Здавалося б, кінець літа – ідеальний час для відпустки та відпочинку. Липнева спека і задуха позаду, сонце ласкаве, ночі прохолодні, вода у водоймах ще тепла. Організм, нагодований фруктами й овочами, повинен бути бадьорий і міцний, як ніколи. Першим дощам хочеться радіти, всі за ними скучили, перша прохолода – прекрасно, остигаємо та охолоджуємось.

Морозиво ввечері, коли вже прохолодно, і трохи запалене горло на ранок вже точно ниркам не зашкодять. У вас же горло прихворіло.

Окремий нюанс – кавуни та дині. Кавунові фреші й смузі, кавуни на обід, дині на вечерю – багато хто чекає сезону кавунів, вважаючи кавуни найсмачнішим й легким способом вивести з організму зайве та трохи «почистити нирки».

Та чи радіють тому, що відбувається нирки й жіноче здоров'я. Навряд чи. Нефрологи та гінекологи знають, що шквал звернень (циститів, нефритів й гінекологічних захворювань) припадає не на люту зимову холоднечу, а саме на кінець літа – початок осені.

Міфи про нирки та жіночі хвороби

  • Ви були впевнені, що запалення нирок та гінекологічні проблеми – це зимові хвороби тих, хто носить міні-спідниці в лютий мороз. Насправді вони виникають не стільки через носіння коротких спідниць, скільки через легке, майже непомітне переохолодження органів малого таза та загального легкого переохолодження організму.
  • Вважали, що кавуни – найлегший та найсмачніший спосіб «почистити нирки». Нюанс в тому, що це вірно, тільки якщо сечостатева система в ідеальному порядку. В іншому випадку нирки можуть запалитися.
  • Морозиво і трохи запалене горло нічого спільного з нирками-гінекологією не мають (все-таки мають).

Кавуни та дині

В цілому саме нюанси «оксамитового сезону» – сидіння на вже охолодженій та погано прогрітій землі, ночівля в наметі, коли ночі вже зовсім прохолодні, носіння мокрого купальника, купання в холодній воді та воді, перенасиченій за літо водоростями та нітратами, багато морозива прохолодним вечором й легке нездужання з ранку – все це може стати механізмом, який запускає хвороби нирок та жіночі гінекологічні проблеми.

Адже сам по собі холод не викликає проблем зі здоров'ям – загальне переохолодження організму знижує імунітет і, як наслідок, створює сприятливе середовище для розмноження бактерій. Переохолодження найчастіше поштовх, стресовий фактор, що викликає зниження загального імунітету, а вже потім в організмі починає активно «розквітати» гостра інфекція.

Цікаво, що в момент зниження імунітету будь-яка інфекція, що знаходиться в носоглотці (або будь-яких інших куточках організму) безперешкодно проникає в сечовипускальний канал, а звідти в сечовий міхур.

Якщо до цієї картини додати багато кавунів та динь, вжитих напередодні, отримаєте ідеальне поєднання всього, що в лічені дні приведе вас в кабінет нефролога-гінеколога.

Дівчина сидить під деревом на карематі

Безпечний «оксамитовий сезон»:

  • купатися варто лише в добре прогрітих чистих водоймах. Краще уникати надлишку водоростей і ні в якому разі не потрібно заходити в воду, якщо там плаває «поснула» риба;
  • переодягайтеся після купання – кілька купальників в серпні-вересні просто «must have»;
  • на землю сідати варто тільки на утеплені каремати. Покривала, накидки та іншу легку тканину ховаємо до наступного липневої спеки;
  • вкінці літа – на початку осені загострюються багато хронічних захворювань – подбайте про свій організм, прийміть заходи заздалегідь;
  • не зловживайте морозивом прохолодними вечорами. Запалене горло і загальне переохолодження організму здатні викликати «жіночі» та ниркові захворювання;
  • кавуни та дині краще їсти потроху. Кавун дійсно може спровокувати рух піску в нирках. Але без спеціальної дієти та лікування, без правильного режиму пиття й медичного супроводу нирки від цього можуть запалитися;
  • краще лікування – це профілактика. Зверніть увагу на харчування, режим пиття, вітаміни та страви, які подобаються ниркам;
  • почніть приймати БАДи, спеціальні дієтичні добавки, ниркові трав'яні збори.

До речі, необхідність вживати знамениті 2 літри чистої води в день – не зовсім точна інформація. Вам потрібна кількість рідини в добу з розрахунку 30 мілілітрів води на один кілограм вашої ваги.

Щоб нирки були здорові, слід вживати продукти, багаті вітаміном А. Він, як правило, синтезується в нашому організмі з каротину, що міститься в моркві, болгарському перці, обліписі, спаржі, петрушці, шпинаті й кінзі.

Дуже корисні для нирок гарбузові страви: гарбузово-пшоняна каша, гарбузовий сік, гарбуз, запечений з сухофруктами та ін. Гарбуз нирки люблять, тому що він багатий на вітамін Е.

Фітосвічки Вагіфлорон форте та дієтична добавка Нефровіл Екстра від Амріта

Amrita пропонує кілька препаратів, здатних зробити кінець літа безпечним та здоровим.

Фітосвічки «Вагіфлорон Форте» істотно поліпшать ваше інтимне здоров'я. Вони мають противірусну, антибактеріальну та протигрибкову дію. Також мають протипухлинні, ранозагоювальні та регенеруючі властивості. Сприяють зменшенню запалень і прискорюють загоєння ерозій.

Дієтична добавка на травах «Нефровіл Екстра» спеціально розроблена співробітниками Amrita для зменшення запалення нирок та сечовивідних шляхів. У кожній капсулі міститься оптимальне поєднання сухих екстрактів бруньок берези, трави вересу, кукурудзяних рилець, трави золотушника, квітів бузини чорної та листя суниці. «Нефровіл Екстра» має сечогінну та протинабрякову дію. Істотно скорочує строки одужання при хворобах нирок.

 

Зміцнюйте здоров'я в кінці літа разом з Amrita!

За матеріалами:
https://sud.ua
https://tsn.ua