Їдете ви на море, проводите спекотні дні в місті або насолоджуєтеся пікніками на природі у вихідні – влітку шкірі потрібно приділяти особливу увагу. Для людей з першим і другим фототипами шкіри сонцезахисний крем з високим ступенем захисту – обов'язковий продукт на кожен літній день. Водночас люди, які звикли засмагати, часто нехтують засобами захисту та отримують сонячні опіки різного ступеня. Додайте сюди ризики подряпатися або порізатися в поході, бути покусаними комарами на пікніку, і ви зрозумієте: в аптечці має бути універсальний засіб для захисту шкіри.

Сонячні опіки: що робити, якщо обгоріли

Отже, повернувшись з пляжу або з прогулянки, ви відчуваєте нездужання, а відкриті ділянки шкіри почервоніли та болять. Ви отримали сонячний опік.

Що робити?

  1. Перше, що варто зробити – піти в тінь, в приміщення – сховатися від сонця.
  2. Потім потрібно охолодити шкіру – накладіть на запалені ділянки прохолодний компрес із зеленим чаєм або простий чистою водою. Важливо, щоб контраст температур не був сильним.
  3. Нанести на шкіру зволожуючу мазь з пантенолом – вона знеболить і допоможе шкірі швидше відновитися.

Чого робити не можна?

  1. Ні в якому разі не мийте обгорілі ділянки з милом – мило видалить верхній шар епідермісу, і запалена шкіра залишиться без захисту.
  2. Не наносьте на шкіру олію від засмаги – це не засіб від опіків!
  3. Не використовуйте мазі та креми з лідокаїном, вазеліном і бензокаїном.

Якщо у вас піднялася температура, болить і паморочиться голова, з'явилася сухість у роті та блювота – відразу ж зверніться до лікаря. Ці симптоми свідчать про важкий ступінь опіку.

Дівчина загоряє на пляжі з книгою в руках

Порізи та садна на природі: що повинен знати кожен турист

Від порізів, подряпин і садна під час відпочинку на природі не застрахований ніхто. І саме на природі важливо вчасно і правильно обробити пошкодження шкіри, щоб не допустити запалення і зараження рани.

Садно – це механічне пошкодження верхніх шарів шкіри. При саднах може виступити кров, при капілярній кровотечі допоможе обробка перекисом водню. Якщо садно глибока і виділяється кров, потрібно нанести спеціальну мазь і накрити її тугою пов'язкою.

Невеликий поріз досить промити чистою (бажано кип'яченою) водою, обробити антисептиком і наклеїти лейкопластир і захисну пов'язку. Йодом обробляйте тільки краї ранки.

Відкриті садна і порізи заживають швидше, але на природі ви ризикуєте занести в ранку бруд і бактерії, тому чиста пов'язка обов'язкова.

Якщо довжина порізу понад 2 см, рана глибока, а її краї розійшлися – доведеться звернутися до лікаря і накласти шви.

Хлопець з дівчиною йдуть в похід

Укуси комах: коли варто турбуватися

Поодинокі укуси болючі, але не несуть серйозної загрози здоров'ю, якщо ви не схильні до алергії. Особливо остерігайтеся укусів в обличчя, губи, шию, оскільки вони можуть викликати сильний біль і дуже сильний набряк. Якщо в ранці залишилося жало комахи, його потрібно акуратно витягнути та обробити ранку водно-спиртовим розчином або антисептиком.

Прикладіть до місця укусу спеціальний охолоджуючий пакет або, якщо є така можливість, лід. Холод зніме біль і, шляхом звуження судин, запобігає подальшого поширення алергену і токсинів від вогнища до інших ділянок.

Крем з антисептичним ефектом допоможе зняти запалення, свербіж та почервоніння в місці укусу, захистити від поширення інфекції.

Вулик з бджолами

Універсальний засіб для захисту шкіри існує?

Засіб від різних видів ушкоджень шкіри не просто існує, він є і повинен бути в кожній сімейній аптечці.

Крем для шкіри «Арнізин» від Амріта з D-пантенолом, надкритичними екстрактами календули та обліпихи та ефірною олією лаванди:

  • прискорює регенерацію клітин шкіри та процес загоєння;
  • має протизапальну і бактерицидну дії;
  • знеболює;
  • зменшує почервоніння і свербіння в місці пошкодження;
  • запобігає розвитку вторинної інфекції.

Арнізин для шкіри від Амріта

Крем для шкіри «Арнізин» допоможе і при сонячних опіках, і при неглибоких порізах і саднах, і при укусах комах.

Купуйте універсальний засіб першої допомоги від Амріта, і насолоджуйтеся літнім відпочинком наповну!