У дитинстві ми раділи першому снігу та зимі, як казці! Адже коли ще можна було надіти нове пальто і вибігти на вулицю без шапки?! Тепер з приходом зими ми ламаємо голову, де купити баночку диво-крему, який усунув би лущення, подразнення та почервоніння шкіри. Сьогодні поговоримо про те, як ефективно й без зайвих витрат доглядати за шкірою в холодний сезон.

Визначаємо тип шкіри

Здавалося б, який може бути догляд за шкірою в холодний період? Купив зимовий крем – і шкіра захищена від подразнень, лущення та пересихання. Але не все так просто! Правила догляду за шкірою восени та взимку залежать не лише від погодних умов, але й від її типу.

Низькі температури впливають на процес вироблення шкірного жиру. У результаті відбувається «зрушення» типів шкіри: жирна стає схожою на шкіру змішаного типу, нормальна – на суху, а суха найбільше страждає від нестачі вологи. Щоб забезпечити шкірі ефективний догляд, потрібно визначити її тип.

Нормальна шкіра: зволожуємо та захищаємо

Шкіра нормального типу навіть у холодний період не страждає від сухості та підвищеного виділення шкірного жиру. Головна задача – підтримувати оптимальний водний і ліпідний баланс, щоб не допустити зневоднення. Обираючи захисний денний крем, власницям нормального типу шкіри краще відмовитися від засобів із занадто щільними текстурами, оскільки вони можуть забивати пори й викликати висипання.

Віддавайте перевагу пом'якшувальному і заспокійливому крему з легкою консистенцією і натуральною формулою. Всі продукти серії «Муцин» від Amrita, в який входить денний «Аква-флюїд для обличчя», нічний «Крем-сорбет для обличчя», а також «Аква-флюїд навколо очей», мають дуже легку текстуру, але при цьому багатий , натуральний склад. Це найкраще рішення для нормальної шкіри! Фітомеланін, екстракт слизу равлика, гіалуронова кислота, а також масло мигдалю, глибоко зволожують і відновлюють шкіру, покращуючи колір і тургор обличчя.

Суха шкіра: заспокоюємо та захищаємо

Для сухого типу шкіри зима – це справжнє випробування! Чутлива, суха шкіра в холодну погоду починає дратуватися й лущитися. Холодне повітря на вулиці та сухе в опалювальних приміщеннях лише погіршують її стан, зневоднюючи і викликаючи лущення. Для підтримки здорового вигляду сухій шкірі необхідно глибоке живлення, заспокоєння і захист.

Зволожуючий крем для обличчя Шанталь

Головним засобом для догляду за сухою шкірою повинен стати живильний крем, збагачений оліями і жирними кислотами. Найкраще наносити його перед виходом на вулицю. Аmrita представляє натуральний, поживний «Крем для обличчя» серії Шанталь, збагачений бджолиним воском, поживними маслами оливи, обліпихи, виноградних кісточок і зародків пшениці. Засіб інтенсивно живить, пом'якшує, зволожує й захищає шкіру від морозу, сухого вітру, тривалого перебування на сонці.

Для нічного догляду власницям зрілої, сухої шкіри Amrita рекомендує «Регенеруючий нічний крем» на основі натуральних олій ши, чорного кмину, гіалуронової кислоти, екстрактів ламінарії та фіалки. Крем інтенсивно живить і зволожує шкіру, відновлює її, запускаючи природні процеси омолодження.

Жирна шкіра: очищуємо та зволожуємо

У зимовий сезон власницям жирної шкіри пощастило найбільше. Адже сальні залози ефективно захищають шкіру від втрати вологи й сухості. Тому зимовий догляд за жирною шкірою повинен включати очищення та зволоження. Хоч взимку небажано користуватися зволожуючим кремом, але для догляду за жирною шкірою зволожуючий крем і сироватка – це найкраще рішення. Ефективно використовувати ці засоби комплексно.

Амріта Сироватка Мульти-Актив

Сироватка Amrita «Мульти-Актив» інтенсивно зволожує, пом'якшує і наповнює шкіру енергією, усуваючи сліди втоми та стресу. Легка, невагома текстура засобу неодмінно сподобається жирній шкірі.

Що стосується очищення, власницям жирної шкіри краще всього віддавати перевагу міцелярній воді, а також маскам і засобам для вмивання із саліциловою кислотою і фруктовими кислотами. Саме ці компоненти ефективно видаляють забруднення, глибоко очищують пори і матують шкіру.

Комбінована шкіра: комплексний догляд

Комбінована шкіра відрізняється підвищеною жирністю в Т-зоні й сухістю на щоках, тому догляд за нею також має бути комплексним. Якщо стан шкіри Т-зони та щік не дуже відрізняється, то можна використовувати універсальний крем із функціями зволоження та захисту. Якщо ж окремі ділянки шкіри проблемні – наприклад, щоки почали лущитися, то живильний крем потрібно наносити саме у ці зони.

У зимовий період догляд за шкірою має бути особливо дбайливим, який включає захист, очищення, зволоження та живлення. Уміло підібрана косметика по типу шкіри принесе лише користь, захищаючи дерму від перепадів температур. Тому навіть найлютіші морози лише підкреслять здоровий рум'янець на вашій гарній шкірі!