У період епідемії грипу та інших вірусних інфекцій дуже важливо підтримати імунітет і вчасно відреагувати на перші ознаки захворювання. Якщо ГРВІ при своєчасному лікуванні людина переносить більш-менш легко, то з вірусом грипу справи йдуть складніше: вірус чине сильний токсичний вплив на всі системи організму, завдає удару по імунітету та може привести до серйозних ускладнень, в тому числі до пневмонії.

Наші верхні дихальні шляхи – це фільтр, який очищає повітря, яке ми вдихаємо, від пилу та інших зважених часток. Під час епідемії концентрація вірусів в повітрі різко зростає, і захист слизових оболонок носа та горла не справляється з інфекцією. Вірус проникає далі в кровотік і в інші органи, це своєю чергою призводить до характерних симптомів – підвищення температури тіла, кашлю, нежиті, болю в суглобах.

Як уберегти себе і близьких від хвороби та ускладнень?

Головний спосіб запобігти зараженню – вакцинація. Однак якщо з якихось причин ви не поставили щеплення, є інші запобіжні заходи, які знизять ризик інфікування.

1. Частіше (не рідше за 4 рази на день) мийте руки з милом або протирайте дезінфектором.

Обов'язково мийте руки після відвідування громадських місць і поїздок на громадському транспорті. Вірус в навколишньому середовищі осідає на поверхнях і предметах загального користування – на дверних ручках, кнопках ліфтів, телефонах, бильцях, поручнях в транспорті.

2. Підтримайте організм вітамінами, мінералами та антиоксидантами.

Їжте більше овочів і фруктів, приймайте вітамінні добавки. Додаткові корисні мікроелементи – це не тільки плюс в профілактиці грипу та застуди, а й позитивний вплив на загальний стан організму.

3. Уникайте скупчень людей.

Чим більше потенційних носіїв вірусу навколо, тим вище ризик зараження. Відмовтеся від відвідування концертів, конференцій, кіносеансів та інших масових заходів. За можливістю скоротіть поїздки на громадському транспорті. Кращий варіант – залишатися вдома та часто провітрювати приміщення.

Дівчина біля вікна з чашкою чаю

4. Одягайтеся відповідно погоді.

Так, на вулиці весна, але це не привід гуляти в +2 в легкій куртці. Одягайтеся так, щоб не мерзнути й не перегріватися. В автомобілі або в метро розстібайте куртку, на вулиці – захищайте горло шарфом, носіть шапку або капюшон.

5. У громадських місцях намагайтеся не торкатися обличчя, носіть одноразову медичну маску.

Маска не зупинить вірус, який знаходиться в повітрі, але допоможе запобігти перенесення вірусу на слизові оболонки під час випадкових дотиків до обличчя.

Підтримати організм в протистоянні вірусам і застуді вам допоможуть комплекси «Антівір» і «Імун Баланс» від Амріта. Рослинні компоненти, що входять до складу цих добавок, посилять захисні функції організму, зміцнять імунітет і знизять ризик зараження. Профілактика грипу та ГРВІ у дітей повинна бути не тільки ефективною, але і смачною! Вітамінна добавка «Фітомішки» з ягід полуниці, чорниці та обліпихи припаде до смаку вашому малюкові та допоможе захистити його здоров'я!

«Здається, я захворів» – що робити за появи перших симптомів?

Головне, чого НЕ варто робити – займатися самолікуванням.

Якщо ви помітили перші симптоми захворювання – слабкість, підвищення температури, біль у м'язах і суглобах, озноб, нежить, біль у горлі та кашель, зверніться до лікаря! Тільки своєчасна та професійна діагностика допоможе швидко та без ускладнень подолати хворобу.

Загальні ж рекомендації медиків наступні:

  1. Приймайте тільки призначені лікарем ліки. У лікуванні грипу Гугл не в допомогу. Пам'ятайте, антибіотики не вбивають віруси!
  2. Пийте більше рідини. Неміцний чай з малиною та медом, відвар шипшини та липового цвіту допоможуть швидше вивести токсини з організму.
  3. Дотримуйтеся постільного режиму. Якщо ГРВІ дорослими переноситься легше, то при грипі потрібно не просто перебувати вдома, потрібно лежати в ліжку. Про походи на роботу йтися не може!
  4. Частіше провітрюйте приміщення.
  5. Постарайтеся менше контактувати зі здоровими родичами, наполягайте на тому, щоб вони надягали медичні маски, коли контактують з вами.

Крім вітамінних чаїв і настоїв, зупинити поширення інфекції в дихальних шляхах, зняти роздратування в носогорлі та полегшити сухий кашель допоможе активна біодобавка «Ісландський мох Форте». Протизастудний крем «Арнізин» полегшує відходження мокроти при кашлі, має інгаляційну дію, полегшує дихання та бореться з закладенням носа. Ополіскувач для порожнини рота G21 має потужний антибактеріальний ефект, зменшує біль і роздратування в горлі, це чудовий знезаражувальний засіб для рота та горла.

Профілактичні засоби Амріта ви можете замовити, не виходячи з дому. Оформляйте замовлення вже сьогодні – подбайте про здоров'я всієї родини!