Вік після 40 років багато хто вважає кращим: ви гарні, сповнені енергії, у вас достатньо життєвого досвіду і ви, як і раніше, готові до нових відкриттів. Однак саме в цьому віці жіночий організм проходить через серйозне випробування – гормональну перебудову, не помічати яку шкідливо і навіть небезпечно.

40 років – умовна позначка, після проходження якої репродуктивна система жінки починає працювати менш активно, сповільнюється робота яєчників, знижується вироблення кількох чисто жіночих гормонів. Хтось починає відчувати зміни раніше, хтось пізніше, в середньому гормональна перебудова починається у 45 років.

Зміна гормонального фону тягне за собою як зовнішні, так і внутрішні зміни організму.

  1. Сповільнюється обмін речовин, з'являється схильність до зайвої ваги.
  2. Змінюється стан шкіри, з'являються перші глибокі зморшки, шкіра вимагає інтенсивнішого зволоження.
  3. Волосся та нігті схильні до тьмяності й ламкості, тому потребують додаткового живлення.
  4. Деякі жінки за 40 страждають частими перепадами настрою, стають схильнішими до стресу.

Щоб підтримати красу, молодість та енергійність, організму потрібні додаткові джерела необхідних вітамінів і мінералів. І хороший лікар обов'язково порадить в такій ситуації негормональний комплекс вітамінів або дієтичні добавки.

Які вітаміни для жінок після 40 потрібні в першу чергу

Кращі вітаміни для жінок після 40 років – ті, що забезпечать і відмінне самопочуття, і блискучу зовнішність.

Вітамін D

Головне завдання вітаміну D – забезпечувати хорошу засвоюваність організмом кальцію. Якщо вітаміну D достатньо, кістки будуть міцними, і в майбутньому остеопороз вам не загрожує. Якщо цього мікронутрієнту надходить мало, кісткова тканина з часом стає пористою, а жінку починають турбувати неприємні симптоми – слабкість, зниження працездатності, м'язові судоми. Цей елемент також знижує рівень фосфору, що позитивно впливає на вигляд волосся та шкіри.

Жінка приймає дієтичну добавку

Вітамін A

Як його ще називають, ретинол – запорука жіночої привабливості. Саме завдяки йому волосся стає сильним і густим, нігті міцними, а шкіра наповнюється природним сяйвом. Цей мікронутрієнт позитивно впливає на гостроту зору та обмін речовин. Ще він має потужний омолоджувальний ефект, саме тому він часто входить до складу антіейдж косметики.

Вітамін C

Цей елемент зміцнює імунітет, має потужний антиоксидантний ефект і звільняє організм від вільних радикалів. Для зовнішності його цінність безперечна – він бере участь у продукуванні колагену, а значить – необхідний для підтримки пружності та молодості шкіри. Щоб не засмучуватися через зморшки, вживайте вітамін С і використовуйте косметику з цим компонентом.

Вітамін E

Вітамін Е в комплексі з жирними кислотами омега-3 і ретинолом надає помітний антивіковий ефект. Також він необхідний органам зору і шкіри. Якщо цього елемента організм отримує недостатньо, помічається зниження м'язової маси, проблеми з нервовою системою і репродуктивною функцією, гірше функціонує печінка.

Вітамін B12

Вітамін В12 або ціанокобаламін бере участь в процесі кровотворення та обміні речовин. Вітаміни для 40-річних жінок охоплюють всю групу В, однак якщо ви стали помічати ламкість волосся, слабкість, сонливість і дратівливість, можливо, організму не вистачає саме В12. З'ясувати, чи потрібно вам вживати цей мікронутрієнт, допоможуть аналізи та консультація лікаря.

Магній

Цей елемент допомагає правильній роботі центральної нервової системи. Він необхідний для повноцінного сну, опірності до стресів, здатності організму повноцінно відновлюватися після навантажень. Хочете бути енергійною та заряджати енергією оточення – вживайте корисні мінерали, в тому числі магній.

Залізо

Головний мінерал жіночого здоров'я та краси в будь-якому віці. Залізо є провідником гемоглобіну, а залізодефіцит може стати причиною розвитку анемії. Під час менструацій жінки втрачають близько 30 мг заліза, а у віці за 40 ці втрати збільшуються гормональними змінами. Хочете мати блискуче волосся, міцні нігті та красиву здорову шкіру – препарати заліза допоможуть.

Б'юті Баланс та Феррум Баланс від Амріта

Фітоестрогени

Поліпшити самопочуття та компенсувати гормональний дисбаланс допоможуть фітоестрогени – рослинні препарати, вживання яких сприяє відновленню рівня жіночих гормонів. Це може бути настоянка, таблетки або екстракт з рослини, що містить естрогеноподібні сполуки. До фітоестрогенів відносяться похідні хмелю, сої, солодки та інші.

Омега-3

Поліненасичені жирні кислоти омега-3 – мастхев для жінок у віці 40+. Омега-3 позитивно впливає на роботу мозку і серця, зміцнює судини. Також ця жирна кислота підсилює імунну систему, запобігає утворенню холестеринових бляшок і заряджає організм енергією. Омега-3 добре впливає на стан шкіри, міцність нігтів і стан волосся.

Особливості вживання вітамінів

Перед тим, як купити вітаміни, проконсультуйтеся з лікарем. Не варто орієнтуватися тільки на відгуки знайомих або користувачів соцмереж, адже кожен організм індивідуальний. Крім того, якщо ви вирішите пити мікронутрієнти окремо, а не в комплексі, важливо врахувати, що деякі з них несумісні.

Так, наприклад, вживання вітаміну D можна поєднувати з вітамінами А та Е, він нейтралізує ефект від прийому цих нутрієнтів, а вітамін В12 нейтралізує С і РР. У подібних нюансах людині без підготовки розібратися непросто.

Щоб вітаміни були максимально ефективні, вибирайте вітамінно-мінеральні комплекси Amrita на нашому сайті. Ціна вас приємно здивує, а доставка здійснюється по всій Україні. Вже пробували продукти Amrita – поділіться своїм досвідом і залиште відгук!