Біль у суглобах  дуже неприємне відчуття, яке приходить до нас із віком. Які ж основні причини запалення суглобів та м’язів і як запобігти їх захворюванню?

Суглоби – це основа нашого руху, тому до них необхідно дуже дбайливо ставитись. Найчастіше страждають люди старшого віку, особливо жінки. З віком ми стикаємось із запаленням та болем у суставах та м’язах. Як наслідок можуть виникати різні захворювання, відомі як остеоартрит, артроз, остеоартроз та інші. 

Причини запалення суставів

Основною причиною болю в суглобах є запалення - артрит. Артрит може бути як одного суставу, так і декількох. Запалення суставів ніг, рук може бути окремим захворюванням або наслідком інших недуг організму, таких як:

  • порушення обміну речовин;
  • довготривале знаходження рук, ніг, спини в одному положенні;
  • механічні та спортивні травми;
  • аутоімунні захворювання (наприклад ревматоїдний поліартрит, ревматизм тощо);
  • інфекційні захворювання.

Також артрит може виникати внаслідок малорухливого способу життя, ожиріння, вірусів, бактерій, нестачі поживних речовин та вітамінів. Зростає ризик запальних процесів при генетичній схильності, ендокринних захворюваннях та зловживання алкоголем.

Біль в суглобах у жінки

Причини запалення м’язів

Запальні м'язові процеси характеризуються слабкістю м'язів, ламкістю, проявами судом. Запалення м'язів називають «міозитом». Зазвичай наша імунна система захищає організм від вірусів та бактерій, але при міозиті вона помилково пошкоджує м’язову тканину. Внаслідок цього виникає слабкість та біль у м’язах.

При м’язовій слабкості потрібно бути дуже уважним і не сплутати втому із запаленням. Часто люди з високим рівнем навантаження на руки, ноги, спину відчувають біль у м’язах та починають лікування запалення, а це може нашкодити. Тому потрібно бути дуже пильним і давати організму час на відновлення та відпочинок.

Як уникнути запалень м’язів та суставів?

Для запобігання запалень та подальшому розвитку захворювань суглобів та м’язів необхідно дотримуватись основних та простих правил.

  1. При сидячій роботі робити рухливі перерви, змінювати положення тіла. При роботі з високим фізичним навантаженням час від часу давати відпочити тілу.
  2. Відмовитись від «фаст-фудів», куріння та алкогольних напоїв.
  3. Дотримуватись оптимальної ваги. Слід слідкувати за індексом маси тіла, оскільки надмірна вага негативно впливає на опорно-руховий апарат вцілому.
  4. Слідкувати за харчуванням. Зменшити вживання жирних, смажених, висококалорійних продуктів. Збільшити вживання овочів, фруктів, кисломолочних продуктів.
  5. Вести активний спосіб життя. Частіше бувати на прогулянках, щодня робити ранкову зарядку.
  6. Підтримувати імунітет, уникати вірусних захворювань.

Дієтична добавка Сусталек Форте від Амріта для зміцнення суглобів

Лікування запалення суставів

Для позбавлення від запальних процесів та запобігання розвитку деформацій суглобів і їх подальшого руйнування необхідно регулярно поповнювати свій організм вітамінами та мінералами. Регулярне надходження колагену забезпечить відновлення кісткової та хрящової тканин. Також слід пам’ятати про основний фундамент міцних кісток – кальцій. Кальцій захищає кістки та хрящі від руйнувань та пришвидшує відновлення при травмах. Застосування дієтичних добавок для профілактики та при перших ознаках запалень допоможуть полегшити та підтримати опорно-руховий апарат.

Амріта пропонує фітопродукт «Сусталек Форте» для поліпшення стану при запальних процесах в тканинах суглобів: зменшення скутості, больових відчуттів і набряклості суглобів. Сприяє відновленню еластичності хрящової тканини суглобів, нормалізації температури тіла, зменшенню сольових відкладень. 

Дотримання основних правил та своєчасне виявлення перших ознак запалень суставів допоможе уникнути проблеми функцій суглобів та збереже якість життя.