Кінець осені – початок зими традиційно вимагають від нас особливої турботи про шкіру. Мороз і вітер, вовняний та синтетичний одяг, тепле важке взуття. Ще хвилину тому ви мерзли, а ось вже страждаєте від спеки в офісі. Холодний сезон стає справжнім випробуванням для ніжної шкіри. Яким повинен бути догляд за тілом взимку?

ТОП-5 порад для зимового догляду за шкірою

Правильний догляд за шкірою тіла взимку відрізняється від літнього, тому в «косметичному» розкладі з'являються нові процедури, а на поличці з косметикою – нові продукти.

  1. Краса і здоров'я починаються не з косметики, а з правильного раціону. Тому з приходом холодів варто скорегувати харчування. Їжте більше продуктів, багатих антиоксидантами та вітамінами для шкіри – А, Е, С і D. Віддавайте перевагу червоним, жовтим і помаранчевим овочам і фруктам: їжте цитрусові, гарбуз, моркву, червону капусту, буряк. Збільште споживання жирної риби.
  2. Щоб шкіра легше дихала і не страждала від подразнень, носіть одяг і білизну з натуральних матеріалів – бавовни, льону, конопляного полотна, натуральної вовни.
  3. Головна проблема в холодну пору року – сухість шкіри. Тому кожен день починайте з правильного зволоження. Вранці використовуйте зволожувальний гель для душу, не мийтеся гарячою водою – чим вище температура, тим сильніше сохне шкіра. Після душу не розтирайте жорстким рушником, а дбайливо промокніть тіло м'яким.
  4. Взимку повітря вдома і в офісі пересушене через батареї та обігрівачі, що постійно працюють. Придбайте якісний зволожувач повітря. Час від часу розпилюйте на обличчя термальну воду.
  5. Купіть косметику для тіла з натуральними маслами та екстрактами: молочко або крем для тіла, живильні креми для рук і для ніг. Крем для тіла наносіть мінімум двічі на день: на вологу шкіру після душу за годину до виходу з дому і за годину до сну ввечері.

Дівчина в рушнику дивиться у вікно

Догляд за руками взимку

В холод в небезпеці насамперед руки: мороз і вітер швидко викликають сухість та подразнення. Користуйтеся живильним кремом щоразу після миття рук і за пів години до виходу на вулицю. А ще:

  1. Обов'язково носіть рукавички. Це, мабуть, найпростіший спосіб захистити шкіру від сухості та обвітрювання. Навіть якщо вийшли на вулицю на хвилинку, не наражайте ніжну шкіру рук на ризик.
  2. У громадських місцях витирайте руки паперовими рушниками, не використовуйте автоматичну сушку.
  3. Протягом дня пийте більше простої води. Це допоможе підтримати водний баланс всього організму, і шкіра – не виняток.
  4. Під час домашньої роботи надягайте гумові рукавички. У холодну пору року від контакту з водою навіть вдома на руках може з'явитися подразнення та хворобливі «ципки».
  5. Робіть натуральні домашні маски для рук. Наприклад – з лляною або кокосовою олією. Основою для такої маски може стати звичайна варена картопля. Змішайте м'якиш однієї відвареної картоплі з десертною ложкою олії, теплу маску залиште на шкірі на 20 хвилин, а потім змийте теплою водою та закріпіть ефект кремом.

Чашка в руках, які в рукавичках

Зимовий догляд за шкірою ніг

Важке тепле взуття, особливо, якщо проводити в ньому весь день, часто призводить до набряків і втоми ніг. Подбайте про шкіру ніг, використовуйте живильний крем з розслаблювальним ефектом. Він допоможе уникнути набряків і зберегти легкість ходи.

Крем для ніг з сечовиною зробить шкіру стоп гладкою та еластичною, запобіжіть появі натоптишів і тріщин.

Пару раз на тиждень робіть розслаблювальні ванночки з ефірними оліями – це допоможе зберегти гладкість та молодість шкіри, поліпшити кровообіг ніг і уникнути запалень.

Косметика для тіла – збираємо зимовий мастхев

У лінійці косметики для догляду за тілом Шанталь від Amrita ви знайдете все необхідне для зимового догляду за шкірою.

Гель-бальзам для душу «Тропічний коктейль» перетворить кожне купання в повноцінну процедуру з догляду за тілом. Гель тонізує та освіжає, пом'якшує та зволожує шкіру, готуює її до нанесення живильного крему.

Крем для рук Шанталь активно живить шкіру, запобігає сухості та запаленням, а також має омолоджувальний ефект.

Крем для ніг Шанталь дарує ногам відчуття комфорту і легкості на цілий день. Крем містить сечовину і запобігає огрубінню шкіри, появі натоптишів і тріщин.

Купуйте косметику для догляду за шкірою Шанталь, будьте прекрасні та впевнені в собі в будь-яку погоду!