Вітаміни допомагають нам боротися з хронічними захворюваннями, зміцнюють імунітет і підвищують життєвий тонус. Вони також покращують стан шкіри, волосся і нігтів, допомагаючи нам виглядати здоровими, красивими і молодими.

Джерела вітамінів

Дефіцит вітамінів і мінеральних речовин в організмі призводить до появи ранніх зморшок, ламкості нігтів і випадання волосся. Всі необхідні вітаміни і мікроелементи людина повинна отримувати через продукти харчування: свіжі овочі, фрукти і ягоди, молочні продукти, злаки, горіхи.

Але, на жаль, в сучасному світі це практично неможливо. Але навіть вживаючи в їжу екологічно чисті продукти, не завжди вдається заповнити дефіцит вітамінів в організмі. Тому всім необхідно підживлювати організм зсередини за допомогою спеціальних вітамінних комплексів.

Вітаміни в капсулах

Властивості вітамінів для шкіри і волосся

В результаті курсового застосування вітамінних комплексів, відновлюються нормальні функції шкіри, зменшуються вікові прояви, поліпшується стан шкіри при себореї і акне. Перестає випадати волосся, нігті стають міцними, зменшуються прояви целюліту, знижується загальна маса тіла.

А якщо приймати необхідні вітаміни в комплексі з косметичними засобами аналогічної серії, то досягається ще кращий ефект, ніж при використанні тільки крему або будь-якого іншого засобу по догляду. Ви доглядаєте за шкірою, як зовні, так і зсередини.

Правильне харчування

Не забувайте також і про правильне харчування. Адже якщо ви будете перенасичувати свій організм жирною і копченою їжею, солодощами і алкоголем, то вітаміни будуть безсилі в боротьбі за вашу красу. Якщо хочете поліпшити стан свого здоров'я і запобігти втраті краси, проаналізуйте свій раціон.

Вітаміни повинні надходити в організм щодня і в належній кількості. Оскільки наш організм не виробляє вітамінів, отримувати їх потрібно з продуктів харчування, які повинні бути максимально різноманітними. Забезпечити себе всіма необхідними вітамінами також можна за допомогою спеціальних вітамінних комплексів.

Витаміни краси

Саме вітаміни А, С і Е допомагають жінкам зберігати красу і молодість. Недаремно їх називають «вітамінами краси», оскільки вони забезпечують здоров'я шкіри, волосся і нігтів, а також хороший життєвий тонус і привабливість жінки.

Карусель продуктів з вітамінами

Вітамін А

зміцнює кістки, бере участь в побудові нормальної структури м'яких тканин, шкірного покриву і слизових оболонок. Покращує стан волосся, нігтів і шкіри, уповільнює процеси старіння.

Вітамін С

прискорює загоєння ушкоджень на шкірному покриві, слизових оболонках, нігтьових пластинках і волоссі. Є потужним антиоксидантом, тобто уповільнює швидкість старіння.

Вітамін Е

активізує роботу яєчників і якнайкраще впливає на репродуктивну функцію, що, в свою чергу, підтримує красу жінки. Підтримує пружність і еластичність шкіри, зміцнює нігті, покращує стан волосся.

Найбільше значення для жінок мають вітаміни В6, В12 та фолієва кислота В9. Вони відповідають за реалізацію основного призначення жінки – продовження роду, тому вчені називають їх «вітамінами репродукції».

Ще один важливий вітамін групи В - біотин (Н). Його нестача в організмі проявляється проблемами шкіри (псоріаз, екзема, дерматит), в уповільненні росту волосся і нігтів, а також пригніченим, депресивним станом.

Як бачимо, вітаміни беруть участь у всіх біохімічних процесах, тому вони повинні надходити в наш організм щодня. Адже вони захищають нас від хвороб, підтримують молодість і красу шкіри, волосся і нігтів. А найголовніше - покращують настрій!