Правильний обмін речовин - актуальна та болюча тема для тих хто турбується про своє здоров’я. Адже так багато навколо спокус та смаколиків, і так хочеться все скуштувати. Іноді потрібно дозволяти собі задовольнити маленькі слабкості, але при цьому не забувати про основні правила правильного метаболізму.

Що таке обмін речовин в організмі?

Обмін речовин (метаболізм) - це основа життєдіяльності людського організму. Всередині організму йде безперервний процес перетворення простих речовин у складні. Водночас відбувається розпад складних органічних речовин, які знаходяться в клітинах організму. Такі клітини гинуть, а нові утворюються та заміняють їх.

Поява та розвиток нових клітин можлива при регулярному надходженню в організм кисню та поживних речовин. З поживних речовин будується наш організм - всі органи та системи. Для роботи всіх органів необхідна енергія, яку людина отримує при розпаді та окисленні в процесі обміну речовин. Тобто, поживні речовини, що отримує організм, є як будівельний матеріал і як джерело енергії. 

Обмін речовин - це зміни, які відбуваються з речовинами від моменту потрапляння в організм до моменту їх розпаду та виділення з організму.

Правильний та неправильний обмін речовин

Вважається, що кожні 10 років обмін речовин організмі людини знижується на 10%. Це закономірність, яка не залежить тільки від нас, а виникає як наслідок старіння організму. Але ми можемо підтримувати та прискорювати метаболізм дотримуючись певних правил.

В метаболізмі беруть участь всі органи та системи, тому при вживанні важкої, солоної чи солодкої, смаженої їжі, вони працюють з великим навантаженням, що сповільнює обмін речовин. Як наслідок виникають зайві кілограми, оскільки організм не справляється з виведенням шлаків з організму. 

Для уникнення зайвих кілограмів як наслідку неправильного обміну речовин, необхідно правильно розподіляти споживання їжі та витрату енергії. При вчасному перетворенню їжі в енергію і ми витрачатимемо її впродовж дня, то обмінні процеси йтимуть правильно. Відповідно підтримується вага, гарна форма і самопочуття. Але якщо споживати їжу та при цьому мало рухатись, організму буде важко перероблювати речовини й вони перетворяться на жирові відкладення.

Як відновити правильний обмін речовин?

Щоб підтримувати правильний метаболізм, слід дотримуватись простих порад:

  1. Часто бувайте на свіжому повітрі, адже кисень викликає прискорений метаболізм та спалює підшкірний жир.
  2. Режим харчування. Виключіть зі свого раціону шкідливі продукти та приймайте їжу малими порціями п’ять разів на день. Віддавайте перевагу овочам та фруктам.
  3. Фізичні навантаження допомагають відновити тканини м’язів і прискорити метаболізм. Будь-які регулярні фізичні навантаження сприяють спалюванню зайвих жирів та потрібні для метаболізму.
  4. Вживайте багато води, оскільки вона пригнічує апетит та допомагає метаболізму перероблювати вже відкладені жири. Також холодні напої нормалізують водний обмін.
  5. Повноцінний сон. Під час сну організм виробляє гормон росту, який прискорює обмін речовин та спалює калорії. Краще прокидатися раніше, оскільки процеси обміну найактивніші до полудня.

Дієтичні добавки Амріта для правильного обміну речовин

Ліки для правильного обміну речовин

Для прискорення або відновлення обміну речовин асортимент медикаментів та фітопродуктів дуже широкий. Виробники пропонують багато різних форм випуску медпрепаратів та різноманітний склад. Тому якщо не вдається самостійно налагодити процеси відновлення метаболізму, можна звернутись за консультацією до лікаря і відновити процеси шляхом вживання ліків.

Експертами компанії Амріта було розроблено формули для правильного обміну речовин «Інулін Баланс + Zn і Se» та «Тирозин Актив баланс + ашваганда». Фітопродукт «Інулін Баланс + Zn і Se» сприяє нормалізації рівня цукру в крові та покращенню показників вуглеводного обміну, позитивно впливає на шлунок та підшлункову залозу, а також насичує клітини енергією. Дієтична добавка «Тирозин Актив баланс + ашваганда» - збалансований комплекс, що нормалізує роботу щитовидної залози та покращує її функції. Також для підтримки щитовидної залози розроблено фітопродукт «Фітойод Баланс», який ефективно підтримує обмін йоду в організмі, завдяки наявності селену та цинку, а також гармонізує функції щитовидної залози та регулює гормональний баланс.

Дотримуйтесь простих порад, будьте активними та більше бувайте під сонячними променями й ваш метаболізм працюватиме як годинник!