Зайва вага – проблема, знайома багатьом. Способів схуднути також безліч: дієти, тренування, БАД, жироспалювачі. Останнім часом, в програмах схуднення став популярний L-карнітин. Що це за речовина, і чи дійсно воно допомагає худнути?

L-карнітин – природна вітаміноподібна амінокислота, яка виробляється в нашому організмі за участі вітамінів групи В, заліза та ензимів, проте сама не є вітаміном. Якщо якоїсь речовини не вистачає, вироблення L-карнітину може сповільнитися. Найбільше цієї органічної сполуки знаходиться в м'язах (приблизно 95%).

L-карнітин прискорює регенерацію клітин і регулює ліпідний обмін. Ці властивості зробили його популярним серед бажаючих схуднути, проте сама собою ця амінокислота для схуднення не ефективний. Як не витрачати марно час, і досягти бажаних результатів за допомогою L-карнітину?

L-карнітин для схуднення: чому потрібен комплексний підхід

Багато хто, незадоволений зайвими кілограмами та сантиметрами на талії, помилково думають, що L-карнітин – це жироспалювач, і вживання цієї речовини в складі дієтичних добавок принесе істотну користь у зниженні ваги. Але L-карнітин – НЕ жироспалювач. Все відбувається так: в процесі життєдіяльності жири розщеплюються, і перетворюються в жирні кислоти та гліцерин. Після цього жирні кислоти за допомогою L-карнітину переміщаються в мітохондрії – частинки клітин, що відповідають за синтез енергії. Там відбувається утворення енергії для роботи організму. Це складний процес, а L-карнітин відіграє в ньому роль провідника ліпідів до мітохондрій.

Дівчина з сантиметром на талії

Щоб «запустився» процес спалювання жирів, необхідні фізичні навантаження. Без нормалізації раціону зайва вага також нікуди не піде. L-карнітин істотно підвищує витривалість і працездатність, знижує рівень холестерину і стимулює жировий обмін. Якщо ваша мета – схуднення, необхідно підійти до завдання комплексно, тоді дієтична добавка з L-карнітином дасть помітний результат.

Як приймати L-карнітин: форма випуску та комплексний ефект

Ця амінокислота відмінно поєднується з інгредієнтами-жироспалювачами, детокс-елементами та вітамінами. Експерти Амріта при створенні продукту «L-Карнитин форте» підібрали комбінацію найбільш ефективних компонентів.

  1. Екстракт зеленого чаю в складі продукту – не тільки один з найпотужніших природних антиоксидантів, але і жироспалювач з доведеною користю.
  2. Коензим Q10 бере участь в ліпідному обміні та нормалізує метаболізм.
  3. Вітамін С зміцнює імунітет, має протизапальні властивості та підсилює дію селену і вітаміну Е.
  4. Вітаміни групи В беруть участь у вуглеводному обміні та синтезі енергії, стабілізують нервову систему, підвищують працездатність і витривалість

Оптимальна доза для дорослого – 600-2000 мг на добу. Для схуднення, його найкраще приймати перед тренуваннями, вранці та вдень – на голодний шлунок і між прийомами їжі. Якщо ж ваша мета – підтримка тонусу і працездатності організму, дієтичний комплекс «L-Карнитин форте» можна приймати під час їжі по 1 капсулі 3 рази на день.

Оптимальна тривалість курсу прийому – 1 місяць. Далі, при необхідності, курс можна повторити через 4-6 місяців.

L-карнітин: протипоказання до застосування і побічний ефект

Прийом більше ніж 2 г L-карнітину на добу вчені вважають безглуздим: наукові дослідження не знайшли переваг такого високого дозування. Крім того, сильне перевищення добової норми може завдати шкоди – викликати проблеми зі сном і апетитом, а споживання L-карнітину в кількості, що перевищує 6 г може викликати проблеми з природним виробленням цієї сполуки організмом.

Протипоказання:

  • алергія на білок, молочні продукти і яйця;
  • вагітність або період лактації;
  • проблеми з щитовидною залозою;
  • діаліз;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту.

L-карнітин від Амріта

Чим корисний L-карнітин для чоловіків

Для чоловіків, як і для жінок, актуальним є питання нормалізації ваги, і, крім додаткової енергії для тренувань і формування м'язової маси, L-карнітин несе в собі ряд чисто «чоловічих» плюсів. По-перше, він бере участь в процесі дозрівання сперматозоїдів і позитивно впливає на репродуктивні здібності чоловіка та еректильну функцію. По-друге, чоловіки частіше за жінок страждають захворюваннями органів серцево-судинної системи, а L-карнітин знижує рівень холестерину. Тим самим, цей компонент підтримує нормальний кровотік і покращує роботу міокарда, надаючи профілактичний ефект на органи серцево-судинної системи.

Чим корисний L-карнітин для жінок

Це натуральний засіб для схуднення, здатний суттєво підвищити ефективність звичних дієт без шкоди здоров’ю. У комплексі з антиоксидантами L-карнітин уповільнює процеси старіння, допомагає зберегти тонус і здоровий колір шкіри. Цей компонент часто входить до складу антивікової косметики для жінок, він покращує кровообіг, стимулює обмінні процеси в клітинах шкіри, зменшує набряклість і темні кола під очима. Шляхом поліпшення мікроциркуляції в шкірі, він сприяє живленню та зміцненню волосся, надає здорового блиску локонам.

Комплекс «L-Карнитин форте» від Amrita – ваш активний помічник в роботі над ідеальною фігурою і джерело енергії на кожен день!