки навколо озера і пляжний волейбол – способів провести час активно і з користю для здоров'я безліч. Тільки ані задоволення від активного відпочинку, ані нові спортивні звершення неможливі, коли кожен крок відгукується болем в колінах або в спині. Як зберегти здоров'я суглобів, зміцнити їх і підготувати до збільшення навантаження?

Спорт і суглоби: підтримуємо здоровий баланс

Проблеми з суглобами виникають у спортсменів і любителів активного способу життя з ряду причин:

  • порушення водно-сольового балансу;
  • дисбаланс раціону, акцент на білкової їжі;
  • надмірні навантаження та переохолодження;
  • травми.

Зберегти активність на довгі роки допоможе дотримання простих правил. Навіть якщо ви не прагнете до яскравих рекордів, а займаєтеся спортом просто для підтримки тонусу, виконання цих рекомендацій допоможе забути про проблеми з суглобами.

Дівчина і хлопець грають в великий теніс

  1. Перед початком тренування розрахуйте навантаження залежно від вашого рівня підготовки, режиму дня, стану здоров'я. Різке підвищення навантажень може призвести до травм.
  2. Обов'язково робіть розминку перш ніж приступити до основного тренування. Розминка дозволить збільшити рухливість суглобів, прогріти м'язи та уникнути неприємних відчуттів і травм.
  3. Під час тренування пийте чисту негазовану воду, це допоможе підтримувати правильний водно-сольовий баланс.
  4. Заздалегідь подбайте про зручний одяг, і, за необхідністю, про захисну екіпіровку.
  5. Чергуйте вправи та види активності – це допоможе уникнути перевантаження окремих груп м'язів і суглобів.
  6. Всі тренажери повинні бути відрегульовані під ваші індивідуальні параметри.
  7. При виникненні болю відразу ж припиніть тренування. Продовження заняття спортом може призвести до посилення симптомів і травми.

Фітопрепарати для здоров'я суглобів мають бути в кожній аптечці

Вивихи, розтягнення та інші легкі травми під час активного відпочинку – не рідкість. У таких ситуаціях дорога кожна хвилина, і знеболювальний крем з екстрактами трав стане дуже доречним. Крім того, засоби для суглобів на натуральній основі покращують загальний стан хрящової тканини і зміцнюють її, допомагають швидше відновитися після травм і покращують рухливість суглобів.

Крем для суглобів «Арнізин», Добавка «Хондроетин форте» і комплекс «Кальцій Баланс» від Амріта

Експерти Амріта розробили три засоби, незамінні для любителів спорту та активного способу життя:

Крем для суглобів «Арнізін» на основі натуральних рослинних екстрактів і олій ефективно знеболює та має протизапальну дію. Крем усуває набряки та сприяє виведенню з організму надлишків солей, допомагає відновити хрящову тканину.

Добавка «Хондроетин форте» – справжня знахідка для спортсменів будь-якого віку і рівня підготовки. Її прийом прискорює відновлення суглобів після травм, зменшує запалення, покращує рухливість суглобів і хребта. Також «Хондроетин форте» зміцнює стінки судин і ефективно протистоїть віковим змінам суглобів.

Підтримати організм додатковою порцією кальцію – головного мінералу здорових кісток і суглобів, допоможе мінеральний комплекс «Кальцій Баланс». Він не тільки є потужним додатковим джерелом кальцію, колагену і вітамінів D3 і С, але і покращує засвоєння корисних речовин організмом. Дієтична добавка допоможе зробити кістки і суглоби міцнішими, поліпшить згортання крові, прискорить відновлення після травм.

Купуйте засоби для суглобів на натуральній основі від Амріта, радійте новим рекордам і дивуйте близьких новими спортивними звершеннями!