Восени, як ніколи, хочеться багато гуляти в парках, дихати свіжим, прохолодним повітрям, насолоджуючись красою та вишуканістю природи. Але часто саме в цей період ми хворіємо застудою, грипом і ГРВІ. Чи можна захистити себе від вірусів, бактерій і застуди в холодну пору року? Можна і потрібно! Звичайно, якщо берегти себе і виробити прості, але корисні звички для зміцнення імунітету.

Харчування для імунітету

Науково доведено, що бактерії та інфекції «не люблять» їжу, що містить білки, залізо, вітаміни та мінерали. Джерелом цих речовин є червоне і біле м'ясо, риба, бобові, гречка, свіжі овочі та фрукти. А солодощі, цукерки і тістечка, які містять сахарозу, дуже привабливі для розмноження патогенних мікроорганізмів. Тому лікарі радять їсти збалансовані білкові продукти, свіжі фрукти та овочі, а цукор і «шкідливі» солодощі краще замінити сухофруктами, горішками та чорним шоколадом.

Імбир, часник, лимон, мед, чай і банан

У сезон грипу та застуди слід вживати цибулю і часник, оскільки ці продукти містять потужні природні антибіотики – фітонциди. Також важливо пити багато корисних, натуральних напоїв з високим вмістом антиоксидантів і вітаміну С. Журавлинний морс, малиновий та імбирний чай з лимоном і медом, трав’яні чаї (ромашки, липи, череди, материнки, листя малини) зміцнюють імунітет і допомагають відновити життєві сили під час хвороб.

Ноги – у теплі, руки – в чистоті

Переохолодження організму – це одна із основних причин застуди. Тому, виходячи на вулицю, одягайтеся по погоді. Приділіть особливу увагу рукам і ногам. У період епідемій вірусів також важливо часто мити руки. Оскільки віруси і бактерії в першу чергу атакують слизові тканини, лікарі радять промивати ніс та очі морською водою або розчином солі.

Для профілактики запальних захворювань дихальних шляхів спробуйте Арнізин крем «Допомога при застуді». Засіб містить виключно натуральні екстракти рослин – евкаліпта, звіробою, календули і чистотілу, які надають антисептичну, протизапальну і в'яжучу дію. Препарат сприяє зменшенню кашлю і поліпшенню відходження мокроти, усуває закладеність носа при порушенні носового дихання.

Діти з яблуками в руках на тлі очей

Без вірусних атак – рослинні продукти

Ще один ефективний і безпечний спосіб зміцнити імунітет – вживати рослинні дієтичні добавки. Один із найефективніших натуральних продуктів Amrita «Антівір» на основі цінних екстрактів елеутерококу, оксамиту амурського і шоломниці байкальської зміцнює імунітет, має протизапальну і відхаркувальну дію, є ефективним засобом для зняття симптомів застуди, грипу та ГРВІ.

Антивір Амріта і чай з лимоном

У холодний осінній період також важливо подбати про здоров'я горла. Підвищити імунітет, а також запобігти появі ангіни і тонзиліту, допоможе ефективний Фітопродукт «Здорове горло» від українського бренду Amrita. Рослинний комплекс на масляній основі, збагачений маслом обліпихи, прополісом, екстрактами евкаліпта, лаванди, шавлії, має протизапальну, антибактеріальну та противірусну дію. Зменшує запалення в області мигдалин і глотки, знеболює і загоює слизову ротової порожнини та горла.

Життя в стилі Wellness: спортивно і позитивно

Щоденні прогулянки на свіжому повітрі, заняття спортом, позитивне мислення і приємне спілкування з близькими людьми – це найкраще, що ви можете зробити для зміцнення свого здоров'я. Свіже повітря, фізичні вправи і контрастні водні процедури чудово загартовують наш організм. А позитивне мислення наповнює енергією. Напевно, ви не раз помічали, як після сильного емоційного стресу або образи, ви починали хворіти. Вчені уже довели, що позитивне мислення зміцнює наші захисні сили.

Дорогі читачі, щоб віруси та бактерії завжди оминали вас, живіть здоровим, активним життям, їжте корисну, натуральну їжу і думайте про прекрасне!