Якщо існує 100% натуральний продукт для здоров'я, краси та відмінного самопочуття, визнаний у всьому світі – то це спіруліна.

Спіруліна – одноклітинна синьо-зелена водорість або, мовою науки, ціанобактерій. Свою назву водорість отримала завдяки незвичайній формі: якщо розглянути мікроорганізм під мікроскопом, ви побачите маленьку зелену спіральку.

У всьому світі спіруліну визнано суперфудом. Що це? Це не просто водорість, це цінний природний білково-вітамінно-мінеральний коктейль, який за вмістом корисних речовин в 1 грамі дорівнює 1 кілограму овочів. Спіруліна містить вітаміни: у 100 разів більше вітаміну B1, ніж яловичина, у 25 разів більше вітаміну А, ніж морква, і в 100 разів більше біодоступного заліза, ніж яблука. Також спіруліна містить невелику кількість йоду.

Чим корисна спіруліна

Крім того, що спіруліна насичує організм корисними речовинами, необхідними для роботи всіх органів і систем, вона має ще цілий ряд корисних властивостей:

  1. Є антиоксидантом – в'язує вільні радикали, виводить з організму радіонукліди, солі важких металів. Саме завдяки потужним антиоксидантним властивостям спіруліна є онкопротектором.
  2. Є цитопротектором – активує здатність клітин правильно функціонувати та самооновлюватися.
  3. Активує імунну систему організму і посилює опірність вірусам, бактеріям, грибкам і іншим патогенним мікроорганізмам.
  4. Завдяки високому вмісту заліза, регулярний прийом спіруліни підтримує серце, запобігає розвитку анемії та атеросклерозу, є ефективною профілактикою утворення тромбів.
  5. Позитивно впливає на роботу травної системи, прискорює загоєння ерозій і бореться з подразненням органів ШКТ, може допомагати від печії.
  6. Має потужний аnti-age ефект, уповільнює появу сивини, допомагає зберігати красу і молодість шкіри, здоровий блиск волосся та міцність нігтів.
  7. Сприяє здоровому харчуванню і поліпшенню ефекту дієт, спрямованих на схуднення. Водо-рість містить мало жирів і калорій, але вона містить амінокислоту, яка пригнічує апетит.
  8. Завдяки високому вмісту білка наповнює організм енергією, допомагає збільшити фізичну активність і підсилює відновні можливості організму.

Дівчина зі склянкою смузі в руці

Для чого приймати спіруліну

Вітаміни та мінерали потрібні всім без винятку, і зручне та багате джерело корисних мікронутрієнтів стане у пригоді кожному, хто прагне до гарного самопочуття і здорового зовнішнього вигляду. Однак варто зробити акцент на кількох аспектах прийому спіруліни.

1. Спіруліна особливо корисна для жіночого здоров'я.

Мікроелемент є багатим джерелом заліза, що, зважаючи на особливості організму, важливо саме для жінок. Її регулярний прийом допомагає уникнути залізодефіциту, а отже – анемії, зниження гемоглобіну, слабкості та нестачі енергії.

Також спіруліна корисна жінкам, які планують вагітність. Під час вагітності всі ресурси організму спрямовані на правильний розвиток плоду. А багата вітамінами та мінералами добавка допоможе майбутній мамі підготувати свій організм до важливої події - вагітності.

Крім того, цей суперфуд допомагає нормалізувати обмін речовин і допомагає уповільнити процеси старіння.

2. Дієтологи рекомендують вживати спіруліну для схуднення

Звичайно ж, запорука успішного схуднення - комплексний підхід, що складається з нормалізації раціону, фізичних навантажень і, за потреби, допомоги організму БАДами та суперфудами. Як допоможе схуднути мікроводорість?

Прийом спіруліни в таблетках перед їдою або додавання її в смузі надасть відчуття насичення і підтримає організм вітамінами без надмірного споживання цукру та калорій. Завдяки якісному «вторинному насиченню» (коли організм отримує з їжею всі необхідні речовини), ви будете рідше замислюватися про шкідливі для фігури перекуси. Також спіруліна містить корисну для зменшення ваги амінокислоту фенілаланін. Також спіруліна містить необхідну кількість корисної амінокислоти фенілаланіну для зниження ваги.

Смузі в кокосі в руках

3. Спірулина для молодості та краси обличчя

Порошок синьо-зеленої водорості часто застосовується при створенні масок та інших косметичних засобів для обличчя, вони отримують масу позитивних відгуків, оскільки значно покращують стан шкіри.

Спіруліна в косметиці:

  • усуває жирний блиск шкіри;
  • сприяє утриманню вологи клітинами шкіри;
  • посилює регенеративні здатності шкіри обличчя;

При виготовленні маски зі спіруліни в домашніх умовах косметологи рекомендують поєднувати її з іншими компонентами в пропорції 1/5, оскільки водорість має легкий зігрівальний ефект, що може бути некорисним для капілярів шкіри обличчя.

Маски зі спіруліни легко змиваються, не викликають відчуття стягнутості шкіри та надають протизапальний ефект. Після масок зі спіруліною, шкіра має свіжий, пружний і сяючий вигляд.

4. Спіруліна дітям

Багато дієтологів називають спіруліну найкращою вітамінною добавкою для дітей. Вітаміни на основі водоростей містять понад 50 активних мікронутрієнтів у складі - чудова підтримка організму, що росте. Як давати дитині спіруліну? Лікарі єдині в думці - обережно. Краще недодати, ніж переборщити, адже синьо-зелені водорості, як і будь-який інший натуральний продукт, може спричиняти алергію.

Дитина краще засвоює не порошок, а пасту водорості з розрахунку 1 грам пасти на 10 кілограмів ваги дитини. Ви можете додати її в смузі, кашу, сік або йогурт. Перед тим, як давати спіруліну дитині, уважно прочитайте інструкцію.

Як пити спіруліну

Для тих, хто завжди в русі, прекрасний варіант – спіруліна в капсулах. Одна капсула або таблетка перед їдою, й ваш організм отримав необхідний вітамінний заряд.

Тим, у кого є час і натхнення, можна порадити безліч рецептів зі спіруліни – смузі, фруктові коктейлі, боули, каші та навіть випічка. Також спіруліна необхідна вегетаріанцям, оскільки їхній організм обмежений насиченням необхідних корисних речовин, що містяться в м'ясних продуктах.

Вживаючи спіруліну важливо пам'ятати два важливих моменти:

  1. Якщо ви хочете скинути зайву вагу - приймайте суперфуд перед їдою.
  2. Якщо ви хочете набрати м'язову масу і шукаєте білкову підтримку до тренувань – приймайте її відразу ж після їди.

Коли спіруліна шкідлива

Навіть у суперфуда є користь і шкода. Спіруліна може викликати індивідуальну непереносимість і алергію. Синьо-зелена водорість підсилює імунітет, і протипоказана людям із захворюваннями, пов'язаними з гіперактивністю імунної системи.

Спіруліна може знизити ефективність імунодепресантів, які застосовуються при лікуванні деяких захворювань і після трансплантації органів для запобігання відторгнення.

Не рекомендовано застосування мікроводорості разом з препаратами, що знижують згортання крові.

Лікарі не радять приймати її вагітними та жінкам, що годують грудьми.

Чому варто купити Спіруліну від Amrita?

Спіруліна від Amrita містить рослинний білок, який легко засвоюється організмом, бета-каротин, амінокислоти і хлорофіл.

Добавка «Спіруліна Баланс» – це гарантовано чистий і якісний порошок водорості з Німеччини, який відповідає суворим європейським стандартам. Вона не містить цукру і лактози, синтетичних домішок та консервантів.

Спіруліна від Amrita – безпека, ефективність і європейська якість.

Купуйте спіруліну за привабливою ціною на нашому сайті вже сьогодні і ми доставимо її по всій Україні!