Всі ми з нетерпінням чекаємо на весну та радіємо першим листочкам, співу птахів за вікном і теплому сонцю. Поки хтось готується до вихідних на природі, хтось запасається носовими хустинками та антигістамінами. Всесвітня організація охорони здоров'я називає теперішнє століття «століттям алергії»: за даними медиків, останнім часом все більше людей звертається за допомогою з симптомами полінозу або просто – сезонної алергією.

  • Почервоніння, подразнення та набряк очей, сльозотеча.
  • Почервоніння носа, нежить, чхання.
  • Дискомфорт і першіння в горлі, кашель.

Знайомі симптоми? За статистикою кожен п'ятий житель планети страждає від полінозу. У березні - квітні алергію найчастіше викликають пилок вільхи, ліщини, берези, пізніше – пилок дуба та кульбаби. Однак звинувачувати в сезонному дискомфорті тільки рослини не варто: гормон гістамін, який регулює життєво важливі функції організму, зазвичай неактивний, але під час полінозу його кількість збільшується, він потрапляє в кровотік і викликає вищеописані неприємні симптоми.

Дівчина з квітучо. гілкою абрикоси

Щоб не кашляти та не чхати – 10 весняних правил

Для людей, схильних до сезонної алергії, існують прості правила, дотримання яких допоможе зменшити неприємні відчуття:

  1. Мінімізуйте контакт з алергенами: на деякий час відмовтеся від відпочинку в лісі, в саду, скоротіть прогулянки по парках, гуляти краще вранці або ввечері.
  2. Обмежте провітрювання або встановіть на вікно спеціальні фільтри. Зараз ваші помічники – не відчинені кватирки, а кондиціонер і зволожувач повітря. Не відчиняйте вікна під час поїздок на автомобілі.
  3. Якщо ви вживаєте антигістамінні засоби, чергуйте препарати різних марок, це допоможе уникнути звикання та підвищити ефективність терапії.
  4. Щодня робіть вологе прибирання.
  5. Приберіть з приміщення килими, ткані картини – все, що може активно накопичувати в собі пил і пилок.
  6. Квітучі кімнатні рослини винесіть на балкон, не приносьте в приміщення свіжі квіти.
  7. Для захисту очей носіть сонячні окуляри.
  8. Не сушіть білизну на вулиці.
  9. Виключіть з раціону продукти, що містять гістамін: гострі приправи, шинку та бекон, морепродукти, копченості, какао та шоколад.
  10. Почніть профілактику сезонної алергії заздалегідь.

Запобігти простіше, ніж лікувати

Провести ефективну профілактику та запобігти захворюванню завжди простіше, ніж боротися з симптомами, які щодня посилюються, та з наслідками алергії. Підтримати організм навесні допоможуть правильне харчування та спеціальні дієтичні добавки.

Мікотон, Міпро-Віт, Детокс Систем від Амріта

Дієтична добавка «Мікотон» від Амріта – це сорбент, який усуває інтоксикацію, допомагає виведенню шкідливих речовин з організму, має антиоксидантну і загальнозміцнювальну дію. «Мікотон» – чудовий засіб для включення в комплексні програми при боротьбі з алергічними захворюваннями.

Добавка «Міпро-Віт» покращує стан імунної системи, підвищує рівень гемоглобіну, насичує організм вітамінами та мінералами, знижує алергічні прояви.

Дієтична добавка «Детокс Систем» підвищує опірність організму несприятливій дії навколишнього середовища, нормалізує обмін речовин і виводить токсини з організму.

Підготуйте організм до весняної алергії заздалегідь! Купуйте дієтичні добавки Амріта на нашому сайті, не виходячи з дому. Ми доставимо ваше замовлення по Києву або в будь-яке місто України!