Зазвичай ми не відчуваємо дефіцит вітамінів в організмі. Тому продовжуємо жити у звичному для нас ритмі життя. Але вітаміни відіграють важливу роль в організмі людини і їх нестача позначається на шкірі, що може призвести до неприємних наслідків. Щоб завжди мати бездоганний вигляд слід пам’ятати про основні вітаміни для забезпечення здорової шкіри.

Які вітаміни потрібні для шкіри

Здорова шкіра вимагає різноманітних вітамінів і мінералів. Тому потрібно постійно поповнювати запаси організму вітамінами.

Вітамін А необхідний для відновлення клітин шкіри. Він впливає на регенерацію клітин та еластичність шкіри. Його дефіцит призводить до сухості та лущення шкіри. Вітамін А можна знайти в таких продуктах, як морква, солодка картопля, шпинат і листова капуста, а також молоко, сир, вершки, яйця, м’ясо, печінка, нирки, риба.

Вітамін С, як всім відомо, потужний антиоксидант. Він відіграє головну роль у синтезі колагену. А колаген - це основа пружності та еластичності шкіри. Вітамін С можна знайти в цитрусових, манго, папаї, цвітній капусті, помідорах, білокачанній капусті, шпинаті, болгарському перці.

Вітамін К забезпечує покращення кровообігу та зміцнення стінки кровоносних судин. Недолік вітаміну призводить до куперозу - судинної сіточки на шкірі. Вітамін міститься у білокачанній капусті, гарбузах, щавлі, печінці, шпинаті, петрушці, а також у картоплі, томатах, яйцях, моркві, буряках, кропі.

Продукти, які містять вітаміни для здорової шкіри

Вітаміни групи В:

  • Вітамін В2 та В3 корисний для шкіри. Він допомагає покращити колір та стан шкіри, а також зменшити прищі та сухість. Вітамін В2 можна знайти в продуктах, таких як молоко, яйця, гриби та гречка.
  • Вітамін B6 допомагає покращити імунну систему та знизити запалення. Цей вітамін також допомагає запобігти появі сухості та запалення шкіри, а також запобігти появі псоріазу. Найбагатші продукти на вітамін В6 є всі зернові, волоські горіхи й фундук, картопля, шпинат, помідори, морква, білокачанна і цвітна капуста, апельсини, лимони, черешня, полуниця, банани, крупи, бобові.
  • Вітамін В7 (біотин) допомагає покращити колір шкіри та здоров'я в цілому. Він допомагає регулювати роботу шкіри, запобігаючи появі зморшок та прищів, акне. Також знижує ризик захворювань шкірного покриву, таких як екзема та атопічний дерматит. Біотин допомагає знизити процес старіння шкіри, покращуючи пружність та еластичність шкіри. Міститься біотин у м'ясі індички, курячому, яловичині, червоному м'ясі, печінці, а також в молоці, йогурті, кисломолочному сирі та інших молочних продуктах.
  • Вітамін В12 запобігає появі зморшок та інших ознак старіння шкіри. Знижує ризик появи алергічних реакцій та підтримує роботу імунної системи. Він запобігає появі сухості та запалення шкіри, а також появі псоріазу. Найбільш місткі на вітамін В12 яловича і теляча печінка, також він міститься у м'ясі, рибі, морепродуктах, яйцях.

Крім вітамінів, організм потребує такі мінерали, як цинк, мідь і селен, коензим Q10 та інші, також важливі для здорової шкіри. Адже нестача будь-якого елементу несприятливо відобразиться на шкірному покриві, оскільки шкіра завжди нам сигналізує про збої всередині нас.Комплексний підхід поповнення організму забезпечить здорову та сяючу шкіру.

Вітамінні комплекси для здорової шкіри від Амріта

Які вітаміни купити для шкіри

Збалансованого харчування недостатньо для повного забезпечення організму вітамінами та мінералами. Та щоденний прийом полівітамінів може допомогти забезпечити отримання вітамінів і мінералів, необхідних вашій шкірі, щоб залишатися здоровою. У випадку нестачі вітамінів експерти Амріта рекомендують поповнити організм за допомогою наступних комплексів для забезпечення здорової шкіри:

  1. «Б’юті Баланс + фітомеланін» не тільки відновлює та підтримує здоров’я та красу шкіри, а ще й зміцнює нігті та живить волосся. Збалансований склад комплексу відповідає забезпеченню необхідних вітамінів та мінералів для здоров’я шкіри. Комплекс сприяє процесам саморегуляції та регенерації, оновлюючи та омолоджуючи тканини на клітинному рівні.
  2. «MSM органічна сірка» допомагає підвищити рівень колагену в шкірі та покращує колір шкіри. Захищає від ультрафіолетового випромінювання та покращує її пружність та м'якість. Знижує рівень жирності та появу акне. Запобігає сухості шкіри та запаленням, що допомагає запобігти появі зморшок та ознак старіння. Підвищує імунітет шкіри.
  3. «Омега 3 Формула» - жирні кислоти допомагають покращити здоров'я шкіри. Вони покращують колір шкіри та запобігають появі зморшок, а також допомагають зменшити запалення та підтримують здоровий імунітет шкіри. Омега-3 жирні кислоти забезпечують еластичність шкіри, зменшують жирність та запобігають передчасному старінню.

Застосування вітамінів для шкіри можуть допомогти запобігти передчасному старінню, посилити еластичність та пружність шкіри, зменшити жирність та уникнути висипань, а також зменшити сухість та запалення. Утримання вітамінного балансу забезпечить не тільки красу зовні, а і надасть більше енергії й наповнення зсередини.