Літні канікули добігають кінця, а це значить – зовсім скоро навантаження на наш мозок значно зростуть. Навчання, нові робочі задачі, контроль шкільних успіхів дітей – одразу після відпустки все це може стати джерелом серйозного стресу, і у будь-якому випадку потребує багато енергії та концентрації. Як змусити мозок повернутися в режим підвищеної активності?

Для ефективної роботи мозку важливі не тільки інтелектуальні тренування, фізична активність, повноцінний сон і свіже повітря, але і збалансоване харчування. Нестача вітамінів і мінералів та стреси можуть викликати проблеми з пам'яттю, неуважність і хронічну втому. Щоб цього уникнути, потрібно збалансувати свій звичний раціон.

Продукти, що допоможуть мозку працювати на 100%

У середньому людина використовує свій мозок на 90% або трохи більше. Є розхожий міф, який стверджує про 5-10%, але ця інформація спростована науковцями. Ось продукти, вживання яких сприяє якісній та активній роботі мозку:

Цільнозернові продукти.

Найкращої продуктивності можна домогтися, додавши до свого раціону цільнозернові продукти з низьким глікемічним індексом. Це паста з твердих сортів борошна, цільнозернові хлібці, бурий рис, який до того ж гарно поєднується з овочами.

Жирні види риби.

Жирні кислоти омега-3 дуже корисні для мозку, але вони не виробляються людським організмом і можуть бути отримані лише з певних продуктів. Вони містяться в жирній морській рибі, морепродуктах, лляній олії, гарбузовому насінні, волоських горіхах і соєвих бобах.

Продукти, які містять риб'ячий жир

Томати.

Томати містять лікопен. Він захищає клітини мозку від пошкодження вільними радикалами, які можуть привести до розвитку деменції та хвороби Альцгеймера.

Горіхи.

Вітамін E запобігає спаду когнітивних здібностей та погіршенню пам'яті. Він міститься в мигдальних горіхах, фундуку, арахісі, фісташках, волоських горіхах, а також в спаржі, оливках, насінні та яйцях.

Гарбузове насіння.

Невеликої жменьки гарбузового насіння досить для заповнення денної норми цинку, необхідного для поліпшення пам'яті та мозкової активності. Також забезпечити мозок цинком та заощадити час вам допоможе клітковина гарбузового насіння – харчова добавка, збагачена вітамінами та мінералами.

Яйця.

Особливу роль у функціонуванні мозку грає холін, який міститься в яйцях. Він допомагає поліпшити концентрацію уваги, а також здатність нейронів проводити нервові імпульси. До речі, чи знали ви, що мозок людини постійно генерує електрику, якої достатньо, щоб змусити світитися звичайну електричну лампу?

Вітамінні комплекси.

Якщо в раціоні бракує певних продуктів або у вас просто немає часу збирати цілий гастрономічний пазл, то варто задуматися про мультивітамінні та мінеральні комплекси. Підтримати мозок та зробити перехід в режим підвищеної розумової активності легким вам допоможе дієтична добавка «Магній АКТИВ Баланс + елеутерокок» від Амріта.

«Смарт Баланс» з цитратом магнію, гінкго білоба та елеутерококом:

  • покращує концентрацію уваги та здатність до навчання;
  • покращує швидкість та якість розумових процесів;
  • підвищує працездатність та зміцнює захисні сили організму;
  • допомагає впоратися з підвищеними психоемоційними навантаженнями та стресом.

«Магній АКТИВ Баланс + елеутерокок» стане надійним помічником школярам старших класів та студентам; вчителям та викладачам; батькам, які активно допомагають своїм дітям у навчанні та всім, чия діяльність пов’язана з підвищеними розумовими та психоемоційними навантаженнями.

Купуйте вітамінний комплекс «Магній АКТИВ Баланс + елеутерокок» від Амріта – з ним ваш мозок легко та спокійно вирішить найскладніші завдання навіть після тривалої відпустки!