Різке скорочення сонячного світла та низькі температури безпосередньо впливають на стан нашого організму: імунітет спадає, обмін речовин сповільнюється, знижується працездатність, зникає бадьорість. Ми стаємо більш повільними, рухатися зовсім не хочеться. Організм починає вимагати більше калорій для підтримки нормального теплообміну.

Осінній детокс допоможе підготувати організм до зимових холодів, оздоровитися, перебудуватися на новий, майже зимовий режим роботи, легше переносити навантаження, пов'язані зі зміною сезону. До того ж зараз наш раціон стає з кожним днем все більш «важким» – детокс восени готує організм до зимового харчування.

Бонуси осіннього детоксу: контроль апетиту та оптимальна швидкість обміну речовин, оскільки з раціону під час детоксу виключаються «важкі» продукти (м'ясо, цукор, рафіновані солодощі, кофеїн). Вони вимагають посиленої роботи всієї системи травлення організму.

Водночас детокс в міжсезоння – це не лише корекція харчування.

Дівчина на пробіжці

Принципи осіннього детоксу:

  • збалансоване харчування – обов'язково продумайте меню;
  • режим пиття – рівномірно, протягом дня, невеликими порціями випивайте близько 2-х літрів води;
  • спорт і SPA-процедури – регулярно відвідуйте зал та сауни, вони допоможуть покращити зовнішній вигляд та посилять ефект від оздоровчої програми;
  • прогулянки на свіжому повітрі – гуляти можна й потрібно в будь-яку погоду, дощ і туман прогулянкам не перешкода;
  • повноцінний сон – налагодьте тривалість сну не менше 8 годин;
  • налаштування на позитив – ви повинні бути впевнені у відмінному результаті, тоді він обов’язково втілиться.

Харчування під час осіннього детоксу:

Восени краще вибрати найбільш м'який варіант детокс-програми – харчування на овочах та крупах, доповнене спеціальними фітокомплексами та дієтичними добавками.

Спочатку звільняємо кухню від:

  • кондитерські та борошняні вироби (шоколад, булочки, тістечка, печиво, хліб, макарони);
  • сіль та цукор;
  • будь-які алкогольні та газовані напої;
  • пакетовані соки;
  • чорний чай та кава;
  • гриби;
  • фаст-фуд, напівфабрикати та консерви;
  • всі види крохмалю;
  • жирні молочні продукти (сир, молоко, вершки, сметана, йогурти з добавками).

Гарбузова каша і гарбуз з насінням

«Королеви» спеціального осіннього харчування – гарбуз, морква та буряк, бажано печені.

На відміну від уже тепличних кабачків, огірків-помідорів, восени в гарбузі, моркві та буряку практично не містяться нітрати та нітрити – ці овочі ростуть в будь-якому кліматі та не вимагають спеціальних умов, щоб їх виростити.

Варіантів та комбінацій страв безліч:

  • печений гарбуз;
  • суп-пюре з гарбуза;
  • гарбузова рисова каша;
  • морква на пару;
  • морква, запечена з яблуками;
  • буряк з курагою та чорносливом.

Доповнюємо овочі клітковиною та крупами, звареними на воді (для дієти найкраще підходять гречка, рис, вівсянка) – і отримуємо прекрасне детокс-меню на кілька тижнів, насичене вітамінами А та Е, каротином, альфа-токоферолом, фолієвою кислотою.

Овочі містять багато магнію, калію, вітамінів C і B6, допоможуть знизити кров'яний тиск та рівень холестерину.

Клітковина з насіння кунжуту та гарбуза не тільки сприяє схудненню й очищенню організму від шлаків, токсинів та солей важких металів, також є багатим джерелом кальцію, вітамінів, мікроелементів, амінокислот, ненасичених жирних кислот мінералів та фітоестрогенів.

Також бажано доповнити детокс-дієту спеціальними фітокомплексами та вітамінними добавками.

Спіруліна, Детокс Систем і Біфідо-лакто форма від Амріта

Amrita рекомендує включити в осінню детокс-програму:

«Детокс-Систем»

Фітокомплекс стимулює природні процеси очищення та детоксикації печінки та всього організму, сприяє виведенню токсинів та підвищує стійкість організму до несприятливих факторів навколишнього середовища.

«Біфідо-Лакто Комплекс»

Потужний симбіотик (про- та пребіотик) для відновлення балансу мікрофлори. Містить повний комплекс живих біфідо- та лактобактерій в кишковорозчинній капсулі. Унікальна веганська целюлозна капсула забезпечує доставку в кишечник неушкодженими 1,2 млрд живих бактерій.

«Спіруліна Баланс»

Комплекс є антиоксидантом – зв'язує вільні радикали та виводить з організму радіонукліди, солі важких металів. Активує здатність клітин правильно функціонувати та самооновлюватися, а імунна система організму посилює опірність вірусам та бактеріям. Завдяки високому вмісту заліза, є ефективною профілактикою утворення тромбів.

І, звичайно ж, продукти, які оздоровлюють та очищають організм на клітинному рівні:

«Мікотон Original»

Унікальний біосорбент, який очищає організм та сприяє відновленню порушеного функціонування клітин, органів, систем. Виводить з організму ендо- та екзотоксини, радіонукліди та покращує можливість самоочищення та саморегуляції організму. Вже більше 20-ти років Amrita успішно пропонує «Мікотон Original» – в його ефективності переконалися тисячі наших клієнтів.

Мікотон та Анкарцин розчин від Амріта

«Анкарцин Розчин»

Це потужний імунокоректор для детоксикації та зміцнення організму на клітинному рівні. Тобто компоненти «Анкарцин Розчину» знаходять проблему в організмі та починають її усунення з лікування та відновлення найбільш пошкоджених клітин. Спочатку «Анкарцин Розчин» діє на найтоншому рівні, усуваючи порушення та очищаючи клітини від непотрібного. При послідовному ступінчастому переході від низьких до високих доз відбувається процес оздоровлення та відновлення організму.

Наші фітокомплекси підсилюють ефект від детокс-програм та збільшують їх ефективність.

Вибирай легку та здорову осінь разом з Amrita!