«Для того, щоб насолодитися шикарними пейзажами, не обов'язково збирати цілу експедицію, досить кинути в сумку пару сандвічів і ...» – так думає багато хто, поки не зіткнуться з підводними каміннями літнього сімейного відпочинку на природі.

Великий туристичний рюкзак і купи екіпіровки вам і правда навряд чи стануть в пригоді, але продумати меню, гардероб, розваги та заходи безпеки доведеться. Щоб пікнік вдався, необхідно лише дотримуватися гайду від Амріта!

  1. Складіть меню

Відмовтеся від швидкопсувних продуктів: салати з майонезом, м'ясні страви, свіжа риба можуть бути на пікніку тільки якщо у вас є сумка-холодильник. За пару годин в пробці під палючим сонцем швидкопсувні продукти скоріш за все перетворяться в смердючу і небезпечну для здоров'я речовину.

Візьміть їжу, яку легко транспортувати. Великі страви розбийте на порції та розкладіть в контейнери, також в щільний контейнер покладіть м'які фрукти та ягоди. Ідеальний варіант для пікніка – сандвічі, тортильї або звичні з дитинства бутерброди. Овочі, фрукти та ягоди помийте заздалегідь.

Улюблені напої та вода. У спекотний день на природі пити хочеться частіше, ніж удома, тому візьміть достатню кількість улюблених напоїв. Крім соків і газованої води обов'язково візьміть просту питну воду з запасом. По-перше, солодкі напої погано втамовують спрагу, по-друге, вода може стати в пригоді для миття фруктів і овочів, посуду і рук.

Не забудьте вологі та сухі серветки, а також пакети для сміття.

  1. Продумайте гардероб

Вирішіть, як довго ви плануєте перебувати на пікніку. Для виїзду за місто на пару годин досить просто одягнутися по погоді. Однак, якщо ви плануєте виїзд на цілий день, варто врахувати, що до вечора може похолодати – покладіть в сумку легку куртку. Взуття має бути зручним. Обов'язково візьміть головний убір і окуляри для захисту від сонця. Для рухливих діток краще взяти додатковий одяг.

Молодь грає в бадмінтон

  1. Розваги

Сімейний пікнік – це не тільки їжа. Важливо, щоб кожен член сім'ї отримав задоволення від виїзду на природу, відпочив і від душі повеселився. Не забудьте взяти спортивний інвентар та настільні ігри.

  1. Набір «першої допомоги»

Настирливі комахи, сонячні опіки, випадкові травми або розлад шлунку можуть зіпсувати будь-який пікнік. Для комфортного відпочинку важливо підстрахуватися – допоможе в цьому «набір першої допомоги»:

  • крем або спрей від комах широкої дії: від комарів, мошок і кліщів;
  • крем або спрей для захисту від сонця з відповідним рівнем SPF;

Мультіспрей, Мікотон і Арнізін для шкіри від Амріта

  • сорбент для екстреної допомоги при отруєннях. Комплексний сорбент «Мікотон» від Амріта швидко та ефективно усуває інтоксикацію організму. Засіб сприяє відновленню травних функцій, підвищує опірність організму до токсинів і забезпечує дбайливий детокс;
  • універсальний засіб для загоєння пошкоджень шкіри. Подряпини, садна і порізи на пікніку – не рідкість. Візьміть з собою крем для шкіри «Арнізин» або мультиспрей для тіла Амріта Guard. Крем «Арнізин» знеболить та зніме запалення при порізах і опіках, а мультиспрей G21 прискорить загоєння шкіри, допоможе зняти почервоніння та запалення після укусів комах.

Купуйте засоби першої допомоги від Амріта, і будьте впевнені – ніщо не зіпсує ваш сімейний літній відпочинок!