Літо – час моря, пляжу та сонця, а красива бронзова засмага личить абсолютно всім.

Мрієте провести час на теплому пісочку і похвалитися подругам ідеально-літнім відтінком шкіри? Не забудьте про запобіжні заходи та турботу про шкіру до, під час і після засмаги.

Ось 10 правил, завдяки виконанню яких, ви отримаєте гарний, рівний загар без шкоди для шкіри.

1. Враховуйте свій фототип.

Фототип – це ступінь чутливості шкіри до UF-випромінювання, він визначає вибір відповідної косметики та час, безпечний для знаходження на сонці.

1 Фототип (Кельтський) – найсвітліша, ніжно рожева шкіра, блакитні очі, веснянки, руде або світле волосся. Шкіра не засмагає, дуже швидко отримує сонячні опіки, від засмаги за можливістю краще відмовитися, шкіра потребує максимального захисту від сонця.

2 Фототип (світлий європейський, нордичний) – шкіра дуже світла, світло-каштанові, русяве або руде волосся, блакитні, зелені або сірі очі. Люди цього фототипу можуть отримати дуже легку, світлу засмагу, їхня шкіра обгоряє легко і потребує максимального захисту.

3 Фототип (темний європейський) – шкіра світла, середнього тону, сонячні опіки отримує рідко, загар рівномірний, часто бронзового відтінку, шкіра потребує захисту середнього рівня.

4 Фототип (середземноморський) – шкіра смаглява, без веснянок, темні очі та темне волосся. Люди цього типу легко засмагають, ризик отримати сонячні опіки – мінімальний.

5 Фототип (індонезійська) – шкіра дуже смаглява, очі та волосся темне, люди цього фототипу швидко загоряють і не отримують сонячних опіків.

Визначивши свій фототип, ви легко оберете косметику для засмаги, а також сплануєте час засмаги та інші нюанси відпочинку на пляжі.

2. Засмагайте поступово

Не прагніть отримати ідеальний загар в перший день відпустки. Організму потрібно звикнути до сонця та високих температур. Засмагайте щодня та поступово збільшуйте час перебування на пляжі.

3. Перед відвідуванням пляжу не користуйтеся духами та туалетною водою

Ароматичні компоненти та хімічні сполуки, що містяться в парфумерії, на сонці викликають небажану пігментацію шкіри.

4. Не переїдайте до і після походу на пляж

Переїдання в купі зі спекою та надлишком UF-променів – серйозне навантаження на організм, який намагається адаптуватися до нових умов.

5. Використовуйте сонцезахисний крем

Обов'язково користуйтеся сонцезахисним кремом з фактором захисту SPF залежно від вашого фототипу. Наносіть крем після кожного купання.

6. Беріть з собою пляжний одяг

Легке парео і капелюх з широкими полями захистять вашу шкіру від сонячних опіків і дозволять перебувати на пляжі довше.

Дівчина з парео на пляжі.

7. Полудень – час тіні

Не засмагайте у пору, коли сонячні промені особливо агресивні. Кращий час для засмаги – з 8:00 до 10:00 і після 16:00.

8. Відпочинок біля води = додатковий захист

Вода взаємодіє з сонцем як дзеркало – відбиває промені та підсилює їхню потужність, тому біля води ризик отримати опіки набагато вище.

9. Повернулися з пляжу – зволожте шкіру

Після повернення з пляжу прийміть душ і нанесіть на шкіру зволожувальний крем для тіла, це допоможе уникнути відчуття стягнутості, сухості шкіри та передчасної появи зморшок.

10. Сонячні опіки обробляйте спеціальними засобами

Крем для шкіри Арнізін і Мультіспрей для тіла від Амріта.

Не варто сподіватися на сметану або кефір. Якщо уникнути сонячних опіків не вдалося – скористайтеся спеціальними засобами, які нададуть знеболювальний ефект, допоможуть відновити шкіру і не дадуть розвинутися запаленню.

Крем для шкіри Арнізін від Амріта – це швидка допомога при сонячних опіках і інших пошкодженнях шкіри. Завдяки натуральним оліям обліпихи, календули та D-пантенолу в складі, Арнізін швидко знеболить, заспокоїть і відновить пошкоджену шкіру.

Мультиспрей для тіла Amrita Guard загоює та прискорює регенерацію клітин шкіри, надає охолоджувальний ефект і відмінно знеболює. Завдяки зручному пакунку, спрей прекрасно підходить для подорожей.

Купуйте засоби для шкіри Амріта, насолоджуйтеся засмагою та збережіть здоров'я та красу шкіри навіть в найспекотніший літній день!