Шовковисті й здорові локони завжди були важливим елементом привабливості. Сьогодні існує безліч продуктів і процедур для волосся, а в індустрії краси турбота про їхнє здоров'я займає окремий сегмент. При цьому дорогі салонні процедури далеко не завжди ефективніше домашніх масок і бальзамів, головне – підібрати кращі складові догляду в домашніх умовах.

Які вітаміни потрібні для росту і зміцнення волосся

Густа шевелюра неможлива без активного живлення волосся та шкіри голови, тому для здоров'я локонів так важливі вітаміни. Список популярних мікронутрієнтів великий, як безпомилково вибирати те, що буде ефективно і корисно саме для вас?

Вітаміни групи B

Вітаміни групи В – головні компоненти в турботі про локони.

Вітаміни В2, В5, В6, В8, В9 і В12 відповідають за ріст волосся, від їхньої кількості в організмі залежить, наскільки волосяні цибулини будуть міцними, а пасма густими.

Вітамін В8 або біотин підтримує ліпідний баланс шкіри голови та протистоїть появі лупи й посічених кінчиків.

Вітамін В12 насичує волосся киснем, В9 протистоїть передчасній появі сивини, а В2 бореться з ламкістю й запобігає їхньому надмірному випаданню.

Вітамін А

Вітамін А або ретинол доктори вважають важливим будівельним матеріалом для волосся, шкіри та нігтів.

  • він посилює опірність організму до негативних зовнішніх чинників;
  • бере участь в синтезі колагену, який запобігає випаданню волосся та стимулює його зростання;
  • відновлює пошкоджені та посічені кінчики;
  • протистоїть надмірній жирності шкіри голови.

Вітамін Е

Один з кращих антиоксидантів. Якщо організму не вистачає цього елемента, волосся випадає й втрачає здоровий блиск.

  • він стимулює оновлення клітин шкіри та волосся;
  • загоює мікропошкодження та насичує клітини киснем;
  • бореться з сухістю шкіри голови;
  • зміцнює, надає локонам м'якість і запобігає випаданню.

Дівчина біля вазона

Омега 3

Вживання омега-3 комплексу допомагає проти випадання та для швидкого росту волосся. Омега 3, вітаміни для волосся та відмова від агресивних укладок знімають запалення фолікул, яке може привести до випадання, сприяють ущільненню волоса і збільшення його діаметра. Також омега-3 вважаються одним з кращих засобів проти сухості й свербіння шкіри. Якщо немає індивідуальної чутливості, його можна пити навіть дітям.

Мідь

Дефіцит міді трапляється у людей набагато рідше, ніж дефіцит цинку і заліза, але це не означає, що можна ставитися до нього без належної уваги. Мідь бере участь в кровотворенні та формуванні кісткової тканини, що безпосередньо пов'язано з міцністю локонів. Також цей мінерал бере участь в синтезі меланіну, а значить – протистоїть ранній сивині.

Цинк

Якщо організму не вистачає цинку, шампуні та маски не допоможуть. Потрібно починати пити препарат цинку. Він допоможе запобігти втраті білка тканинами, а втрата білка – це сухість шкіри та ламкість волосся. Цинк надає регенерувальний ефект, бере участь в синтезі колагену і є антиоксидантом. Особливо важливо заповнювати норму цинку після вагітності.

Вітамін С

Відповідає за засвоєння організмом заліза, не випадково одна з ознак залізодефіциту та анемії – випадання волосся. Він також зміцнює судини, в тому числі – капіляри шкіри голови, що позитивно впливає на живлення фолікул.

Протеїн

Найдрібніші складові волоса – це білкові волокна, які руйнуються під впливом температур і хімічних засобів для укладки. Протеїн для пошкоджених пасом – швидка допомога. Протеїн в шампунях, кондиціонерах, масках і захисних спреях поступово відновлює структуру, повертає локонам гладкість.

Біотин

Біотин або вітамін В7 бере участь в жировому обміні шкіри. Якщо біотину не вистачає, шкірне сало починає продукуватися активніше. В результаті шкіра лущиться, стає схильною до акне, а волосся втрачає привабливість і стають тонкими. Вживання продуктів або дієтичної добавки з біотином допоможе уникнути цих проблем. Продукт «Хром Біотин Баланс» від Amrita має неповторну формулу, яка включає легкозасвоюваний хром та біотин, доповнену метаболічним комплексом із кориці та гвоздики. Продукт стимулює кровообіг та процес регенерації клітин, поліпшує тканинну структуру шкіри, сприяє відновленню здоров'я волосся та зміцненню нігтьової пластини.

Дівчина наносить олію на кінчики волосся

Як використовувати вітаміни для волосся

Застосування корисних мікронутрієнтів різноманітне, обирайте, який спосіб підходить саме вам:

Вітамін для волосся в ампулах

В аптеках представлений великий вибір мікронутрієнтів в ампулах. Вітамін Е, нікотинову кислоту (В3 і РР) можна втирати в шкіру голови, це прекрасний засіб для зміцнення коренів.

Шампунь

Відмінне рішення для щоденного насичення волосся та шкіри корисними речовинами. Обирайте вітамінізований шампунь на натуральній основі або додайте в продукт пару крапель вітамінів безпосередньо перед миттям голови.

Маски

Натуральні бази домашніх масок обирайте залежно від проблемності, довжини та типу волосся, типу шкіри голови. Додавайте в маску вітаміни та натуральні олії.

Олії

Про реп'яхову, кокосову, лляну та арганову олію є маса позитивних відгуків, їх та інші масла можна додавати до масок і бальзамів або наносити як самостійний засіб.

Як вживати вітаміни для волосся

Вирішили підтримати красу додатково та обрати комплексні дієтичні продукти? Уважно читайте інструкцію, у різних виробників дозування може відрізнятися. Комплекс для краси волосся, шкіри та нігтів «Б'юті Баланс» від Amrita рекомендовано вживати по 1 капсулі 1 раз на день, під час або після вживання їжі.

Чи можна змішувати вітаміни b1, b6, b12 для волосся

Змішувати вітамін В1, вітамін В6 і В12 в косметичних засобах не рекомендується. Дотримуйтеся правила: один косметичний продукт – 1 ампула або капсула.

Пам'ятайте, що для краси перш за все необхідно нормалізувати раціон. Що стосується вживання їжі, багатої даними мікронутрієнтами – проблеми немає, з харчовими продуктами вони добре засвоюються.

Не знаєте, як обрати вітаміни? Хороші та недорогі продукти для краси волосся ви можете замовити на нашому сайті. Купуйте вітаміни Amrita за доступною ціною! Доставка здійснюється по всій Україні!