Ось і закінчилась  літня відпустка ... Спогади про безтурботний відпочинок, екзотичні пляжі та море, нові враження, гарну рівну засмагу радують нас і змушують знову і знову подумки повертатися в ті місця, де ми так чудово провели свій літній відпочинок ... Якби не одне «але»: сухе, неслухняне волосся, яке втратило свій зовнішній вигляд і зовсім не вкладається. Ця обставина здатна серйозно зіпсувати настрій і змусити нас переживати щодо нашої головної прикраси — волосся. Що ж робити? І як повернути красу нашим локонам? Нумо торкнімо сьогодні цієї актуальної теми.

Головна проблема нашого волосся влітку — зневоднення. Через велику кількість сонця і високі температури кератиновий шар волосся порушується і стержень волосини активно втрачає вологу. В результаті волосся висушується і локони стають неміцними, сухими, тьмяними та ламкими, вигорають, плутаються, кінчики волосся січуться і зовнішній вигляд шевелюри залишає бажати кращого. Якщо до цього додати купання в морській солоній воді, яка ще більш агресивно впливає на волосся, то результат буде і зовсім плачевним. В ейфорії літньої відпустки ми часто не звертаємо увагу на запобіжні заходи та до кінця відпочинку стан нашого волосся вже вимагає екстреної допомоги.

Як же відновити наші локони після літа і швидко повернути їм колишній здоровий вигляд?

Найкращим варіантом, звичайно ж, буде відправитися в салон краси та пройти курс відновлення волосся. Але, при бажанні, цілком реально подбати про красу волосся у себе вдома.

Дівчина з закритими очима тримається за голову біля коріння волосся

Сильно постраждале волосся доведеться відновлювати не менш як місяць, при чому робити це треба систематично, а не спонтанно. І при належній впертості та терпінні скоро ви знову зможете пишатися вашою зачіскою. Необхідно тільки дотримуватися кількох правил і проявити трохи терпіння.

Правило 1: ніякого фарбування.

Забудьте про фарбування або хімічну завивку як мінімум на місяць після приїзду з відпустки. Ваше висушене і ламке волосся просто не витримає такого випробування. Краще скористатися шампунем або бальзамом з відтіночним ефектом і трохи освіжити колір волосся.

Правило 2: геть посічені кінчики.

Позбавтеся від посічених кінчиків. Саме через них пасма сплутуються, і при розчісуванні ви втрачаєте багато волосся. Освіжіть стрижку або підрівняйте кінчики волосся у перукаря.

Правило 3: правильний шампунь.

Підберіть собі правильний і дбайливий шампунь, який не зашкодить ослабленому волоссю. В його складі не повинно бути сульфатів (SLS, SLES), силіконів, парабенів і мінеральних олій. Ваш шампунь повинен містити натуральні олії, екстракти, кератин, протеїни, біоактивні комплекси.

Дуже важливо правильно регулювати температуру води під час миття голови. Вона не повинна бути гарячою. Висока температура води робить і так пошкоджене волосся ще більш вразливим і слабким. Ледь тепла або навіть прохолодна вода ідеально підходить для миття ослабленого волосся.

Дівчина ллє кокосове молоко з кокоса собі на волосся

Правило 4: інтенсивний догляд.

Щоб нейтралізувати наслідки руйнівного впливу сонця і солоної води на ваше волосся, регулярно, кожні 3-4 дні, робіть зволожуючі та живильні маски впродовж 5-6 тижнів. У масках також не повинно міститися парабенів, силіконів і мінеральних олій. У їх складі повинні бути гіалуронова кислота, олія кокосу, натуральні рослинні олії та екстракти трав, пантенол, вітамінні і протеїнові комплекси, кератин, колаген та ін. Всі ці компоненти допоможуть волоссю повернути нормальну зволоженість, еластичність, заповнити пошкоджені ділянки, пригладити кератінові лусочки волосся і відновити їх структуру.

І не чекайте миттєвого ефекту. Для справжнього відновлення знадобиться терпіння, час і систематичність.

Лінійка продуктів для волосся «Віта Актив» і «Біо Актив» від Amrita забезпечить правильний догляд і ефективне відновлення ваших локонів, поверне їм блиск, силу і здоров'я завдяки своїй інноваційній натуральній формулі.

Правило 5: цінні олії.

Після кожного миття голови та інтенсивного догляду наносьте косметичні олії на кінчики волосся. Вони активно заповнюють пошкоджені ділянки кутикул волосся. Так ви моментально отримаєте доглянутий і здоровий вигляд ваших локонів, а також приємний аромат від вашого волосся. Вибирайте арганову, кокосову, олію жожоба, мигдальну, персикову, олії з паростків пшениці.

Правило 6: відмовтеся від гарячої укладки.

На час відновлення волосся відмовтеся від фенів, плойок, прасок, стайлерів та ін. Давайте волоссю можливість висохнути на повітрі. Вже через тиждень-два ви відзначите, як покращилася структура вашого волосся.

Дівчина проводить праскою по своєму волоссю

Правило 7: відкоригуйте харчування.

Простежте, щоб ваше харчування було збалансованим. Вживайте морську рибу і морепродукти. Омега-3, білки, вітамін В12, залізо і цинк, які в них містяться, благотворно впливають на зовнішній вигляд вашого волосся, повертають їм здоров'я і блиск.

Овочі темно-зеленого кольору (шпинат, броколі, мангольд, огірки) необхідні для нормального вироблення себума, речовини, яка захищає, відновлює наше волосся і виконує роль природного кондиціонера.

Їжте моркву — джерело провітаміну А. Цей продукт благотворно впливає на стан волосся і шкіри голови.

Бобові та цільнозернові продукти є джерелом білка, кальцію, заліза, цинку і біотину. Вони допомагають нашому волоссю знову стати міцним і красивим.

Волоські горіхи та мигдаль допоможуть повернути блиск волоссю і запобігти випадінню шляхом вмісту в них омега-3, цинку і селену.

М'ясні продукти і яйця є джерелом білка і ряду важливих вітамінів і мікроелементів, просто необхідних нашому волоссю.

Молочні продукти є прекрасним джерелом кальцію — основного структурного компоненту нашого волосся. Сир, йогурт і кефір повинні бути щодня на вашому столі.

Високоактивний комплекс «Б'юті Баланс» від Amrita містить необхідну комбінацію біологічно активних компонентів для краси вашого волосся. Додавайте до свого раціону 1 капсулу в день даного комплексу для балансу краси та здоров'я.

Якісний домашній догляд, доповнений профілактичними заходами - це ключ до чудового зовнішнього вигляду вашого волосся, незалежно від сезону!

Автор: Ольга Сарана, лікар загальної практики-сімейної медицини.