У погоні за чистотою і порядком в будинку ми часто ризикуємо власним здоров'ям. Хоч сучасні засоби для чищення відмінно справляються зі своїм завданням, проте вони містять багато хімічних компонентів, шкідливих для здоров'я всієї родини, особливо для дітей. Як обрати максимально безпечні продукти для догляду за будинком і за дітьми? Розкриваємо секрети дбайливої мами.

Читаємо склад: підводні камені

Незважаючи на яскраву, цікаву рекламу, сучасна побутова хімія містить небезпечні речовини - луги, парабени, ферменти-ензими, абразиви та продукти нафтохімії. Часте використання таких засобів може призвести до подразнення, запальних процесів і алергічних реакцій. Особливо шкідлива побутова хімія для дітей і людей, схильних до алергії й бронхіальної астми.

Вивчаючи склад сучасних миючих засобів, можна натрапити на найпопулярніші та небезпечні речовини – хлор, аміак, ацетон, оксиди азоту, формальдегіди та феноли. Вони не тільки можуть накопичуватися в організмі, але й передаватися наступним поколінням. Ці ж речовини постійно зливаються в каналізацію і потім потрапляють в річки, з яких вода надходить у наші будинки. Такий «хімічний кругообіг» точно не прийнятний для тих, хто веде здоровий спосіб життя.

Дівчина тримає в руках відро з миючими засобами

Ризики для здоров'я

Хімічні засоби можуть провокувати головні болі, хронічну втому, безсоння і проблеми з травленням. Ми навіть можемо не підозрювати, що причиною відсутності апетиту й нудоти можуть бути летючі хімічні компоненти миючого засобу. Агресивні речовини надовго залишаються в повітрі й на поверхні предметів. Вони проникають у кров і лімфу, викликаючи інтоксикацію і порушення в роботі імунної та ендокринної систем.

Безпечна заміна: екозасоби для будинку

Якщо колись ми з насмішкою ставилися до наших бабусь, які мили посуд звичайної содою, то зараз екозасоби для будинку – це справжній тренд. Використання екопродуктів - це не тільки модно, але й корисно! Адже вони не містять фосфатів, синтетичних ПАР, штучних ароматизаторів і хлору. І зі своїм завданням справляються не гірше звичайної побутової хімії.

Говорячи про безпечні засоби для чистоти дому, відзначимо новий набір Amrita «Сімейний набір дбайливої мами», до якого увійшли екопорошки для кольорових і білих речей, кисневий ековідбілювач, плямовивідник, екозасіб для миття посуду, а також дитяча серія засобів для догляду за шкірою і волоссям Amrita Kids. Продукти не містять фосфатів, синтетичних ПАР, штучних ароматизаторів і хлору, тому вони абсолютно безпечні для всієї родини.

Незважаючи на популярність і доступність побутової хімії, зараз багато турботливих матусь надають перевагу екозасобам, які забезпечують ідеальну чистоту і порядок у будинку, не завдаючи шкоди здоров'ю. Якщо ви досі сумніваєтеся в ефективності та безпеці таких засобів, просто спробуйте! Результат вас приємно здивує, обіцяємо!:)