Правильне здорове травлення – основа здоров'я та гарного самопочуття. Якщо раптом нам доводиться з'їсти «щось не те», ми відчуваємо важкість у шлунку, здуття, слабкість, а значить – день зіпсований. Добре, якщо причина порушень в роботі ШКТ для нас очевидна і може бути швидко усунена. Але на роботу складної травної системи впливає безліч факторів, і часто для нормалізації процесів недостатньо ложки сорбенту і дотримання дієти.

У кишечнику людини відбувається всмоктування в кров корисних нутрієнтів і вивід неперетравлених речовин. За різними даними в кишківнику живуть до 500 видів різних бактерій, які й забезпечують правильне і своєчасне травлення. Якщо баланс мікрофлори порушений, наше самопочуття погіршується, а тривалий дисбактеріоз (дисбіоз) може привести до серйозних захворювань.

Причини дисбактеріозу кишківника

Для того, щоб визначити шляхи боротьби з дисбіозом, розберемося з причинами його виникнення. Найпоширеніші причини дисбалансу мікрофлори травного тракту:

  • захворювання органів травної системи;
  • вживання агресивних лікарських препаратів, антибіотиків або гормональних засобів;
  • нездоровий раціон: велика кількість жирної, смаженої, солоної їжі, зловживання солодким і фастфудом;
  • вікові зміни в організмі;
  • хіміо- і променева терапія;
  • стрес;
  • гостра або хронічна інтоксикація.

Дівчина з дискомфортом у животі

Якщо ви проходите лікування від якогось захворювання та вживаєте медикаменти, доктор сам призначить вам курс біфідо-лакто препарату. Але як зрозуміти, що кишківнику потрібна допомога саме корисних бактерій, якщо самопочуття погіршилося внаслідок порушення дієти або стресів?

Ознаки дисбактеріозу кишківника

Симптоми дисбіозу різні – часто вони залежать від ступеня тяжкості порушення балансу бактерій та тривалості нездорового стану. Зверніть увагу на здоров'я кишківника, якщо:

  • ви відчуваєте часту безпричинну нудоту;
  • вас мучать відрижка, здуття та метеоризм;
  • ви відчуваєте біль скимного і різкого характеру в середній частині живота;
  • у вас порушення стільця;
  • шкіра стала сухою та тьмяною, з'явилися прищики;
  • помічаєте неприємний запах з рота;
  • ви швидко втомлюєтеся та погано спите.

Зафіксували у себе один або навіть кілька симптомів? Це привід звернутися до лікаря та здати аналізи для подальшого підбору правильного комплексу з біфідо-і лактобактеріями.

Біфідобактерії та лактобактерії

Біфідобактерії та лактобактерії: яка від них користь і чим вони відрізняються

Корисна мікрофлора кишківника – це не просто бактерії, це бактерії, що живуть в симбіозі з іншими мікроорганізмами, і в комплексі вони:

  • захищають організм від шкідливих бактерій (патогенів);
  • забезпечують всмоктування корисних речовин в кров;
  • стимулюють перистальтику кишечника;
  • допомагають поглинати воду;
  • деактивує токсини;
  • беруть участь в синтезі корисних речовин і деяких вітамінів.

Біфідобактерії становлять 95% мікрофлори організму. Саме вони відповідають за правильну роботу шлунково-кишкового тракту, зміцнюють слизову кишківника і захищають організм від токсинів. Живуть біфідобактерії переважно в товстому кишківнику, і можуть працювати тільки за підтримки лактобактерій.

Лактобактерії становлять 5% мікрофлори, вони активні в порожнині рота, органах дихання, в тонкому кишківнику, на шкірі та в статевих органах. Лактобактерії беруть участь в імунному захисті організму, активно борються з патогенами, беруть участь в процесах секреції та ліпідному обміні, протистоять алергічним реакціям. Вони набагато активніші, ніж біфідобактерії.

Як справитися з дисбактеріозом

Якщо ви не страждаєте на серйозні захворювання шлунково-кишкового тракту і не проходите курс лікування агресивними препаратами, повернути корисні бактерії в норму допоможуть правильна дієта та якісний біфіло-лакто комплекс.

Корисна їжа

На початку потрібно відмовитися від смаженого і жирного, алкоголю, здоби, гострого і дуже солодкого. А ось продукти, що створюють позитивне середовище для корисних бактерій:

  1. Рис, картопля, макарони. Вони містять резистентний крохмаль, яким харчуються корисні бактерії. Щоб досягти бажаного ефекту, ці продукти потрібно вживати, остудивши до кімнатної температури.
  2. Кефір. Цей продукт містить багато корисних бактерій та корисні для травлення ферменти. Найкраще випивати стакан кефіру перед сном.
  3. Зелені банани. Як і картопля, містять крохмаль, плюс до всього, зелені банани багаті на вітаміни та мінерали.
  4. Квашена капуста – відмінне джерело пробіотиків, вітамінів С і К, заліза і натрію. Важливо обирати непастеризовану капусту, оскільки в процесі пастеризації бактерії гинуть.
  5. Місо. Любите японську кухню? Корисні бактерії теж! Місо – це багата на натуральні ферменти бобова паста, яку додають в супи та інші страви. За деякими дослідженнями місо знижує ризик інсульту.

«Біфідо-лакто комплекс» від Амріта

Спеціально для відновлення мікрофлори та вашого прекрасного самопочуття експерти Амріта створили «Біфідо-лакто комплекс». Це симбіотик, який об'єднав про- і пребіотики, що містить 5 сучасних штамів біфідо- і лактобактерій – всього понад мільярд живих корисних бактерій в кожній капсулі.

Дієтична добавка «Біфідо-лакто комплекс»:

  • нормалізує мікрофлору кишківника;
  • усуває симптоми дисбіозу: діарею, метеоризм, здуття, нудоту і запори;
  • бореться із запаленнями в кишківнику;
  • зміцнює захисні сили організму;
  • покращує стан і вигляд шкіри.

Біфідо-лакто комплекс від Амріта

Почніть вживання «Біфідо-лакто комплексу»:

  1. При виникненні неприємних симптомів дисбіозу – діареї, здутті, метеоризмі.
  2. У перший же день вживання антибіотиків.
  3. З початком детокс-програми або програми з контролю та зниженню ваги.
  4. Для зміцнення імунітету і захисту від алергії.

Завдяки інноваційній бельгійській технології створення капсули DRcaps™ всі корисні бактерії дістануться мети живими та неушкодженими – капсула витримує кисле середовище шлунку, а розчиняється та «випускає» бактерії саме в кишківнику. Після чого бактерії починають діяти та рости.

Для профілактики дисбіозу рекомендовано вживати комплекс по 1 капсулі раз на добу, протягом 30 днів. При збої в роботі шлунково-кишкового тракту і при вживанні антибіотиків – по 2 капсули на добу, протягом 15 днів. Застосування комплексу дозволено дітям з 3 років.

Здорова, збалансована мікрофлора – це гарне самопочуття та красива зовнішність. Подбайте про здорове травлення, купуйте новий «Біфідо-лакто комплекс» від Амріта.