Літо – час сезонних овочів і спецій, а значить – час сезонних кулінарних шедеврів і експериментів. Салати, овочеві закуски, неймовірні страви на грилі – найчастіше здорові смаколики сусідять на столі з шашликами та калорійними соусами. Як скуштувати все і не отримати зайві сантиметри на талію?

Режим активності «літо»

Влітку нам доступні набагато більше активностей, ніж в будь-яку іншу пору року: йога на свіжому повітрі, командний спорт, плавання, пробіжки берегом моря або річки.

  1. Почніть день правильно.

Після пробудження, до сніданку, випивайте пару стаканів води, це запустить роботу органів травлення. Поснідайте легким фруктовим салатом або смузі – не перевантажуйте організм перед ранковим тренуванням.

  1. Вище температура – більше води.

Більшість з нас п'є воду, коду хочеться. На жаль, організм влаштований так, що води йому хочеться тільки коли почався процес зневоднення. Це дуже шкідливо. Вода в достатній кількості необхідна для здорового детоксу, спалювання жирів, правильного обміну речовин.

Середня літня норма води в день – 2,5 літри, якщо тільки ваші нирки здорові та немає протипоказань для прийому великої кількості рідини. У воду можна додати сік лимона або грейпфрута, або іноді замінювати її неміцним трав'яним чаєм.

  1. Тренуємося в задоволення.

Уникайте тренувань в полуденну спеку. Перегрів організму або гіпертермія не допоможе вам скинути кілограми або стати здоровіше, а ось проблеми з серцем, судинами та органами дихання забезпечить. Тренуйтеся в прохолодному парку, рано вранці або ввечері після 20:00, коли сонце не так агресивно.

Дівчина готує смузі

Режим харчування «літо»

Навряд чи в спекотний літній день ви захочете з'їсти рульку або ситний м'ясний салат з майонезом. Природа сама допомагає нам скласти різноманітне і корисне меню для позбавлення зайвих кілограмів.

  1. Свіжі овочі.

Овочі, які не пройшли термічну обробку, зберігають максимум корисних речовин і мінімум калорійності. Дієтологи рекомендують вживати більше зелених овочів – вони багаті клітковиною, магнієм, фосфором і вітамінами.

Уникайте калорійних салатних заправок – вони можуть звести всі старання нанівець. Перед прийомом їжі додавайте в «зелене» блюдо пару чайних ложок нерафінованої рослинної оліїлляної, гарбузової, кунжутної. Вона додасть страві пікантності та урізноманітнить коктейль отриманих з овочами вітамінів.

  1. Ягоди.

Яскрава полуниця, соковита черешня, багата на вітамін С смородина – найкраща заміна звичним солодощам і калорійним перекусам. Ягоди покращують обмін речовин, насичують організм антиоксидантами та, звичайно ж, поліпшують настрій.

  1. Овочеві та фруктові смузі.

Відмінний варіант для творчих людей, які люблять винаходити свої рецепти та поєднувати непоєднуване. Змішайте в блендері авокадо зі шпинатом, селеру з апельсином або яблуко з пекінською капустою, і повноцінна літня страва готова! Щоб підвищити харчову цінність фруктово-овочевого коктейлю, додайте в нього пару ложок клітковини з насіння розторопші або гарбуза – клітковина цінних зерен позитивно впливає на роботу шлунку і сприяє схудненню.

Купуйте вітамінізовані рослинні олії холодного віджиму і клітковини Амріта – насолоджуйтеся улюбленими літніми стравами та не турбуйтеся про фігуру!