Мозок – це процесор нашого організму. Він акумулює та обробляє сигнали зовнішнього світу і «керує» усіма нашими реакціями та діями. Мозок – найменш вивчений орган. З розвитком медицини вчені дізнаються про його нові функції та нюанси роботи. Але вже відомо і доведено: мозок, як і багато інших органів, можна натренувати та «прокачати» – підвищити його працездатність, витривалість, і відкрити для себе нові можливості.

У комплексу вправ для розвитку надважливого органу є спеціальна назва – «нейробіка», і виконання цих вправ допоможе тримати мозок у тонусі навіть в похилому віці. Під час такої «гімнастики» мозок виробляє нейротропін – речовину, що стимулює утворення нових нервових клітин і зв'язків між ними.

Ось кілька нескладних і цікавих завдань:

  1. Запропонуйте мозку нові запахи.

    Аромати ефірних олій або екзотичних фруктів розвивають нюх, а це почуття прямо пов'язане з відділами мозку, що відповідають за емоції.
  2. Читайте нову літературу, не пов'язану з вашими основними інтересами та роботою.

    Розширюйте ширину спектра знань. При цьому не обов'язково заглиблюватися у вивчення теми: захоплюєтеся мистецтвом і знаєте про нього майже все – почитайте про спорт, цікавитеся гаджетами – почитайте про квітникарство.
  3. Читайте вголос, слухайте, як вам читають вголос.

    Під час виголошення тексту і в процесі сприйняття нової інформації на слух залучаються нові нейронні ланцюжки, які відпочивають, коли ми не використовуємо усне мовлення.
  4. Не давайте мозку «зависнути» під час очікування.

    У заторі або в черзі розгадуйте головоломки в телефоні, згадуйте твори улюблених письменників і поетів, вивчайте деталі пейзажу або інтер'єру – не давайте мозку занудьгувати. Якщо обставини дозволяють – робіть вправи на пам'ять і концентрацію. Одне з них – різнокольоровий текст. Ви бачите слова, написані різними кольорами. Почніть називати вголос колір, яким написано слово. Після закінчення – повторіть у зворотному порядку.Розминка для мозку ріхнокольоровий текстЗа наше сприйняття тексту і кольору відповідають різні півкулі головного мозку, спробуйте активізувати обидві.
  5. Використовуйте нові слова.

    Спробуйте обмірковувати або описувати звичні процеси новими словами. Формулюйте думки, уникаючи звичної вам лексики та штампів.
  6. Виконуйте звичні дії недомінантною рукою.

    Ще одна вправа на розвиток обох півкуль мозку. Якщо ви правша, спробуйте почистити зуби, зачесатися, нанести макіяж або використовувати комп'ютерну мишу лівою рукою. Потренуйте навички синхронного письма.
  7. Готуйте звичні страви за авторськими рецептами.

    Навіть просту пасту можна приготувати незвично. Пробуйте нові інгредієнти, готуйте нові соуси – експериментуйте зі смаковими відчуттями.

Висока працездатність і відмінна пам'ять з помічниками від Амріта

Підвищити концентрацію і працездатність, зберегти та поліпшити пам'ять допоможуть не тільки вправи. Експерти Амріта розробили спеціальні натуральні добавки для поліпшення роботи мозку, регулярний прийом яких закріпить і поліпшить результати ваших зусиль.

Комплекс «Магній Актив Баланс + елеутерокок» це формула активації розумової працездатності та нормалізації психоемоційного стану. Екстракт елеутерококу у складі продукту знижує стомлюваність, додає енергії та стимулює центральну нервову систему. А гліцин регулює метаболічні процеси в центральній нервовій системі та зменшує психоемоційне напруження, підвищує розумову працездатність й поліпшує настрій.

Дієтична добавка «Омега 3 формула» – це незамінні кожному поліненасичені жирні кислоти омега-3 в капсулах. Щоденний прийом всього 1 капсули біодобавки покращує емоційний стан, підвищує працездатність і стресостійкість, сприяє поліпшенню концентрації уваги та пам'яті.

Біологічно активна добавка «Гінкго Білоба» стимулює мозкову активність, нормалізує тиск, допомагає справлятися зі стресом. Крім того, екстракт гінкго білоба – це найсильніший природний антиоксидант, він насичує клітини мозку киснем і уповільнює процеси старіння.

Купуйте продукти для поліпшення роботи мозку і відкривайте нові можливості разом з Амріта!