Чиста екологія, правильне харчування і спортивні навантаження роблять нас здоровими та витривалими. Але ми живемо у світі з несприятливою екологією, та й не кожен із нас веде здоровий спосіб життя. І як наслідок - організм виснажується, забруднюється шлаками і токсинами, знижується імунітет, а наше самопочуття і зовнішній вигляд залишають бажати кращого. Сьогодні ми розповімо, яку важливу роль відіграє природне очищення для нашого здоров'я та самопочуття.

Коли атакують шлаки та токсини

Процеси самоочищення організму закладені у нас природою, але в умовах сучасного життя цього недостатньо. Несприятлива екологія, шкідливе випромінювання гаджетів, нездорова їжа, а також стреси на роботі викликають нездужання, слабкість, неприємні відчуття в шлунково-кишковому тракті, гіркий смак у роті. До того ж зашлакованість організму провокує ряд проблем зі здоров'ям: зниження імунітету, швидке старіння, поява алергії, постійне відчуття втоми, занепад сил, погіршення стану волосся та нігтів, захворювання печінки й нирок.

Про зашлакованість організму також говорить стан шкіри – вугрі, прищі, тьмяний колір обличчя. Щоб очистити та відновити організм від токсинів та шлаків, потрібно дотримуватися спеціального харчування і способу життя. Хоча сьогодні існує багато детокс-програм, більшість лікарів не радять очищення організму за допомогою агресивних дієт, сокотерапії й спеціальних хімічних препаратів. Такі засоби виводять з організму шлаки та токсини, але при цьому також можуть «змивати» вітаміни та мінерали. Тому найкраще рішення – це природне очищення організму за допомогою натуральних продуктів і здорового способу життя.

Природне очищення: корисні звички

Очищення організму від шлаків і токсинів уповільнює старіння, підвищує імунітет, поліпшує стан шкіри, нігтів та волосся, допомагає скинути зайву вагу. Але у цій справі важливо не нашкодити здоров'ю і, в першу чергу, підкоригувати свій спосіб життя. Адже для повного виведення шлаків і токсинів з організму природним шляхом потрібен тривалий час. Щоб «перезавантажити» організм, потрібно дотримуватися правильного режиму дня та здорового, збалансованого харчування:

  • їжте продукти, які очищують організм від шлаків і токсинів: буряк, моркву, сік лимону, грейпфрута і апельсина, зелень, інжир, капусту, чорну редьку, яблука, селеру, солодкий перець;
  • не вечеряйте після 18:00-19:00;
  • на сніданок їжте цільнозернові каші, вони очищують кишківник від шлаків і токсинів;
  • вживайте їжу, багату клітковиною – овочі, фрукти, зернові;
  • влаштовуйте собі розвантажувальні дні 1-2 рази на тиждень;
  • готуйте їжу на пару, включаючи овочеві, м'ясні та рибні страви;
  • тимчасово відмовтеся від жирної, смаженої їжі, а також від борошняних виробів;
  • випивайте щодня понад 2 л чистої води;
  • приймайте клітковину і спеціальні дієтичні добавки, які очищують організм від шлаків.

Амріта Детокс Систем

Компанія Amrita рекомендує натуральну дієтичну добавку «Детокс Систем» для природного очищення і відновлення організму, а також для підтримки життєвих сил. Високоактивний рослинний комплекс «Детокс Систем» покращує роботу печінки, очищує організм від токсинів і шлаків, сприяє нормалізації роботи печінки, шлунково-кишкового тракту й нирок. Дієтична добавка на основі 10 рослинних екстрактів також усуває хронічну втому, підвищує розумову і фізичну працездатність.

Будьте активні!

Активний спосіб життя, спортивні навантаження й прогулянки на свіжому повітрі також допомагають організму ефективно позбавлятися від шлаків і токсинів. Тому, коригуючи харчування, не забувайте про фізичну активність. Адже спорт не гірше дієт прискорює обмін речовин і виводить з організму токсини.

Також для відновлення організму важливий здоровий сон. Саме уві сні відбуваються життєво важливі процеси. Тому намагайтеся щодня спати по 7-8 годин. Це профілактика всіх хвороб, а також запорука активності й бадьорості. Стежте за харчуванням, будьте активні, приймайте натуральні дієтичні добавки – і дуже скоро ви відчуєте прилив сил і енергії, а також відзначите здоровий, привабливий зовнішній вигляд.