Незабаром Новий рік, а значить — новорічні корпоративи, подорожі в теплі країни, святковий настрій, зустрічі з друзями... І традиційно болюче питання для багатьох жінок — «Як схуднути до Нового року?».

Та якщо ви хочете привести себе в форму за допомогою виснажливих дієт — марно витрачаєте час. Різноманітні голодування вже давно довели свою неефективність. Нині в моді — правильне схуднення, яке включає в себе три важливі складові: повноцінний раціон, позитивні емоції та помірні фізичні навантаження. Іншими словами, якщо ви хочете скинути зайві кілограми, потрібно почати вести здоровий спосіб життя, а не виснажувати себе безплідними дієтами.

Як же наблизити тіло до бажаних параметрів, якщо до Нового року залишилося усього 1,5 місяця? Дотримуючись наших порад, ви обов'язково досягнете поставленої мети.

Правила корисного харчування

Грамотно підібраний раціон — основний компонент ПС (правильного схуднення). Якщо ви вирішили зайнятися своєю фігурою і до Нового року бажаєте порадувати себе красивими формами, рекомендуємо прямо зараз почати змінювати свої харчові звички. Важливо зрозуміти, що схуднення — це приємний бонус правильного режиму життєдіяльності. Налагодивши раціон та якість харчування, ваш організм почне активно перебудовуватися під нові умови. Наберіться терпіння і намагайтеся не сходити з обраного курсу.

1. Їжте часто, але мало

Переїдання погано позначається не лише на фігурі. Воно погіршує травлення і уповільнює метаболізм. Привчіть себе їсти невеликими порціями 5-6 разів на день. Розбавте триразове харчування легкими перекусами: бранчем між сніданком і обідом, полуденком — між обідом і вечерею та невеликим перекусом не менше ніж за 2 години до сну.

Фрукти, сантиментр, гантеля і еко-календар

2. Перегляньте свій раціон

У раціоні ПС повинні бути цільнозернові каші, нежирне м'ясо і риба, свіжі овочі, фрукти, кисломолочні продукти. Водночас правильно поєднуйте страви між собою. Наприклад: білок + овочі + фрукт або: повільні вуглеводи (цільнозернові каші, овочі чи фрукти в сирому вигляді) + овочі + кисломолочні продукти. Не потрібно повністю позбавляти себе радощів життя. Якщо вам захотілося з'їсти десерт, додайте його у денне меню. Але не захоплюйтеся солодощами, а намагайтеся бавити себе ними задовго до сну.

3. Подбайте про правильне перекус

Здоровий перекус повинен бути корисним. Це продукти з високим вмістом білка і клітковини. Вони не шкодять фігурі, а надовго насичують організм енергією і поліпшують травлення. Відмінними варіантами перекусів можуть бути:

- горіхи. Вони багаті калієм, магнієм, фосфором, вітамінами Е і групи В, покращують роботу мозку, нервової системи. Однак будьте обережними з порціями: через калорійність за один раз можна з'їсти не більше 10 г горіхів.

- фрукти, ягоди, овочі в різному вигляді. За складом клітковини фруктам і овочам немає рівних. Але якщо ви вирішили схуднути, не захоплюйтеся фруктами, в яких багато цукру (так, фруктоза — це цукор): бананами, хурмою, виноградом, інжиром, манго та ін. Краще налягайте на полуницю, цитрусові або кавун. Якщо не любите фрукти і овочі в цілому вигляді, спробуйте ягідно-фруктові або овочеві смузі.

- цільнозернові хлібці. Виготовляються не з борошна, а зі спресованих злаків. Завдяки великій кількості клітковини і вітамінам групи В хлібці позитивно впливають на обмінні процеси і нервову систему. Але пам'ятайте, що 100 г хлібців містять близько 300 калорій.

- кисломолочні продукти. Зупиніть свій вибір на низькокалорійному йогурті, ряжанці, кефірі, бажано без цукру у складі. Не варто купувати глазуровані сирки та різні «сирні» десерти, в яких містяться один цукор і рослинні жири під виглядом молочних.

- енергетичні батончики — відмінна альтернатива солодощам. Зазвичай вони бувають злаковими, протеїновими, фруктовими та горіхово-фруктовими. У злакові часто додають різні пластівці, які не приносять організму багато користі, а горіхово-фруктові — в ідеалі містять суміші горіхів і сушених фруктів.

4. Здоров'я і самопочуття

Який сенс правильного харчування, якщо ви постійно відчуваєте себе пригніченими. Зовсім не означає, що стрес можна заїдати шоколадними плитками та еклерами. Навпаки, потрібно з'ясувати, чому у вас присутні дратівливість і поганий настрій. Іноді причина переїдання і, як наслідок, надмірної ваги криється в наявності проблеми, яка виснажує вас.

Не забувайте і про фізичне здоров'я. Часто випадає волосся, ламкі нігті, суха або жирна шкіра, тьмяний колір обличчя або хронічна втома? Можливо, справа в нестачі корисних речовин або у надмірному накопиченні шкідливих. Щоб швидко заповнити дефіцит, приймайте дієтичні добавки від «Амріта»: «Детокс Систем», «Мульти Баланс», «Імун Баланс», «Б'юті Баланс» тощо. Вони не лише поліпшать ваш зовнішній вигляд і наповнять організм необхідними нутрієнтами, але і піднімуть настрій.

5. Фізична активність — кращий друг красивої фігури

Незважаючи на те, що харчування відіграє ключову роль у схудненні, нехтувати фізичними вправами не варто. Бажано дотримуватися балансу і регулярності — займатися не заради спорту, а в задоволення. Для цього оберіть той вид тренувань, який підходить саме вам. Це може бути біг, теніс, плавання, танці, заняття в фітнес-клубах тощо. Безпрограшний спосіб тримати себе у формі — кожен день проходити 10 000 кроків.

Тепер ви знаєте, як запустити процес схуднення до Нового року. А щоб вас не покидала сила воля і позитивний настрій — частіше заходьте на наш сайт. Вживайте тільки натуральні продукти для здоров'я та краси — і ваше відображення в дзеркалі радуватиме вас кожен день!