Сечовидільна система - це одна з найбільш вразливих систем в організмі людини. Адже вона очищує наш організм від шлаків, вод та продуктів обміну. Але ми часто стикаємось із цією педантичною темою в процесі запалень сечовидільної системи. Як уникнути проблем та підтримати сечовидільну систему?

Захворювання сечовидільної системи

Захворювання сечовивідної системи включають інфекції сечовивідних шляхів, інфекції сечового міхура, інфекції нирок і камені в нирках. Симптоми цих станів можуть включати біль або печіння під час сечовипускання, часте сечовипускання, каламутний колір або неприємний запах та/або кров у сечі.

Інфікування сечових шляхів важко виявити одразу, оскільки вони не завжди проявляються явними симптомами. Але організм все ж проявляє основні симптоми:

  • часте сечовипускання, при цьому мале виділення сечі;
  • печіння в процесі сечовипускання;
  • наявність крові в сечі;
  • неприємний запах сечі;
  • біль в прямій кишці у чоловіків або тазовий біль у жінок.

Захворювання органів сечовидільної системи налічує три основних види: уретрит, цистит та пієлонефрит. Уретрит це запалення слизової оболонки сечовипускного каналу. Цистит — запалення слизової сечового міхура. А пієлонефрит це запальне захворювання, що вражає нирки.

Дівчина з метеликами на животі

Профілактика захворювань сечовидільної системи

Попередити інфекцію сечовивідних шляхів та системи в цілому неможливо. Для профілактики захворювань сечовидільної системи важливо пити багато рідини, регулярно займатися спортом і дотримуватися здорового харчування. Крім того, важливо дотримуватися правил гігієни, включаючи регулярне миття рук і сечовипускання після сексу. Важливо дотримуватись основних порад для запобігання запалення:

  • знизити споживання солодкої та солоної їжі до мінімуму, вживати свіжі фрукти та овочі, віддавати перевагу рибі замість м’яса;
  • відмовитись від алкоголю та шкідливих звичок;
  • правильно харчуватись для правильного обміну речовин;
  • спорожнювати кишечник та сечовий міхур при першому позову організму, а також уникати відвідувань громадських туалетів;
  • постійно зміцнювати імунітет та вести активний спосіб життя;
  • уникати переохолодження.

Фітопродукти Нефровіл Екстра, Стопурин Екстра та РСО формула для нирок від Амріта

Також для профілактики захворювань сечовидільної системи експерти Амріта рекомендують застосування фітопродуктів. У складі дієтичних добавок рослинні комплекси, що підтримують роботу сечовидільної системи та допомагають при запальних процесах:

Фітопродукт «Нефровіл Екстра» дезінфікує та сприяє усуненню запалення нирок і сечового міхура. Кукурудзяні рильця, у складі продукту, сприяють розчиненню каменів та сприяє їх виведенню. Прискорює одужання при гострих запальних процесах сечостатевої системи.

Дієтична добавка «Стопурин Екстра» покращує стан сечового міхура, сечовивідних шляхів. Знижує біль при сечовипусканні та скорочує частоту. Нормалізує водно-сольовий обмін та застосовується при профілактиці утворення каменів.

«РСО формула для нирок» прискорює виведення шлаків із сечею та нормалізує сольовий обмін в організмі.

Слід пам’ятати, що симптоми при запаленні можуть бути схожими й існує ризик неправильного діагностування захворювання. Самостійне лікування може тільки погіршити стан, тому якщо відчуваєте перші симптоми слід звернутися за консультацією лікаря.