Історія застосування слизу равлика в косметології бере свій початок ще в 60-х роках, коли іспанський онколог Рафаель Абад проводив різні експерименти, метою яких було отримати ліки проти раку. Доктор піддав кілька равликів радіації, яка використовується для лікування ракових пухлин.

Вчений виявив, що опромінені равлики почали виділяти субстанцію, яка відрізнялася від звичайного слизу, що виділяється равликами при пересуванні.

Дослідивши виділений слиз, доктор відзначив, що рани у равликів гоїлися набагато швидше за допомогою слизу, який виділявся в момент опромінення, ніж за допомогою звичайного. Після експерименту з равликами доктор протестував слиз равликів на шкірі людини, і вияви її регенеруючі властивості.

Перші равликові креми

Першою країною, яка використала слиз равликів у косметології, стала Корея. Новинка викликала фурор, тому що показала приголомшливі результати в боротьбі з акне і його наслідками (шрамами, розтяжками, рубцями), а також зарекомендувала себе, як супер ефективний засіб для омолодження шкіри. Навколо равликових кремів виникла справжня паніка, жінки записувалися в чергу на придбання косметичних засобів на основі слизу равлика.

На сьогодні багато провідних виробників косметики випускають засоби по догляду, в складі яких є екстракт равлика. Такі креми користуються великим успіхом, але у кожного з нас виникає питання: як же вони виробляються?

Виробництво равликової продукції

Равликів розводять на спеціальних екологічних фермах. Основні країни-постачальники равликового секрету – Колумбія і Чилі. Для отримання слизу равликів стимулюють фізично, що змушує їх виділяти слиз, який потім збирають, фільтрують і відправляють в різні точки планети.

Склад слизу равлика, на перший погляд, дуже простий – вода і муцин (глікопротеїн), який і має унікальні властивості. Равликовий секрет неможливо синтезувати штучно в жодній лабораторії світу.

Хімічний склад муцину

Завдяки рослинному харчуванню, равлики виробляють комплекс високоактивних речовин, які якнайкраще впливають на стан людської шкіри. До них відносяться алантоїн, колаген, еластин, гліколієва кислота, пептиди антибіотика, вітаміни А, С, Е.

Всі ці натуральні речовини, на відміну від синтетичних, швидко вбираються та ефективно діють в глибинних шарах шкіри. Вони підтримують пружність та еластичність шкіри, сприяють її очищенню, відновленню і захисту.

Аква-флюїд навколо очей, Денний аква-флюїд і Нічний крем-сорбет від Амріта

Косметика з муцином равлика

Косметичні продукти, в основі яких є слиз равлика, підходять для будь-якого віку. Равликові креми можна використовувати не тільки як засіб по догляду за шкірою, але і для лікування акне і постакне, вугрових висипань, а також усунення пігментації. Крем з екстрактом равлика запобігає появі перших зморшок і ефективно розгладжує мімічні зморшки. Ідеально підходить для шкіри 30+.

Фахівці б'юті-лабораторії «Амріта» пишаються тим, що лінійка натуральної косметики amrita® поповнилася серією 30+, склад якої збагачений формулою FITOMELANIN® + SNAIL EXTRACT. Це ефективні компоненти для зволоження і збереження молодості шкіри після 30-ти років.