Влітку ми частуємо себе фруктами та овочами наповнюючи свій організм вітамінами та корисними речовинами. Але як підтримати свій імунітет в сезон застуд і грипу та як відрізнити грип чи застуда?

З початком осені ми завжди продовжуємо так само ніжитись на сонечку та насолоджуватись красою осені. Але ми часто забуваємо про похолодання та загрозу вірусів й застуд. Як відрізнити вірус чи застуда?

Перші симптоми вірусного захворювання є підвищення температури до 38°С і вище, закладеність носа, сухий або вологий кашель, біль в горлі та різке загальне послаблення організму. Застуда це поступовий процес: спочатку послаблення організму з невисоким підвищенням температури, нежить, поступово може виникнути кашель та біль у горлі. Основною різницею є дискомфорт та біль в очах – під час застуди такі прояви рідко виникають.

Як вберегтися від застуди чи ГРВІ:

  1. Збалансоване харчування та достатній відпочинок організму.
  2. Робити вологе прибирання хоча б раз на день.
  3. Дотримуватись особистої гігієни: мити руки та користуватись антисептичними засобами.
  4. Частіше бувати на свіжому повітрі.
  5. Уникати скупчень людей. При необхідності користуватись медичною або респіраторною маскою.
  6. При довготривалому перебуванні в приміщенні, провітрювати не менше двох разів на день.
  7. Заняття спортом та ведення активного способу життя.
  8. Застосування профілактичних засобів під час спалаху грипу для підтримки імунітету.

Навіть дотримуючись всіх рекомендованих заходів від інфекцій та застуди ніхто з нас не застрахований від захворювання. Оскільки ми всі відвідуємо громадські місця, ходимо на роботу, відвідуємо магазини – неважко підхопити вірус.

Дівчина з чашкою чаю в руках

Лікування застуди та ГРВІ

Найбільш вразливими до захворювань є літні люди та діти. Дорослі зазвичай переносять хворобу на ногах та несуть хворобу в маси, що призводить до захворювання оточуючих. При перших ознаках застуди необхідно залишитись вдома та дотримуватись постільного режиму. Також потрібно вживати багато теплої рідини: чай, відвар шипшини, теплу воду. При закладеності носа варто промивати ніс сольовим розчином. Також слід застосувати протизастудні засоби при перших ознаках недуги. Сьогодні препарати для підтримання організму під час хвороби мають достатньо великий асортимент: таблетки від грипу та застуди, сиропи, суспензії.

Експерти Амріта рекомендують «Анти-t.b.с. Форте» – джерело біологічно активних речовин рослинного походження при сезонних застудних захворюваннях. Фітопродукт сприяє відходженню мокротиння, пом'якшує сухий кашель, має виражену антибактеріальну, протизапальну та імуномодулюючу дію. Допоможе скоротити терміни одужання при вірусних та бактеріальних інфекціях дихальних шляхів.

Дієтична добавка Анти-t.b.с. Форте від Амріта

Дуже пильними треба буди до дітей, оскільки перші ознаки застуди у дитини можна і не помітити. Діти, при перших симптомах застуди, зазвичай активні, поки не піднімається температура тіла. При підвищенні температури у дітей необхідно вживати багато води, звільнити носоглотку від закладеності та виділення, щоб уникнути ускладнень.

В групі ризику також вагітні жінки. Оскільки в період вагітності організм жінки працює за двох. Застуда під час вагітності потребує особливої уваги, відпочинку та чіткого дотримання рекомендацій лікаря. Якщо зробити все правильно по рекомендації лікаря, то лікування буде безпечним та швидким.

Зміцнюйте ваше здоров'я, залишайтеся бадьорими, і нехай осінній період приносить задоволення та насолоду!!