Легенда моди Коко Шанель говорила, що жінка, яка не користується косметикою, надто високої думки про себе. Ми не проти декоративної косметики, але ми знаємо, як доглядати за шкірою так, щоб декор відійшов на другий план! Сьогодні говоримо про «чотири кити» гарної та доглянутої шкіри – 4 основні етапи догляду за обличчям.

Очищення: важливий етап догляду за шкірою

Очищення – це найперший і, мабуть, найголовніший етап очищення шкіри. Адже ми готуємо обличчя до нанесення зволожуючих і живильних засобів, які ефективні лише на чистій шкірі. Очищати шкіру потрібно вранці та ввечері. Це золоте правило для всіх жінок, незалежно від віку. Перед умиванням косметологи рекомендують скористатися міцелярною водою або молочком. Ці косметичні засоби ефективно видаляють навіть водостійкий макіяж і забруднення шкіри.

Міцелярна вода від ГК «Амріта» містить екстракти рослин, гіалуронову кислоту та запатентований комплекс Fitomelanin®. Активні компоненти дбайливо очищують, заспокоюють і зволожують шкіру, надаючи антиоксидантну та омолоджуючу дію. Після очищення шкіри міцелярною водою косметологи радять умиватися м'яким гелем, пінкою або мусом для вмивання.

Другий етап: тонізування

Після використання очищуючих засобів важливо акуратно протерти шкіру обличчя за допомогою тоніка або лосьйону. Обираючи тонік, віддавайте перевагу продуктам із гіпоалергенною формулою без вмісту спирту з урахуванням свого типу шкіри. Цей засіб освіжає і тонізує обличчя, звужує пори, надає легку протизапальну дію. Тонізування повністю завершує очищення шкіри, готуючи її до нанесення зволожуючих і живильних засобів. Багато дівчат нехтують цим етапом, вважаючи його марним.Але правильний догляд за шкірою потребує комплексного підходу, – вважає продакт-менеджер компанії Amrita Ірина Будзинська:

«Чи не надто багато? У жінок виникає таке запитання, коли мова заходить про комплексний, чотириетапний догляд за шкірою. А якщо використовувати лише один крем? Можна, але чи буде результат таким відчутним, як при комплексному використанні засобів з урахуванням особливостей шкіри та часу доби. Адже кожен продукт розв'язувати різні задачі. І лише комплексний догляд допомагає досягти результатів за найкоротший термін, забезпечуючи шкірі очищення, зволоження, активний догляд вдень і вночі.

Це як збалансоване харчування, яке складається із балансу білків, жирів та вуглеводів. Це як системний підхід до зовнішнього вигляду: зачіска, манікюр, макіяж, гардероб. Погодьтеся, кожен із цих прикладів неможливо уявити без комплексного підходу. У догляді за шкірою важливо враховувати її потреби. Якщо правильно доглядати за нею та давати шкірі те, що вона хоче, ви отримаєте чудовий результат – свіжу, сяючу шкіру, ідеальний рельєф і пружність. І звичайно ж, ви будете виглядати набагато молодше і привабливіше!»

Третій етап: зволоження і захист

Головне завдання на етапі зволоження і захисту шкіри – підтримувати оптимальний водний і ліпідний баланс, щоб уникнути зневоднення. Кращі засоби для зволоження і захисту шкіри – це денні креми та сироватки. Ефективніше використовувати ці засоби комплексно. Влітку краще користуватися денними кремами, які містять сонцезахисні фільтри, що захищають шкіру від фотостаріння. А взимку – надавати перевагу засобу з більш поживною формулою.

При виборі денного крему, обирайте пом'якшувальний і заспокійливий крем із легкою консистенцією та натуральною формулою. Косметичний засіб від Amrita денний «Аква-флюїд для обличчя» має дуже легку текстуру, але при цьому багатий, натуральний склад. Фітомеланін, екстракт слизу равлика, гіалуронова кислота, глибоко зволожують і відновлюють шкіру, покращуючи колір та тургор обличчя.А щоб наповнити шкіру вологою, надати їй свіжий, доглянутий вигляд, використовуйте під денний крем сироватку Amrita «Мульти-Актив». Засіб на основі екстракту слизу равлика, фітомеланіна та масла авокадо інтенсивно зволожує, пом'якшує і наповнює шкіру енергією, усуваючи сліди втоми та стресу.

Четвертий етап: живлення та відновлення

Після очищення і тонізування ввечері нашій шкірі потрібно живлення та відновлення. Тому саме нічні креми належать до категорії «живильних». Вони підбираються відповідно до типу і стану шкіри. Нічний крем потрібно наносити за 1-2 години до сну. Для нічного догляду власницям зрілої, сухої шкіри Amrita рекомендує «Регенеруючий нічний крем» на основі натуральних олій ши, чорного кмину, гіалуронової кислоти, екстрактів ламінарії та фіалки. Крем інтенсивно живить і зволожує шкіру, відновлює її, запускаючи природні процеси омолодження.

Догляд за шкірою повік

Шкіра навколо очей щоденно потребує особливої уваги, оскільки вона дуже тонка і чутлива. На повіках легко утворюються набряки, раніше виникають зморшки. Ні денний, ні нічний крем не підходять для догляду за ніжною, чутливою шкірою повік. Косметика для цієї зони має бути найвищої якості. Amrita рекомендує натуральний засіб з багатою, рослинною формулою і легкою текстурою – «Аква-флюїд навколо очей».

Існує думка, що гарна, доглянута шкіра, – це «ефект» дорогих, салонних процедур. Але якщо щодня приділяти своїй шкірі трохи часу та уваги, то і в домашніх умовах можна досягти чудових результатів! Все, що вам потрібно, – це якісна, натуральна косметика і любов до себе. Дорогі читачки, надихайтеся весною і не забувайте про збереження своєї молодості та краси.