Прийнято думати, що проблема прищиків (акне) актуальна тільки в підлітковому віці. Це не зовсім так. Незалежно від віку, причини виникнення висипань можуть бути різними – від неправильного догляду за шкірою обличчя до збоїв в системі травлення та гормонального дисбалансу. Якщо зі здоров'ям все гаразд, досить дотримуватися простих правил, і ваша шкіра буде чистою, гладкою і сяючою.

Радимо підійти до питань здоров'я та краси шкіри обличчя комплексно. Не хочете хвилюватися щодо несподіваної появи прищів — дійте в трьох напрямках:

Здорове харчування – здорова шкіра

Ви напевно помічали, що після сімейних застіль з великою кількістю жирної та смаженої їжі шкіра обличчя виглядає не дуже добре. Стан шкіри безпосередньо залежить від того, як ми харчуємося, тому:

Додайте зелені

Зелені овочі та листя салатів містять багато клітковини та вітамінів групи B, які позитивно впливають на стан шкіри. Візьміть за правило хоча б раз на день їсти салат з «зеленими» овочами, і покращення не змусять себе довго чекати.

Салат із зеленні на дощечціПочинайте день з лимонної води

Склянка теплої води з лимоном перед сніданком допоможе запустити роботу травної системи. Також цей простий коктейль має детокс-ефект і відмінно виводить токсини та шкідливі бактерії. Важливо: не слід зловживати цитрусовими натщесерце, якщо у вас є проблеми зі шлунком – гастрит, виразка тощо.

Скоротіть споживання молочних продуктів і цукру.

Ряд досліджень показав, що виникнення прищів у людей віком від 7 до 30 років пов'язане з наявністю молочки в раціоні. Крім того, часте вживання жирного молока, сиру і вершкового масла також може викликати появу акне. Зловживання цукром і солодощами – відома причина проблем зі шкірою. Жирні та солодкі тістечка і цукерки краще замінити сезонними фруктами та ягодами.

Натуральна косметика і щоденний догляд за обличчям

Очищайте обличчя двічі в день: вранці та ввечері.

Вранці важливо очистити обличчя від продуктів роботи сальних залоз, а ввечері – від макіяжу, пилу та інших забруднень. Вмивайтеся теплою водою зі спеціальним засобом для вмивання. Чому звичайне мило – не найкращий варіант? Луг, що міститься в милі, сушить шкіру, а агресивні запашники можуть викликати подразнення. Гель для вмивання Шанталь від Амріта з екстрактом виноградних кісточок і зеленого чаю швидко та ефективно очистить шкіру, зволожить її та нейтралізує вплив хлорованої й жорсткої води.

Після вмивання тонізуйте та зволожуйте шкіру.

Тонізація – важливий етап догляду за обличчям. Тонізуючий лосьйон Шанталь з екстрактами м'яти та білої акації дбайливо видалить залишки забруднень, заспокоїть і зволожить шкіру, нормалізує pH і підготує обличчя до нанесення крему.

Використовуйте скраб раз на тиждень.

Не варто зловживати скрабуванням – занадто часте відлущування може пошкодити шкіру. Використовуйте натуральні скраби з кавових зерен або фруктових кісточок один раз на тиждень. Це допоможе уникнути закорковування пір і стимулює відновлення шкіри.

Гель для вмивання і тонізуючий лосьйон Шанталь від Амріта

Режим дня та корисні звички

Постарайтеся мінімізувати стреси та висипайтеся.

Стрес і хронічний недосип провокують вироблення організмом кортизолу – гормону, який своєю чергою впливає на вироблення шкірного сала. Надлишок шкірного сала призводить до виникнення прищів і чорних крапок. Тому використання правильної косметики та здорове харчування малоефективні, якщо порушений режим сну й активності.

Намагайтеся не торкатися руками обличчя та підборіддя.

Головна причина прищів – бактерії. Велика частина бактерій потрапляє в пори саме з наших рук. Просте правило «частіше мити руки та менше торкатися обличчя» допоможе уникнути висипань і запалень шкіри обличчя.

Очищайте телефон кілька разів на день.

Ваш смартфон – дуже сприятливе середовище для розмноження бактерій, які під час його використання потрапляють на руки та обличчя. За даними вчених Манчестерського університету, на мобільному телефоні в п'ять разів більше бактерій, ніж на підошві черевика. Не полінуйтеся протерти телефон дезінфекційною серветкою, і ваша шкіра скаже вам дякую!)

Дотримуйтесь простих рекомендацій, користуйтеся гелем для вмивання та тонізуючим лосьйоном Шанталь від Амріта і насолоджуйтеся бездоганною шкірою щодня!