Сон відіграє важливу роль для людини. Під час сну наш організм відновлюється і регенерується. Крім того, сон допомагає поліпшити пам'ять, концентрацію і настрій, а також знижує рівень стресу і покращує загальне здоров'я. Тому важливо забезпечувати собі достатню кількість якісного сну. У цьому нам допоможе мелатонін.

Що таке мелатонін?

Мелатонін – це гормон, який виробляється шишкоподібною залозою в головному мозку людини. Він відіграє важливу роль у регуляції циркадних ритмів організму, таких як сон і бадьорість. Мелатонін виробляється в темряві та пригнічується світлом, тому його рівень в організмі підвищується в нічний час і знижується в денний час. Мелатонін також має антиоксидантні властивості та може допомогти захистити клітини організму від пошкоджень вільними радикалами.

Функції мелатоніну в організмі

  1. Регулювання циркадних ритмів. 

Циркадні ритми – це біологічні процеси, які відбуваються в організмі протягом 24-годинного циклу. Вони включають у себе такі процеси, як сон і бадьорість, вироблення гормонів, температуру тіла та інші. Мелатонін допомагає організму підготуватися до сну і покращує його якість.

  1. Захист клітин від вільних радикалів.

Мелатонін є сильним антиоксидантом, який допомагає захистити клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами, а також покращує секрецію клітин. Це може допомогти запобігти розвитку різних захворювань, таких як рак, хвороби серця та діабет.

  1. Регулювання імунної системи.

Мелатонін допомагає зміцнювати імунітет і захищати організм від різних інфекцій і захворювань. Він сприяє активації імунних клітин, таких як лімфоцити й натуральні кілери, які борються з інфекціями та пухлинами. Крім того, мелатонін зменшує запальні процеси в організмі, що також сприяє зміцненню імунітету. 

  1. Управління стресом.

Мелатонін може допомогти боротися зі стресом, оскільки він впливає на рівень гормонів, пов'язаних зі стресом, таких як кортизол. Коли рівень мелатоніну в організмі підвищується, рівень кортизолу знижується, що може допомогти знизити рівень стресу і поліпшити настрій.

  1. Позитивний вплив на серцево-судинну систему.

Маючи антиоксидантні властивості, допомагає захищати серцевий м'яз від ушкоджень, спричинених вільними радикалами. Крім того, мелатонін може допомогти знизити рівень холестерину в крові, що може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, таких як атеросклероз та інфаркт міокарда.

Чоловік зі смартфоном в руках у ліжку у пізній час

Як підвищити мелатонін в організмі?

Намагайтеся дотримуватися здорового способу життя. Регулярний сон – основне вироблення мелатоніну в організмі відбувається в темряві, тому важливо спати в темній кімнаті й лягати на ніч в один і той самий час щодня. При цьому уникайте яскравого світла перед сном, оскільки яскраве світло може придушити вироблення мелатоніну, тому перед сном краще уникати яскравих екранів телефонів, планшетів і комп'ютерів. Дотримуйтесь режиму харчування, а такі продукти як горіхи, банани, ківі, темний шоколад та інші, допоможуть виробляти мелатонін. Регулярна фізична активність може допомогти поліпшити якість сну і підвищити рівень мелатоніну в організмі. Також фізичні навантаження допоможуть підтримати тіло у формі, а спортсменам мелатонін допоможе поліпшити відновлення після навантажень.

Вживання дієтичних добавок на основі мелатоніну допоможуть поповнити організм мелатоніном, не викликаючи звикання і надлишку в організмі. Добавки цієї речовини можуть допомогти поліпшити якість сну і підвищити рівень мелатоніну в організмі.

Дієтична добавка Мелатонін Комплекс + 5-HTP PASSIFLORA від Амріта

Експертами Амріта був розроблений «Мелатонін Комплекс + 5-HTP PASSIFLORA» – натуральна формула для підвищення якості сну. Добавка допомагає при порушеннях сну, покращує процес засинання, особливо у людей, схильних до безсоння. Продукт нормалізує роботу нервової системи, збільшує витривалість, а також гальмує процеси старіння. 

«Мелатонін Комплекс + 5-HTP PASSIFLORA» має комплексну рослинну формулу, яка посилює дію мелатоніну:

  • Екстракт насіння грифонії є природною амінокислотою – 5-гідрокситриптофан. Він покращує стан, спричинений низьким рівнем серотоніну, а також сприяє природному біологічному виробленню мелатоніну організмом. Екстракт також є ефективним засобом зменшення больових відчуттів, слабкості та втоми. Він покращує процеси відновлення та розслаблення. Фітопродукт не викликає звикання.
  • Екстракт плодів і квіток пасифлори допомагає організму позбутися тривожності, дратівливості. У разі безсоння покращує процес розслаблення, заспокоєння і дає змогу насолоджуватися нормальним сном.
  • Екстракт собачої кропиви допомагає поліпшити когнітивні функції, такі як пам'ять і концентрація. Він містить речовини, які можуть поліпшити кровопостачання мозку і захистити нервові клітини від пошкоджень. Рослина сприяє підвищенню настрою і допомагає боротися з депресією. У ній містяться речовини, які покращують рівень серотоніну в мозку, а він є головним нейромедіатором, що відповідає за настрій і відчуття благополуччя.

У сучасному житті важко дотримуватися режиму сну та здорового способу життя, що напряму впливає на наше здоров'я. Допоможіть своєму організму і насолоджуйтеся сном з фітопрепаратом «Мелатонін Комплекс + 5-HTP PASSIFLORA», чия унікальна рослинна формула допоможе вам впоратися не тільки з безсонням, але й тривожністю, слабкістю та втомою. 

Не чекайте, поки безсоння і стрес позбавлять вас енергії та життєвих сил, замовляйте «Мелатонін Комплекс + 5-HTP PASSIFLORA» вже сьогодні!