Не так давно батьки сильніше учнів раділи початку канікул, але літо пролітає дуже швидко й непомітно. Прикро, та до першого вересня залишилося зовсім мало часу. Як правило, діти, особливо дошкільнята й молодші школярі, радісно та натхненно йдуть в садок або початкову школу. Батькам «перший клас в другий раз» дається набагато складніше.

Звичайно ж, готовність дитини до садка або школи (і фізична, і психологічна) залежить від батьків. З початком навчального року різко зростає навантаження на школяра – можуть початися проблеми зі здоров'ям. Краще лікування всіх хвороб – це профілактика. Восени дитячий імунітет будуть випробувати гострі респіраторні захворювання й коронавірус, осіннє похолодання та сезонні дощі. До того ж, діти приходять в новий колектив, що теж ускладнює ситуацію. Велика ймовірність, що весь клас в школі або група в садочку перехворіє декілька разів.

Зміцнюємо здоров'я дітей перед навчальним роком

Загартовування та ходьба босоніж

Зараз, коли ночі вже прохолодні, найкращий час для того, щоб почати гартувати майбутнього школяра. Бажано засинати з відкритим вікном і температурою в кімнаті 18-19 градусів С°. Приймати повітряні ванни прохолодним ранком або ввечері перед сном.

Якщо є можливість – обов'язково гуляйте з дитиною босоніж. Швидше за все, доведеться згадати золоте правило педагогіки - особистий приклад. Удвох з вами він навіть «через не хочу» буде згоден пройти босоніж по траві, гальці, піску.

Діти купаюця у балії

Навчіть дитину приймати контрастний душ та прохолодну ванну. Починайте з температури води 36-38 градусів і поступово знижуйте температуру на один-два градуси.

Дуже важливо, щоб загартовування відбувалось регулярно, при цьому не потрібно зосереджуватися тільки на одному з способів. Пам'ятайте, що вашими помічниками є повітря, вода і сонце в будь-яку пору року.

Правильне повноцінне харчування

Їжа для дитини повинна бути здоровою, поживною та максимально корисною. Дітям необхідна набагато більша кількість енергії, ніж дорослим, тому жирів і вуглеводів в дитячому меню значно більше, ніж в батьківському. Разом з тим, декілька разів на місяць дитині потрібно дозволяти харчуватися шкідливою їжею, чіпсами, гамбургерами. Якщо дотримуватися жорстких заборон, це лише змусить школяра витратити кишенькові гроші на заборонену їжу. Деколи дозволяйте своїм малим їсти шкідливе та поступово виховуйте культуру харчування.

Здорова їжа

Режим дня

Зараз найкращий час для безболісної організації режиму дня. Чим раніше ви почнете піднімати дитину рано вранці й укладати спати до 20.30-21.00, тим легше вам буде у вересні. Поки що у дитячого організму є час поступово перейти до шкільного підйому рано-вранці.

Гімнастика та спорт

Знову доведеться згадати про особистий приклад та самим почати робити розминку, зарядку, вправи для спини, м'язів живота, нахили, присідання і т.д. Щоденні вправи зміцнюють хребет та м'язи спини.

Чи потрібна дитині спортивна секція – вирішувати вам. Заняття спортом дисциплінують, привчають до певного ритму, діти швидше дорослішають психологічно. Не обов'язково робити з нього олімпійського чемпіона, головне, дати можливість отримання правильного й корисного спортивного навантаження.

Правильний рюкзак або ранець

Перша та найголовніша покупка для вашого школяра – ранець або рюкзак. Важливо, щоб він був міцним, якісним, повторював анатомічно спинку школяра. Хороший рюкзак – запорука здоров'я ваших дітей. Їм потрібно буде носити з собою велику кількість шкільного приладдя та книг, вага всього може досягати декількох кілограмів, тому обирати його потрібно особливо ретельно й прискіпливо.

Дитина у гумових чоботах

Гумові чоботи

Про цей аксесуар в літню спеку, як правило, ніхто не згадує. І лише під час довгого монотонного осіннього дощу ви розумієте, що дитячі туфлі змокнуть тут і зараз. Тому важливо заздалегідь придбати гумові чоботи гарної якості, які не протікають. Восени сухі ноги – своєрідна запорука дитячого здоров'я.

Улюблений талісман

Вразливим і ніжним діткам просто необхідно покласти в рюкзак улюблену річ, яка допоможе адаптуватися до нової обстановки. М'яка іграшка, невелика машинка, улюблена лялька – обов'язково покладіть в рюкзак щось, що допоможе малюкові пережити час вашої відсутності та дочекатися повернення додому.

Правильна профілактика гельмінтів

Про цей нюанс батьки, як правило, не говорять вголос.

Але брудні руки, пухнасті котики-собачки «на пом’яти, погладити», немиті фрукти-овочі зустрічаються в житті кожної родини, і дітей, і дорослих.

Гельмінти підступні тим, що їх присутність зведе нанівець всі батьківські зусилля по зміцненню імунітету та оздоровленню дітей. До того ж у малих падає успішність та зменшується здатність до навчання. Навіть якщо аналіз показує негативний результат, але ваша дитина неуважна, скаржиться на біль й здуття живота, підвищену втомлюваність, має бліду шкіру й поганий апетит, підвищене виділення слини вночі та закрепи, варто задуматися, чи немає у нього глистів.

Дієтична добавка Гельмівір від Амріта

Безпечну, ефективну, без побічних ефектів дієтичну добавку «від глистів» для всієї родини розробили фахівці компанії Амріта. Профілактика глистових інвазій й усунення паразитів з організму буде набагато ефективніше, якщо антигельмінтний препарат приймають одночасно і діти, і батьки.

Препарат «Гельмівір», призначений для профілактики всієї родини, дорослих і дітей від 14 років, створено на основі натуральних компонентів (кора оксамиту амурського, корінь оману, трава трифоли, чебрець, хвощ, золототисячник, лист берези, горіх, шавлія, подорожник, колір пижма і часник). Він створює несприятливі умови для гельмінтів, допомагає видаленню круглих та стрічкових паразитів з організму, покращує перистальтику кишечника та шлунку й підсилює секрецію всіх залоз травної системи.

Купуйте «Гельмівір» та огородіть свою сім'ю від гельмінтів.

Легкого вам і вашому школяреві навчального року!

За матеріалами:

https://www.moirebenok.ua