«Яка рідина найголовніша в організмі?» – більшість з нас напевно відповість на це питання однаково: «кров». Це твердження правильне лише частково. За наш імунітет, за захист від патогенів та виведення з організму всіх шкідливих речовин відповідає лімфа, а точніше – ціла лімфатична система.

Лімфатична система – це:

  • мигдалини, селезінка та тимус – вони виробляють лімфоцити;
  • стовбури, судини та капіляри, що становлять лімфатичну мережу;
  • лімфовузли – вони забезпечують перший етап фільтрації патогенів;
  • лімфатичні протоки, які з'єднують всю систему з кровоносним руслом.

Організм людини містить від двох до чотирьох літрів лімфи. Лімфа не тече тільки в очах, спинному і головному мозку.

Застій лімфи: чим він небезпечний та як з ним боротися?

Оскільки лімфатична система відповідає за утилізацію токсинів і відходів життєдіяльності клітин, застій цієї рідини призводить до застою рідини та поступової інтоксикації організму.

Ось ознаки, що свідчать про можливий застій лімфи:

  • набряклість рук і ніг (часто набрякає одна рука або нога, при цьому друга зберігає нормальний стан);
  • мішки під очима;
  • збільшення ваги без змін в раціоні;
  • проблеми зі шкірою – нездоровий колір, акне;
  • слабкість, швидка стомлюваність, часті головні болі.

Дівчина з патчами

Як розганяти лімфу?

Щоб уникнути проблем і не допустити інтоксикації організму, достатньо виконувати декілька простих правил.

  1. Нормалізуйте раціон. Їжте більше овочів, скоротіть споживання картоплі, здоби, молока і червоного м'яса.
  2. Пийте трав'яні чаї. Відмінний засіб – чаї з додаванням квітів бузини та конюшини. Корисним доповненням до фіточаю може стати імбир.
  3. Пийте просту чисту воду. Багато хто думає, що при набряклості треба скоротити споживання води. Це неправильно. Для руху лімфоцитів людині потрібна вода. Розрахувати оптимальний обсяг просто: 30 мл на кілограм маси тіла.
  4. Робіть гімнастику. Знайомі з дитинства вправи «берізка» і «кішечка» покращать рух рідини в організмі.
  5. Будьте активні. Регулярні аеробні навантаження – ходьба, біг, плавання, позитивно вплинуть й на роботу лімфатичної системи, й на здоров'я в цілому.

Коли потрібно очищення лімфи

Лімфу можна не тільки розганяти, а й очищати. Давня індійська система медицини аюрведа визнає очищення лімфи ефективною профілактикою різних захворювань. У цього процесу є й інші переваги: крім загального оздоровлення організму і поліпшення самопочуття, очищення сприяє зниженню ваги, зникненню целюліту і підвищенню пружності шкіри.

Лімфу варто очищувати якщо:

  • ви часто відчуваєте втому, слабкість, занепад сил;
  • у вас почастішали захворювання дихальних шляхів, турбує постійний нежить;
  • вас турбують проблеми зі шкірою – висипання, прищі, лущення;
  • почастішали проблеми з зубами та яснами;
  • без видимих причин посилилося потовиділення;
  • вас турбує часта набряклість.

Дві чашки чаю

Як очистити лімфу?

  1. Лімфодренажний масаж.

Такий масаж прискорює відтік рідини, допомагає виведенню відпрацьованих речовин, допомагає позбутися зайвих кілограмів і зменшує целюліт, покращує самопочуття та підвищує працездатність.

  1. Контрастний душ

Підбадьорлива процедура приводить м'язи в тонус, зміцнює серцево-судинну систему, сприяє скороченню та розслабленню судинної стінки, що своєю чергою прискорює рух лімфи та обмін речовин.

  1. Фізична активність

Інтенсивність лімфовідтоку підвищується завдяки активній роботі м'язів. Під час навантаження судини працюють як помпи та просувають лімфу активніше, ніж в спокійному стані.

  1. Натуральна дієтична добавка для очищення лімфи.

Збалансований фітокомплекс поліпшить лімфодренаж і зміцнить судини, покращить кровообіг і зробить природну детоксикацію організму ефективнішою. Перед покупкою бада для очищення лімфи проконсультуйтеся з сімейним лікарем або терапевтом, щоб виключити алергію на рослинні компоненти.

Здорова лімфатична система з новинкою від Амріта

Спеціально для поліпшення роботи лімфатичної системи фахівці Амріта розробили новинку – дієтичну добавку «Лімфо Систем» на основі семи лікарських рослин:

  1. Корінь солодки голої бореться із запаленнями та алергіями, регулює водно-сольовий обмін.
  2. Екстракт плодів шипшини є багатим джерелом вітамінів і мінералів, він зміцнює капіляри та запобігає утворенню кров'яних згустків, прискорює рух лімфи, зміцнює імунітет.
  3. Цвіт конюшини лугової має протигрибкову дію, надає відхаркувальний, сечогінний та потогінний ефект, бореться із запаленнями. Конюшина нормалізує жировий баланс і прискорює рух лімфи, вона також має потужний детокс-ефект.

Лімфо Систем від Амріта

  1. Бруньки сосни надають противірусний ефект, підсилюють виведення рідини з організму, допомагають розрідженню слизу в бронхах, мають кровоочисний ефект.
  2. Кореневища і коріння пирію очищає кров, заспокоює, активізує видільну функцію організму, допомагає впоратися зі шкірними захворюваннями.
  3. Трава череди трироздільної надає сечогінний та протизапальний ефект, покращує обмін речовин і позитивно позначається на роботі травної системи, знижує тиск.
  4. Трава звіробою має венотонізувальний ефект, зміцнює судини, зменшує застійні явища.

Фітокомплекс «Лімфо Систем» – відмінне рішення для зміцнення судин і очищення лімфи, препарат рекомендований до включення в детокс-програми та програми схуднення.

Купуйте новинку Амріта, будьте здорові та привабливі!