Індустрія науки та дієтології не стоїть на місці та продовжує досліджувати та вдосконалювати забезпечення здорового харчування та вплив харчових компонентів на роботу нашого організму. З кожним днем більшого значення набуває тирозин. Розглянемо детальніше що це таке та який він має вплив на здоров'я людини.

Що таке тирозин?

Існує 20 стандартних амінокислот, за допомогою яких синтезується білок. Тирозин одна з них, що буває у двох формах L- і D-тирозин. Саме L-тирозин і відіграє важливу роль у формуванні білків в організмі людини. Білки - це багатофункціональні речовини, які виконують багато функцій - від будівництва тканин до регулювання хімічних процесів в організмі. Тирозин потрібний для сполучення дофаміну, норадреналіну та адреналіну, за допомогою яких здійснюється передача електричного імпульсу з нервової клітини до мозку, та які безпосередньо впливають на настрій, увагу, мотивацію та інші когнітивні функції. На основі тирозину відбувається синтез тироксину (Т4) і трийодтироніну (Т3), які є гормонами щитовидної залози, що регулюють метаболізм, ріст та розвиток. Також завдяки тирозину синтезується меланін, пігмент, який надає колір шкірі, волоссю та очам.

Тирозин необхідний людям з дефіцитом тирозину або депресією, адже він покращує настрій, увагу та пам'ять. Амінокислота необхідна під час виконання фізичних вправ та заняття спортом, оскільки підвищує витривалість і працездатність організму. Тирозин також допомагає жінкам зменшити симптоми предменструального синдрому, а саме перепади настрою, дратівливість і втому.

В яких продуктах міститься L-тирозин?

Різновидом міститься в різних продуктах харчування, а саме:

  • м'ясні продукти: курятина, індичатина, яловичина та свинина;
  • рибні продукти: лосось, тунець, скумбрія та інші види;
  • молочні продукти;
  • яйця - відмінне джерело тирозину;
  • арахіс, горіхи, насіння соняшника, гарбуза та інші насіння також містять тирозин.

Всі ці продукти містять тирозин, але вони втрачають свої корисні властивості залежно від способу їх приготування. Також скільки б ми не вживали тирозиномістких продуктів - це повноцінно не поповнить наш організм необхідною кількістю тирозину.

Як приймати тирозин

Оскільки через харчові продукти не завжди вдається задовольнити потреби організму в тирозині, дедалі більше виробників пропонують дієтичні добавки на основі L-тирозину. При застосуванні таких фітопродуктів рекомендовано враховувати наступні особливості споживання:

  1. Уважно слідкувати за дозуванням, адже рекомендована доза тирозину зазвичай становить 500-1000 мг на день, а також залежить від різних факторів, таких як вік, стать, фізичний стан та інші.
  2. Слід підібрати необхідний організму час вживання, оскільки для отримання енергії та підтримки активності впродовж дня слід приймати тирозин вранці, а для підвищення витривалості та відновлення краще приймати перед фізичним навантаженням та заняттям спортом.
  3. Тирозин можна вживати як окремо, так і комбіновано, оскільки комбінований склад може покращувати засвоєння амінокислоти та зміцнювати організм в цілому.
  4. Важливо слухати свій організм і уважно спостерігати за його реакцією або побічними ефектами під час застосування дієтичних дбавок, за необхідності звертатись за консультацією до кваліфікованого лікаря.

Тирозин Актив Баланс + ашваганда від Амріта

«Тирозин Актив Баланс + ашваганда» для підтримки вашої щитоподібної залози

«Тирозин Актив Баланс + ашваганда» - комплекс, призначений для вирівнювання роботи щитоподібної залози та покращення її функціонування як при нормальній, так і при зниженій активності (гіпотиреозі). Також він спрямований на покращення психоемоційного стану в умовах депресії, виснаженості та втрати сил. Продукт сприяє зміцненню ендокринної та нервової систем, а також підтримує роботу надниркових залоз, щитоподібної залози та гіпофізу.

Склад комплексу містить корінь ашваганди, що допомагає організму подолати стрес, збільшує рівень енергії та має позитивний вплив на загальний стан здоров'я. Ашваганда також приносить користь для спортсменам, оскільки підвищує витривалість, покращує результативність тренувань і прискорює процеси відновлення після високого фізичного навантаження. Також комплекс містить Вітамін В6, відомий як піридоксин, який впливає на баланс амінокислот. Це сприяє поліпшенню доступності амінокислоти тирозину та максимізує його корисні властивості. 

Відновіть роботу щитоподібної залози та нервової системи безпечно, купуйте «Тирозин Актив Баланс + ашваганда».