Це делікатне питання, як правило, не обговорюють з приятельками вголос за чашкою кави. Існує думка, що такі випадки поодинокі. Багато жінок вважають, що ситуація виняткова. Але, згідно з медичними дослідженнями та статистикою, понад 45% жінок від 40 років у всьому світі стикаються з подібною проблемою.

Річ у тому, що з віком жіночий організм накопичує низку факторів, які сприяють цьому неприємному нюансу:

  • особливості анатомічної будови жіночого організму;
  • пологи та післяпологові ускладнення;
  • вікова гормональна перебудова організму;
  • зайва вага;
  • відсутність фізичної активності та ослаблений тонус м'язів;
  • неправильне харчування;
  • цукровий діабет;
  • стресовий фактор.

Якщо ви потрапляєте в цю статистику, в першу чергу, обов'язкова консультація з профільними лікарями.

Навіть якщо нічого не болить, раз на рік бажано періодично відвідувати лікаря та турбуватися про себе й свій організм.

У будь-якому віці бажано зберігати фізичну активність, займатися фізкультурою та спортом. Але більш ламкий організм робить нас вразливими – важливо акуратно підбирати види фізичного навантаження та комплекси вправ.

Дівчина плаває в басейні

Плавання

Один з оптимальних видів спорту в немолодому віці – це плавання. Воно навантажує серцевий м'яз та забезпечує потрібну аеробну активність. Опір води прекрасно навантажує всі групи м'язів, в тому числі м'язи тазового дна, які зміцнюють сечовий міхур. При цьому не травмуються суглоби та кістки. До того ж плавання допомагає зняти тривожність і поліпшити настрій, що дуже важливо в цей непростий період.

Пілатес

Відмінність пілатесу від інших видів фізичних вправ полягає в тому, що комплекс обов’язково виконується повільно, розмірено та спокійно. Пілатес практично виключає ризик отримання травми під час тренування. Водночас головна мета пілатесу – навчити відчувати своє тіло, кожну його частину, кожен м'яз (і групу м'язів, що відповідають за роботу сечового міхура). В основі техніки – вправи, що дозволяють розвивати гнучкість і рухливість, зміцнювати поперечні та прямі м'язи живота.

Скандинавська ходьба на свіжому повітрі.

Цікавий факт – у Фінляндії, Швеції, Норвегії, де взимку масово ходять на лижах, а влітку імітують лижну їзду та займаються скандинавською ходьбою, жінки набагато менше стикаються з цією проблемою (в порівнянні з США та Канадою). Походи на лижах взимку та скандинавська ходьба влітку оптимально тонізують м'язи таза і черевного преса, залучені в роботі сечового міхура.

Жінка і чоловік займаються скандинавською ходьбою

Правильне харчування та режим пиття.

Перше, що спадає на думку в такій ситуації – зменшити кількість вживаної рідини. Але це абсолютно неправильне рішення. Якщо ви п'єте недостатньо, сеча буде більш концентрованою, що неминуче призведе до більшого роздратування сечового міхура. До того ж вживання занадто малої кількості води може призвести до зневоднення організму. Обов'язково пийте достатню кількість чистої води, але невеликими порціями. Об’єм рідини, яка надходить в організм, повинен становити від 1,5 до 2 літрів в день.

Занадто солоні продукти, гострі приправи та спеції краще виключити з раціону. Сіль викликає затримку рідини в організмі. З цієї ж причини потрібно перестати їсти мариновані, ферментовані, копчені продукти й фаст-фуд: вони зазвичай містять багато солі, спецій та хімічних добавок.

Далі необхідно переглянути свій раціон та виключити з нього кислі продукти: цитрусові, томати й томатні соуси, щавель. Також бажано обмежити вживання білка: надмірне споживання білкових продуктів має виражений сечогінний ефект.

Консервовані продукти

Виключаємо з раціону:

  • соління та маринади;
  • копченості;
  • гострі приправи;
  • цитрусові;
  • шоколад та напої, що містять кофеїн

Проконсультуватися з фахівцем варто і з приводу приймання спеціальних трав'яних зборів та дієтичних добавок на травах.

Наша компанія подбала про вас та підготувала ефективний натуральний фітокомплекс «Стопурин Екстра», який усуває запальні процеси сечовивідної системи, знеболює, поліпшує стан при прискореному сечовипусканні, нормалізує передачу нервового імпульсу до м'язової оболонки сечового, зменшує тонус сечового міхура, сприяє нормалізації водно-сольового обміну та профілактиці утворення каменів сечовивідної системи.

Дієтична добавка Стопурін Екстра від Амріта

Одна капсула «Стопурин Екстра» від Амріта містить натуральні рослинні екстракти насіння кропу, трави золототисячника і звіробою, листя брусниці, кореня петрушки кучерявої, кореневища з корінням дягелю лікарського, плоди шипшини й коріння пирію повзучого.

Подбайте про себе та комфортне життя в будь-якому віці.