Кожен з нас хотів би жити в екологічно чистому місці, пити чисту воду, дихати чистим повітрям. Ми з дитинства чуємо, що природу потрібно берегти, а воду та електрику економити, але на практиці часто не знаємо, з чого почати перебудову свого способу життя та як почати жити в стилі «еко».

Зробити свій будинок екологічніше неважко, для цього зовсім не обов'язково переїжджати за межі міста та відмовлятися від звичного комфорту.

ТОП-10 для відповідальних і екологічних

1. Подаруйте друге життя непотрібним речам.

Набридлим речам не місце на звалищі – одяг і техніку в хорошому стані віддавайте в благодійні організації та на екоаукціони в інтернеті. До речі, участь в таких аукціонах допоможе не тільки розпрощатися з речами, які припадають пилом у шафі, а й недорого купити яскраві обновки.

2. Віддавайте перевагу багатофункціональним предметам побуту.

Виробники давно навчилися поєднувати в одному предметі побутової техніки безліч функцій. Результат – економія ресурсів і місця в кухонній шафі.

3. Обирайте харчові продукти з великим терміном придатності.

Розумієте, що куплені овочі, фрукти та свіжу зелень не з'їсте найближчим часом? Просто заморозьте їх. Буде привід порадувати себе вітамінами взимку.

4. Сортуйте сміття.

Зараз комунальні служби надають все більше можливостей для екологічної поведінки. Пластик, скло, папір – не нехтуйте окремими контейнерами для відходів.

5. Обмежте поїздки на автомобілі.

Користуйтеся громадським транспортом, ходіть пішки, їздите на самокаті або на ровері. Відстань в 1-3 зупинки можна легко та з користю для здоров'я подолати пішки.

6. Відмовтеся від пластику.

Не купуйте пакети в супермаркетах – використовуйте екоторбу та багаторазові мішечки для зважування, цінники можна клеїти прямо на товар. Купіть багаторазову пляшку та набирайте питну воду в неї, відмовтеся від соломинок при купуванні напоїв.

7. Заощаджуйте електрику та воду.

Купуйте енергоощадні лампочки, вони коштують дорожче, ніж звичайні, але й служать набагато довше. Пральну машинку завантажує рідше, але повністю. Вимикайте воду під час чищення зубів і гоління. Краще зайві пару раз повернуть кран, ніж безглуздо «упустити» десятки літрів води.

Дівчина з дитиною біля пральної машини.

8. Не викидайте батарейки у звичайний смітник.

Шкідливі речовини, що містяться в батарейках, і надходять в довкілля при неправильній утилізації, дуже небезпечні. Приносьте відпрацьовані батарейки на спеціальні пункти збору.

9. Обирайте екоматеріали для ремонту.

Лінолеум замініть плиткою або деревом, синтетичні шпалери – паперовими. Дерев'яні меблі та виглядають стильніше за продукцію з ДСП, і шкоди природі під час їх виробництва завдається менше.

10. Обирайте екологічну побутову хімію та засоби для прання.

Віддавайте перевагу засобам і пральним порошкам без хлору та фосфатів. Пам'ятайте, що після прання фосфати, фосфонати та інші шкідливі хімічні речовини опиняться в найближчій річці. Екозасоби для прання безпечні не тільки для довкілля, але й для здоров'я.

Безпека, чистота, екологічність з Amrita Home

У прагненні до чистоти одягу, постільної білизни та домашнього текстилю, ми часто забуваємо про шкоду, яку хімічні речовини наносять нашому здоров'ю та довкіллю. Експерти Amrita розробили абсолютно безпечні екозасоби для прання, які гарантують вам чистоту та м'якість речей, а також безпечні для природи.

Створений на основі натуральних олій Екогель 2в1 для прання універсальний від Амріта, прекрасно піниться, пом'якшує тканини, не дратує навіть чутливу та схильну до алергії шкіру рук.

Екопорошок для кольорових речей в новій економічній упаковці швидко та ефективно справляється з забрудненнями, а завдяки натуральним компонентам і іонам срібла у складі, має дезінфекційну дію.

Ековідбілювач ефективно та без допомоги небезпечних хімічних елементів видаляє навіть найстійкіші забруднення.

Екозасоби для прання Amrita Home:

  • нешкідливі для людини й можуть використовуватися для прання дитячих речей;
  • безпечні для довкілля, оскільки не містять фосфатів, фосфонатів, синтетичних ПАР, штучних ароматизаторів і хлору;
  • не тестуються на тваринах;
  • чудові як для машинного, так і для ручного прання.

Купуйте екозасоби для прання Amrita Home в новому зручному пакунку, та будьте впевнені в блискучому результаті, екологічності та безпеки вашого будинку!