Гарне, доглянуте волосся, яке повіває вітер, надає жінці особливий шарм і привабливість. Але після сезону шапок вони стають тонкими, ламкими і сухими, а то й зовсім починають випадати. Як доглядати за волоссям навесні та чим харчуватися, щоб повернути їм здоровий блиск, силу й красу? Ми зібрали для вас поради від найкращих експертів та лікарів!

Що потрібно волоссю навесні?

Догляд за волоссям після зими вимагає терпіння і чимало зусиль, але чого не зробиш заради краси та здоров'я локонів? Після усіх зимових випробувань сухе, втомлене волосся можна порівняти із знесиленою рослиною, яку давно не поливали і не підживлювали. Різкі перепади температур, сухе повітря у приміщеннях, а також нестача вітамінів, викликають сухість, тьмяність і ламкість. Навесні також можна відзначити проблему посічених кінчиків та випадіння волосся.

Посічені кінчики говорять про недостатнє зволоження волосся, а також про нестачу нутрієнтів і жирних кислот в організмі. А проблема випадіння часто пов'язана із нестачею ретинолу, кальцію, магнію, заліза та вітамінів групи B. Тому догляд за волоссям навесні передбачає не тільки зовнішній догляд, а й вживання вітамінів і мінералів. Підживлюйте волосся зсередини! Рекомендуємо пропивати курсами риб'ячий жир «Омега-3 формула», а також найкращі вітаміни для краси і здоров'я волосся, шкіри та нігтів «Б'юті Баланс».

Шампунь і Бальзам-маска Амріта

Чому натуральний шампунь?

Перший і основний етап догляду – це очищення волосся і шкіри голови. Проте варто зазначити, що головне завдання при очищенні навесні – не пересушити волосся і шкіру голови. Силіконові шампуні з агресивним хімічним складом краще замінити на живильні, зволожуючі засоби із делікатною, натуральною формулою, – вважає продакт-менеджер ГК «Амріта» Ірина Будзінська:

«Ні для кого не секрет, що засоби для догляду за обличчям потрібно обирати із врахуванням особливостей і стану шкіри. Волосся – не виняток. Вплив високої температури і сухого повітря, часте миття, фарбування, сушіння феном, випрямлення ... Навіть якщо ви оберігаєте волосся від усього цього, вони потребують ніжного догляду.

М'яке миття теплою водою та правильним шампунем збереже природний блиск і сяючий зовнішній вигляд вашого волосся. Активні натуральні компоненти будуть сприяти зміцненню та відновленню волосся. А використання шампунів без шкідливих компонентів (SLS, SLES, парабенів, силіконів та мінеральних олій) збереже здоров'я і попередить розвиток захворювань».

Використовуйте натуральні, м’які шампуні без силіконів, SLS і SLES – спробуйте фітошампунь «Віта Актив» на основі вітамінів Е, В3, С, В6, В5, РР і комплексу рослинних екстрактів.

Для шовковистих локонів: зволоження та живлення

Щоб зволожити і відновити втомлене, сухе і ламке волосся, важливо підібрати якісний бальзам та маску. Звертайте увагу на склад. Він має бути максимально натуральним, включати гіалуронову кислоту, натуральні олії, екстракти рослин, сечовину, кератин, мед, яєчний екстракт.

Ці речовини ефективно відновлюють волосся, усувають ламкість, сухість та пошкодження, а також зміцнюють локони по всій довжині, що дуже важливо при випадінні. Натуральна бальзам-маска «Віта Актив», збагачена муцином равлика, ретинолом і екстрактом кокоса, інтенсивно живить та відновлює волосся. Ефективно зміцнює цибулини, запобігаючи випадіння волосся.

Дівчина розчісує красиве довге волосся після водних процедур

Гарне волосся навесні: стежимо за харчуванням

Для відновлення, зміцнення і здоров'я волосся важливу роль відіграє харчування. Експерт рекомендує вживати такі натуральні продукти:

  1. Жирну морську рибу (скумбрію, лосось, палтус). Вона багата омега-3 жирними кислотами, білком, вітаміном В12, які вкрай необхідні волоссю і шкірі голови.
  2. Кисломолочні продукти (кефір, йогурт, сир, кисле молоко), збагачені кальцієм, білком, що важливо для росту та зміцнення волосся.
  3. Яйця – потужне джерело біотину, білка, вітаміну В12.
  4. Горіхи. Особливо корисні кеш’ю та мигдаль. Вони містять селен, цинк, лінолеву кислоту, цинк, які необхідні волоссю.
  5. Бобові, цільнозерновий хліб, нешліфовані крупи – містять вітаміни групи В, цинк, залізо.
  6. Нерафіновані рослинні олії. Особливо корисна оливкова, конопляна, кунжутна. Вони покращують структуру волосся і надають їм здоровий вигляд.
  7. Сезонні овочі, фрукти, зелень – джерела вітаміну С та цілого набору інших вітамінів і мікроелементів, які живлять і зміцнюють волосся.

Здорове, доглянуте і гарне волосся – це не лише спадковість від мами чи бабусі, але й щоденний догляд за допомогою якісних засобів, а також корисний раціон, збагачений дієтичними добавками. Дорогі читачки, щоб навесні частіше збувалися мрії, обирайте лише найкращі продукти для краси та здоров'я!

Автор: Вікторія Манасерян